Metal Müzik Için 50 Watt Civarı Lambalı Amfi Önerileri

Bu saydığın türler için PEAVEY veya MESA'yı tavsiye ederim. (mutlaka bir booster ve EQ pedalıyla kombine olarak)
 
Bütçenizi belirtirseniz vereceğimiz tavsiyeler daha sağlıklı olur. Bir de neden 50 watt? Eğer ev kullanıcı iseniz 50 watt çok gereksiz olur. Eğer açık hava konserlerine çıkmayacaksanız yüksek wattlı lambalı amfi arayışının bir mantığı da yok. 1 watt full lambalı (hem preamp hem power katı) bir amfi 4x 12 inch hoperlör ile, davulla birlikte size rahatça çalışma imkanı sunacaktır. Yani en fazla 15 watt bir lambalı amfi her şekilde her şeye yeter. Bir de yanında amfiyi 1 watta dönüştüren bir devre de eklenmiş olursa çok daha iyi olur. Çünkü amfinizi evde kullanmak istediğinizde yüksek wattlı amfiler size bir de attenuator masrafı çıkaracaktır.

ilk aklıma gelen Engl'ın gigmaster serisi. Oldukça başarılı buldum ben. Eğer karakteri hoşunuza giderse Orange Dark Terror olabilir. Krank rev jr. pro olabilir, her ne kadar ülkemizde yüksek bir fiyattan satışa sunsa da iyi bir amfidir.

Aslına bakarsanız tavsiye edilebilecek sürüyle marka ve model var. En iyisi buna sizin kulağınızla duyarak karar vermenizdir. Ayrıca Selahattin Süngü'nün yaptığı el yapımı amfileri size öneririm. Tonal markası adı altında çok kaliteli amfiler üretmekte. Fiyatları da lambalı amfi diyarına bakılınca çok çok uygundur.
 
İster lambalı ister lambasız, hele de lambalı 50 watt. Atila'nın dediği gibi, dahili bir attenuator yoksa eğer, ayrıca bir attenuatorsüz olmaz bu 50 watt işi. Komşularla kavga etmek için güzel bir arayış olur yoksa.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
abi evde pek çalmıyorum zati. Binanın bodrum katında ses izolasyonlu müzik odası var. Ölümüne açabilirim orda isterse 100 watt olsun :D ayrıca bütcem amfi için 3500 - 4000 Tl civarı. Mesa boogie dual rectifier düşünüyorum. Tam araştırmadım ama bizim burda yok sanırım. Çok tuzlu gelirse marshall ile halletmeye çalışcam. Önce gitar almak lazım tabi. Esp eclipse 1 ctm standard series alıcam önümüzdeki bikaç ay içinde. Peranın stoklarda yoksa tabi 3 ay falan bekleyip gitarı teslim aldıktan sonra amfi arayışıma başlayacağum elimde eclipsem ile :D
 
Mesa Boogie ülkemize Dore müzik tarafından getirilmekte. Dual Rectifier kafa amfisinin fiyatı 6000 tl. Bir de kabin alman gerekecek ve fiyat daha da artacak. Benim yukarı saydığım amfilere bir bakmanı öneririm. Dore müzikte Blackstar amfiler de bulunuyor onlara da göz atabilirsin.

Artık ülkede bir çok high gain amfi markası bulunabiliyor, biraz araştırır ve gezersen kendi zekvine ve bütçene uygun olanı bulursun ;)
 
Mesa Boogie ülkemize Dore müzik tarafından getirilmekte. Dual Rectifier kafa amfisinin fiyatı 6000 tl. Bir de kabin alman gerekecek ve fiyat daha da artacak. Benim yukarı saydığım amfilere bir bakmanı öneririm. Dore müzikte Blackstar amfiler de bulunuyor onlara da göz atabilirsin.

Artık ülkede bir çok high gain amfi markası bulunabiliyor, biraz araştırır ve gezersen kendi zekvine ve bütçene uygun olanı bulursun ;)
eyvallah babacım :D gitarı araştırmaktan amfiye sıra gelmemişti şimdi ona da el atcam inşallah yine soruları burdan bildiririm.
 
Ben senin yerinde olsam o bütçe ile custom triple channel bi amfi yaptırırdım. Bi kanali rectifier lead katı biri peavey , soldano , engl , diezel , krank gibi bi amfinin gain katı bir de güzel bi clean katı yapıtırırdım 1-50 watt switchli .Sağlam da bi kabinin olunca tadından yenmez.Birde o bütçeye axe fx II de düşünebilirsin derim.
 
abi evde pek çalmıyorum zati. Binanın bodrum katında ses izolasyonlu müzik odası var. Ölümüne açabilirim orda isterse 100 watt olsun :D ayrıca bütcem amfi için 3500 - 4000 Tl civarı.

Bu paraya Tonal amfilerinden tonguch nickli Selahattin Bey full oğlu custom üç kanal, dahili attenuatorlü kafa amfi hatta belki yanına da 2x12 veya 4x12 kabin yapabilir. Hem herşey kafana göre olur hem de ne fizzylik ne de çiğ ton derdi yaşarsın. Bir mesaj at konuş istersen.
 
Açıkçası bütçen uygun ise soldano süper alternatif. helede güncel amerika fiyatının 2700 dolar olduğunu ve 1850 e satıldığını düşünürsen. Ama şuda var. İlla çok sert çalacağım diyenlerden ve tuşende çok iyi değilse, dinamiği süperden öte jınlayan bir şeye para yatırmanda faydalı olur.
 
Geri
Üst