Retro Studyolarında Hi-gain Amfi Testi. Engl,mesa,soldano,peavey,marshall

Tonlamayla alakalı olabilir ama rifi en güzel yansıtan peavey olmuş. Bol midli olmasından kaynaklanıyor olabilir, hatta biraz daha bas olsaymış tadından yenmeyecekmiş. Bunun dışında engl invader ve mesa rectifier'ın kalitesine bir kez daha şahit oldum. Geri kalan soundlar da gayet başarılı olmasına rağmen bu 3 amfinin gerisinde kalmış diye düşünüyorum. Mesa stüdyo preamp ve marshall'ı beğenmedim, ibanezin dahi gerisinde kalmış bana göre. En sondaki vst modelleme de şaşırtıcı derecede başarılı, ev kayıtları için ekonomik ve efektif bir çözüm olabilir.
 
ibanez kafa kabini kullanıyorum bende fx looptan mxr 10 band eq ve bbe sonic stomp girdiğim vakit çok hacimli daha derli toplu ve çiğlikten uzak bir sound elde ediyorum. uygun fiyata güzel bir çözüm kendisi hi gain olarak. ama favorim triple rectifier...
 
Ülkemizde de böyle harika tanıtım ve mukayese videolarının çıkması, hatta işe böyle profesyonelce yaklaşarak yapılması takdire şayan harika olmuş. Hazırlık aşamasını izlemesi bile bayağı keyifliydi. :D

Benim favorim Engl 530 marshall ikilisi oldu. Abudik gubidik tabirler kullanmaktan kaçınırım ama, tabir etmek gerekirse daha focus ve tight bir ses elde edilmiş Engl 530 da. Mesa Rectifier da, ben buyum, işte burdayım demiş değişmez çizgisi ile. Mesa preamp'ı ben de beğenmedim, Ibanez de şaşırtıcı gerçekten. Tabi şu amfi iyi kötü demek yanlış olur kanımca zira, herkesin ton beklentisi farklı. Çok başarılı bir video olmuş ellerinize kollarınıza sağlık.(y)
 
Çabayı takdir eden bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz. Benzer testlerin devamını da yapma konusunda oldukça motive edici oluyor. Yakında stüdyomuza yeni gelen 4 amfiyi daha katıp daha geniş bir testte görüşmek dileği ile.
 
Hangi amfiler gelecek acaba? Bunlarin arasina Bogner Uberschall, Randall Warhead, Engl Savage, Marshall Jcm800, Carvin V3, Egnater TOL 100h falan gelse efsane otesi olurdu, ayrica emekleriniz icin tesekkurler. Birde nacizane fikrim amfilere ayri ayri eq ayari yapmaktansa hepsinin ayni eq ile test edilmesi daha aciklayici olurdu karakterler bakimindan cunku herkesin eq ayarlamasi, eq anlayisi farklilik gosteriyor. Guzel gunler.
 
Testte kullanilan amfilere ek olarak eger bu aralar bir amerika yolculugu daha yapmaz ve yeni amfi almazsam yeni k
atilimcilar sunlardir. Engl powerball. Engl savage. Engl 570. Mesa boogie 2:100.marshall 210h
 
powerball... merakla bekliyoruz.

Bu arada videonuzu diğer gitar şiret facebook sayfaları forumlar vs görüyorum.Takipçiniz çok var.Bir yerlere Türkiye, Turkiye, Turkish vs tag sıkıştırsaydınız da bizi de artık 3. dünya ülkesi görmeseler.Geçen adamın birine gitar için pazarlık yapayım dedim.Fiyat inmedi bir de " sen 600 dolara ülkende anca çin malı gitar alabilirsin (gitarın fiyatı 750 dolardı 600 dolar olması için pazarlık yapıyordum)" dedi.Çok canım sıkıldı.Gerçekten bizi çaresiz ve 3. dünya ülkesi sanıyorlar.Bu video da onlara bu ses kalitesi, bu kadar kaliteli ve çeşitli amfiler ile kapak olsun.
 
Geri
Üst