Boss Md2 Yardım :)

G

gitarbirtutkudur

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım, katılmamla birlikte bir soru sormak istedim kafama takılan. Bende ibanez rg350dx , boss md2 , stagg 20watt amfi var. ancak ne yapıyorsam sanki bana kulak tırmalayıcı ses çıkartıyormuşum gibi geliyor tam sesini açmadığım surece. bu ekipmanlarla biraz da olsa metallicaya, green day e vb rock ve metal gruplarına yaklaşma ihtimalim nedir ? eğer ton ayarını bilen birisi varsa md2 nin anlatabilir mi biraz :) Not: mt2 vardı bende sahne sonrası çalındı, tekrar almak istemedim :)
 
Öncelikle hoşgeldin foruma.. Bana göre herzaman distortion tarzı pedallar, metal drive tarzı pedallardan daha çok mantıklı gelmiştir ton alma hadisesinde.. Ki sonuçta bu ekiplerin hepsi drive ı amfiden almaktadırlar.. Çıkan sert tonlar amfisine göre değişmekle beraber, ayarlanan eq ayarları ilede alakalıdır.. Sonuçta mesa dan, Petrucci rock tonları alırken, lamb of god daha trash tonlar almaktadır.. Metal drive pedallarına nazaran bence distortion pedalları daha yakın oluyor, hemde solo kısımlarında köşeli tonlara sahip olmuyosun.. Yani senin pedalla biçok ton elde edilebilir. Md2 biraz tiz bi pedal olduğundan yapman gereken amfiden tize çok yüklenmeyip mid arttırman olacak.. Fakat elindeki amfi 20 wat bi stag yani.. O amfiden çok bişey beklememek gerek.. Hazırıda bozar yani..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
teşekkürler :) amfiyi değiştirebileceğimi zannetmiyorum şuan.. ancak pedal üstündeki distortion ve gaini nasıl kullanmalıyım daha temiz ses elde edebilmek için?
 
bendede stagg 10ga ve boss md-2 var stagg'ı bırak zaten satamazsın al şöyle 350 tl üstü amfi ama araştır baya kaliteli olsun gözün kapalı al :D
 
Bence iyi bir tonun temeli iyi bir gitar ve amfidir. (bkz: antbalci :20 watt stagg amfiyi değiştirmeni öneririm. Pedalın ve gitarın ne kadar iyi olursa olursa olsun, ancak amfin kadar iyi bir ton alabilirsin.) Gitarın ve amfin sağlam olsun metal zone vb. distortion pedalın falan olmasın (zamanla chorus, booster, delay falan alınabilecek şeyler zira). En sağlam, en derin, en canlı ton ve drive iyi bir amfiden çıkar. Bence arkadaşların dediği gibi şu anda amfi ve pedalın ekolayzerleri ile bol bol oyna, idare edebileceğin bir ton yakala. İlk fırsatta en azından MG15 tarzı bir amfiye transfer et soundunu. Çalışını geliştirdikçe, zamanla ucuz da olsa, hoparlörü ufak çaplı da olsa, hele ağırlıklı olarak ta evde kullacaksan düşük wattlısından bir lambalı amfi kapmaya bakarsın.
 
Geri
Üst