Bu Dünyanın Gerçek Olduğu Açıklanabilir Mi?

ortada paronayaklık gibi bi durum yok nasıl oluyorda insanların yaptığı şeylerden haberi olmuyor hayret ediyorum. madem inkar ediceksin dön geri sil mesajını arkada kanıt bırakma dimi ama :D öyle yada böyle herhangi bir yaratıcının varlığı asla kanıtlanamaz bu kanıtlanma insanın içinde olabilicek bişiydir ancak. insan kendi kendine düşünür ve evet abi kesinlikle vardır çünkü şöyle şöyle şöyle der ve kendi içinde kanıtlamış olur kendine. ama bilim kanıtlamış o olmuş bu olmuş allah varmış bunlar hikayeden öteye gidemez. cahilin serzenişidir..
 
pirtikcan demiş ki:
ortada paronayaklık gibi bi durum yok nasıl oluyorda insanların yaptığı şeylerden haberi olmuyor hayret ediyorum. madem inkar ediceksin dön geri sil mesajını arkada kanıt bırakma dimi ama :D

saçmaladın...ben sadece "o arkadaş heralde öngörenlerden bahsediyo" dedim ben...kanıtlanmadığını kendi de biliyodur...
bilim tanrıyı kanıtlayacak bişey değildir çünkü...
bu bunu kapsar...
 
ben bir bilimadamı değilim,o yazdığım anda kanıtlamış,öngörmüş,ortaya atmış,sallamış vb fiillerden hangilerini seçeceğimi düşünerek konuşmak zorunda değilim,biraz kafayı çalıştıran anlar ki zaten dayanışma içinde dediğiniz arkadaş ne demek istediğimi anlamış.
ayrıca "sanırım" dedim dikkatinizi çekiyorum madem kelimeler ve anlamlarına bu kadar taktınız o kelimeyi de göz önünde bulundurun.
dediğim olaya gelince bunu araştırıyorum,en kısa zamanda paylaşırım
 
Hayır, açıklanamaz. Zaten bütün mesele de, bütün meselem de burada. Gerçeklik tamamen subjektiftir, haliyle, bu dünyanın gerçek olduğunu kişiye açıklayamazsın. Ha koyun sürüsü kabullenirse bilemem, ama bence Zhuganzhi denklemi doğru; rüyaya mı dalıyoruz her gözümüzü açınca, yoksa uyanıyor muyuz?
 
Geri
Üst