Videodaki Teknik



iyi günler videodaki 24.saniyede yaptığı tekniğin adı tam olarak nedir bir de ağır çekimdeki gösterimini de izledim beceremedim egzersiz tarzı önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
 
Kulaklarımın pası silindi valla. :)

Görebildiğim kadarıyla 7. perdede (sol teli) harmonik alıyor sadece. Arkasından da nut'ın arkasında vibrato yapıyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
harmonik aldıktan sonra eşikle istediğim kadar oynayayım o titreşimi alamıyorum sorunum tam olarak orada zaten sustain de biraz yetersiz kalıyor.
 
Bu tekniğin İngilizce adı "bending behind the nut" ("eşiğin arkasından bent" olarak çevrilebilir). Eşikte kilit OLMAYAN gitarlar için geçerlidir. Tremolo kolu kullanmadan kolu yukarı (tize) çekmiş gibi etki vermenin bir yoludur. Akustik gitarda da işe yarayabilir, hatta kimi gitaristler gitarın headstock kısmını (akort mandallarının olduğu kafa kısmı) hafifçe geriye doğru çekerler, ama bu sonucusu biraz sakat bir iştir:)

Aslında o videoda gayet güzel gözüküyor nasıl yapıldığı, eşik ile akort mandalı arasında kalan tel parçasını aşağı doğru bastırdığınızda tel geriliyor ve sanki tremolo kolunu yukarı çekmişssiniz gibi bir etki yapıyor.

Rahmetili Randy Rhoads'un da benzer bir etki vermek için yaptığı bir numara vardı. Tek telde sol el ile hammer-on çalarken sağ eli ile sol elinin bulunduğu noktanın gerisinden bir yerden teli yakalayıp yukarı doğru çekerdi. Bu da yine tremolo kolu yukarı çekilmiş gibi bir etki verirdi. Rhoads'un nasıl çaldığını bilmeyenler onun sololarını çalarken bu etkiyi tremolo kolu ile vermeye çalışıyor şimdilerde, ama onun tremolo kolunu pek fazla kullandığını sanmıyorum:) Bakınız aşağıdaki video, 1:17-1:18 civarları...
 
çok güzel açıklamışsınız hocam teşekkür ederim aklımda hiç soru kalmadı :) ben videoda eşik gerisinde yaptığını geç farkettim ondan oldu :)
 
Bir neck bending bir de bunu yaparken, bir gün ya gitarın sapını kıracağım ya da tek teli patlatacağım. Ben de tremolo karşıtı bir insan olarak bu tarz teknikleri çok kullanıyorum, ancak her gitarda olmuyor tabii, burgular 6 in line olmalı.
 
şimdiye kadar tüm gitarlarım tremolosuzdu heves edip bi jackson kelly aldım whammy bar için bin pişman oldum tekrar tremolosuz bir gitara geçip böyle bir teknik görünce çok ilgimi çekti :D
 
FLoyd Rose ile ilgili problemlerin bir kısmı kilitli eşiğin kullanışsız bir şey olmasından ve akort etmenin zorluklarından kaynaklanıyor. Eğer Steve Vai-Joe Satriani tarzı bir tremolo kullanıcı değilseniz, benim tavsiyem diğer tremolo sistemlerini de denemek olur. Kaliteli bir eşik (teflon mesela...), kilitli burgular ve Wilkinson ya da benzeri bir tremolo ile iyi sonuçlar almak mümkün. Ben çok memnunum ve tel takmak-akort etmek de çok daha kolay. Nitekim Jeff Beck gibi adamların tercih ettiği sistemler de bu şekilde.
 
Geri
Üst