Köprü Ayarı Hakkında

Herkese merhabalar. Sabit başlıklara baktım ama orada bir şey bulamadım, yıllar yılı Ibanez GRG170DX elektro gitarımda 0.9 luk teller kullanırdım. İkinci bir gitar almam dolayısıyla bu gitarımın akordunu yarım ton aşağıya çekmek için 10 luk teller taktım. Yarım ton aşağı akord ettim ancak köprüm çok da hafif olsa nötr konumundan hafif yukarı kalktı. Fazladan köprü yayım da yok, 10 luk teller de kullanmak istiyorum. Köprünün arkasında yer alan yayları tutan parçanın vidalarını gevşetip/sıkmama rağmen de bir şey değişmedi.

Sonuç olarak köprüyü tekrar nasıl sıfır konumuna geri getirebilirim ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Malesef en sona dayanmış durumda :( 2 adet yay dışlara doğru takılıydı, bunları dün konumda olacak şekilde taktım, köprünün açısı biraz olsun daha sıfıra yaklaştı. Daha düşük akortta kullansam köprü düzlencek ama daha düşük akorda ihtiyacım yok :/ acaba 3.bir köprü yayı taksam biraz daha iner mi köprü ? köprüyü düzelticem derken sap ayarını ve entonasyonu da bozmak istemiyorum
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
mydukkan'da daha önceden köprü yayı satıldığını görmüştüm şimdi baktım ama bulamadım malesef. Artık mecbur akordu biraz daha aşağı çekicem sapa binen yükü dengelemek için, ardından da yay aldığımda tekrar deneyeceğim. Peki son bir soru: yayı taktığımı düşünelim ve yarım ton aşağı akordda köprünün sıfır konumunda olmasını sağladık. Yine de sap ayarı gerekir mi ?
 
Zaten daha önce dışa doğru takılı olduğunu ve yine de düzelmediğini yazmış, ben bundan çapraz takıldığını anladım ama yanlış mı anladım acaba?
 
Geri
Üst