Elektro Klasik gitar manyetiği

H

halil

Merhaba,
Ibanez marka elektro klasik gitarım var. Amfiye taktığımda ses gelmiyor. Luthier'e götürdüğümde manyetiği bozulmuş, değişmesi lazım dedi. En ucuz manyetiğe 30 TL, işçilikle beraber 50 TL fiyat verdi. Yaptırsam dahi pek iyi ses vermeyecek sanırım. Bu ucuz manyetik çok iyi değil dedi. Ortalama bir manyetik taktırsam 100 TL kadar vericem sanırım. Biraz fazla geliyor bana.
Sizce ne yapmalıyım, manyetiği ikinci el olarak bulsam o şekilde mi taktırayım.
Veya kolay bir şey ise ben takabilir miyim?
Ne önerirsiniz
 
selamlar. ikinci el almanı pek tavsiye etmem. eğer extra bir durum gelişmediyse çok kolay bozulacak bir parça değildir. kendin değiştirdiğin zaman karşılaşacağın ilk sorun yükseklik farkı olacaktır. bunu alt köprüde bulunan kemik benzeri plastiği düz bir zeminde zımparalayarak çözersin. bir diğer karşılaşacağın problem ise teller arasındaki volüm farkı. bunu çözmek içinde bir kıl testereye ihtiyacın olacak. eşiğin manyetiğe gelen yüzeyinde iki telin aralarına denk gelen bölümleri işaretleyip 1-2 mm keserek bir nevi tarak görüntüsü oluşturmalısın. böylece telleri taktığın zaman tellerin köprüye uyguladığı baskıyla eşik esneyerek manyetiğe tam temas edecektir. umarım bir faydası olur. iyi çalışmlar dilerim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bu iş teferruatlı bir işe benziyor. Alet edavatım yok ve el becerim pek iyi değil. Yani yaptırmak gerekecek. Ibanez bu gitara farklı mantetik taktığımda sesi de farklı olacak değil mi? Yani bir gitarı gitar yapan sadece manyetik midir? Şimdi ben orjinalliği bozmamak için ibanez manyetik mi bulmalıyım?
 
ibanezin eşik altı manyetik ürettiğini zannetmiyorum. büyük ihtimalle piyasada bulabileceğiniz bir manyetikdir. modelini yazarsanız araştırabiliriz. bir gitarı gitar yapan sadece manyetik değildir. özellikle klasik gitardan bahsediyorsanız. elektro gitarlarda bile kasanın kendi akustiği olmamasına rağmen aynı manyetik maun kasada ayrı dişbudak kasada ayrı karakter sergiler. piyasada en kolay bulacağınız malzeme artec marka olacaktır. 30 lira civarlarında olması lazım. yani ustanızın verdiği fiyat gayet normal. komple preanfi ve piezo(eşik altı manyetik) değişimi istersenizde fishman marka 200-250 tl civarında bulabilirsiniz.
 
Kıytırık bi eşik altı manyetiği için 30 tl çok fazla. Kaldı ki eski manyetiğinden çok çok daha kalitesiz olacaktır ve alacağın ses seni tatmin etmeyecektir.
Kendine bi öpücük al onunla idare et.
 
Geri
Üst