Ses Kartı Tavsiyesi.

Yine forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine akg 271 MkII siparişi verdim. Elimde m-audio fasttrack usb 2 ses kartı vardı daha iyi bir kart almak için sattım. Hem gitar çalarken latency minimum Ses kalitesi maximum bir ses kartı arıyorum. Yeri geldiğinde müzik dinleyip aynı kart üzerinden film dahi izleyeceğim. Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler. Bütçe 500 tl ye kadar çıkabilirim sıfır veya ikinci el olabilir.
 
Konnekt 6'ı W7 64bit ile kullanıyorum. Herhangi bir problemini görmedim şimdiye kadar. Tavsiye ederim, pratik pre-ampleri oldukça kaliteli bir kart, yine bulabilirsen 2. elde 500-600 sınırında T.C Konnekt 24D veya Live'de alabilirsin. Her durumda firewire arabirimini tercih etmeni öneririm, yeni bir amd anakartın varsa üstünde Texas Chipsetli FW kendiliğinden geliyor, yoksa aynı chipsetten bir arabirim edinmeni öneririm. Gerçi ben Via chipsetle de bir problem görmedim ama belki senin anakartında sorun oluşur.

İlla usb istersen Presonus Audiobox 22vsl veya emu 0404 usb2'de tercih edebilirsin, bunlar usb2 olduğu için aktarımda sorun yaşamaz.

Bu arada elindeki kart da kayıtta veya monitörlemede gecikme yapmaz, sürücülerini software'de doğru tanıttığına veya buffering'i doğru ayarladığına emin misin?
 
İşleyişinde bir sorunum yok, ne gecikme ne de kalite sorunum yok. Esas sorun, durup dururken ses kesiliyor, kartı çıkartıp geri takmadan düzelmiyor. Araştırdım, w7x64 ile oldukça sorun yaşıyor insanlar. Sorun yaşamayan da var.

Kart da anakart da sağlam, XP ile uzun süre sorunsuz kullandım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
konnekt6 siparişi verdim. Ancak firewire kartım yok ti chipsetli firewire kartlarda 130-140 lira civarında via chipsetli firewire kullansam problem yaşarmıyım ?
 
Geri
Üst