Küçük Prens

asteroid b612 küçük prensin yaşadığı küçük gök cismidir .. bu gök cisminin üstünde 2 küçük volkan(küçük prens bunları oturmak için kullanır ve bi gül vardı(aşkı sevgiyi sembolize eder) .. bu gök cismi gerçektende uzayda biyerde vardır ve bi türk gök bilimci bulmuş bu gökcismin .. tabi osmanlı diye kimse dinlememiş ama sonra avrupalı gök bilimciler de farkına varmış gerçektende öyle biyer var ve küçük prensin gezegeni olarak biliniyo..
bu kitabın yazarı saint exupery adında bi adam.. fransız dır kendisi .. nice bölgesinde ikamet etmiş bundan 70 80 yıl evvel kitabını da nice in kuzeyinde bi evde yazmıştır(rue de gambettanın sonunda nice in stadı vardır rue de gambettanın yanında son bi otobüs durağı ve nice stadının bölduğu bi sapak vardır gambettanın bittiği yer tepe olduğu için nice biter ama siz dümdüz tepelre ağaçların ve ağaçların arasına gizlenmiş evlerin arasından karma karışık merdivenlerden bahçelerden dümdüz yukarı çıkarsanız çok virajlı bi yola raslarsınız işte o yoldan yürüyüp bitimine geliceksiniz ve orada gördüğünüz kapı avrupadan ve dünyadan gelen gezginlerin çok ucuza ağırlandığı büyük bi ev olarak iç görür her şey ortaktır bi ekvatorluyla hatta bi filipinliyle aynı odada kalabilir bi hollandalıyla aynı yatağı bi iscviçreliyle aynı içkiden içebilirsiniz inanılmaz bi yerdir ve saint exupery kitabını burda yazmıştır)... 21 yüzyıl sembolizminin en anlaşılır ama en insan duygularına hitab eden kitabıdır.. mütiştir



işte gerçek asteroid b612
asteroidb612_1.jpg


işte küçük prensin ülkesi...
depart.jpg

başka bi foruma yazmıştım burda başlığı yokmuş..
 
Aslinda cocuk kitabi olarak bilinen bu kitab, hicte öyle birsey degil. Kendine göre felsefesi olan bir kitabdir. Kücük prens kitabi okurken insanin icindeki tüm duygular ve hisler dile geitirlmis saniyorsun. Cok sirin ve yasama bir cok sey ögretebilen bir kitab.
Saint Exupery`nin de ilginc bir ölüm hikayesi var. Pilot olan Antoine de Saint- Exupéry 31.7.1944 de Korsikadan yola cikar ve bir daha haber alinamaz. eylülde kayip ilani verilir..yalniz hala ucagin nerde düstügü vs bilinmez. Hangi nedenden ucagin düstügü bilinmiyor..ama alman savas ucaklarindan`da süpheleniliniyor..
Le petit prince 1943 senesinde yazilmistir ve exupery nin en tanilmis eserleri arasinda yer alir..
 
Küçük prensçiler için bir kitap önerisi; aynı yazarın diye hatırladığım, "DİNLE KÜÇÜK ADAM"...

Bu iki kitap bence bir insanın mutlaka okunması gereken kitaplardır!...
 
küçük prens çok tatlı bir masal,tabiki büyükler için masal :) gerçekten de bir felsefesi var,çocukça dile getirilmiş bir felsefe...kitabın başında 'yalnızca çocuklar neyin peşinde olduklarının farkındalar' yazıyor...ve yazar kitabi bir büyüğe adadığı için çocuklardan özür diliyor...bence herkes okumalı bu şirin masalı...

'bir kere evcilleştiniz mi ağlayacaksınız demektir...'kitaptan unutmadığım bir cümle...
 
küçük prens :D
ilk once çocukken okumuştm o zamanlar çok güzel 1 hikayeydi hala oyle
arkadaşlarn da dediii gibi sonra felsefik yanı çıkıyor ortaya buyudukçe zaten oyle olmuyor mu çook onceleri okuduğumuz kitapta zaman geçip olgunlaştktan sonra okuduğumuzda daha yeni daha farklı şeyler bulmuyormuyuz okuduğumuzda??
bence o yuzden tek okumalık deil hiç bir kitap....
her seferinde yeni şeyler keşfedior insan zaman geçtkçe ustnden.....
 
saint exupery nin mutlaka diğer kitapları da okunmalıdır derim. ama küçük prens hepimizin[en azından benim) hayal gücümün ilk tohumlarını beslemiştir resmen. her çocuğun okuması gereken, hatta bu felsefi yanı anlayabilmek için daha sonra yeniden okunması gereken bir yapıt...
 
alt_mus_freedom_peace demiş ki:
üstad çok haklısın...ben onu okuduğumda öyle küçüktüm ki hatırlayamıyorum yani dediğin gibi tekrar okuyacağım.... :)

aynen, hatta uzunca bir süre kitabı açıp sadece boğa yılanının yuttuğu file ve şapkaya bakıyordum... bakalım bu sefer ne ifade edecek herşey?
 
M.E.B. Küçük prensi zorunlu okuma listesine almış sanırım. Ancak kitapda geçen "Türk barbarı" (veya böunun gibi bir ifade)'ye takılıp kalmışlar.

Neyse.. Yavaş yavaş iyileşiyor bazı şeyler...
 
Ben Küçük Prensi okumak için bayagi bi geç kalmisim ama iyi ki okudum diyorum.Okudugum andan itibaren en sevdigim çocuk kitaplari arasinda yer aldi.Çok tatli bir anlatimi var.Bu dünyanin disindan oldugu cok belli.Hala ne zaman umudumu kaybetsem gökyüzüne bakiorum Küçük Prensin Gezegenini görürüm diye:)
 
bana bu kitaptan bahsetmeyin..aklıma çağdaş metinler vizem ve finalim geliyo..baştan sonra sorumluydum ve le petit prince hakkında yazılabilecek ne varsa yazmıştım ve kaldım o dersten..ahh sinirlendim yine :(
 
ben de yeni okudum kitabı ama atka arkaya 3 kez okudum bir günde. çok etkilendim.

bir de simyacı yı okurken aklıma nedense küçük prens geldi, sonra baktım kitabın arkasına küçük prens'e benzetiliyormuş zaten.
 
İnsanlar düşünmediklerinde, belki sıkıldıklarında ya da herangi bir sebepten (gerekli olmadığı halde) ellerine kalem ve kağıt aldıklarında, kendilerine özgü, şekil, resim ya da profil şeklinde karalamalar yaparlar çoğu zaman...
Yeteneksizliğimden mi, küçük olmamdan mı bilmiyorum ama benim özel bir karalamam yoktu, ilkokulun sonlarına doğru Küçük Prens'i okuyup "Fil yutmuş bir Boğa Yılanı"ndan yola çıkarak "Şapka" çizene kadar!
Kafamdaki görüntüsü ve ifade ettikleri gün geçtikçe siliniyor, çizmeyi çoktan unuttum bile! Ve düşünüyorum şimdi; tekrar okumanın zamanı gelmiş de geçiyor...
 
Geri
Üst