Tavla

Tavla oynamaya bayılırım.Zar tutana sinir olurum.Ben de ballı olduğum için karşımdaki hep zar tuttuğumu sanır.Ama zar tutmayı beceremem.Öğretmeye çalışanlar oldu zar tutmayı ama ben zaten beceremem hem de hileyi sevmem. 8)
Ama şu bir gerçek ki eğer tavla oynamayı biliyorsanız tek iş zara kalıyor.. Yani şans..Ama oynamayı bilmiyorsanız her şekil kaybedersiniz..Doğal olarak. :p
 
Okuduğum yerde tavla rektor tarafından yasaklandı :)) sebep: zekayı köreltirmiş satranç oynanmalıymış.

şimdi, bir satranç oyunu yapay zekaya aktarılabilir. yapay zeka milyonlarca hamle ilerisini hesaplayabiliyor ama tavla oyle değil ki. işin içine zarların gelme olalısılıkları da girince yapay zeka en fazla 10 hamle sonrasını görebiliyor :))

yapay zekaya aktarılamayan oyunlar kanımca en iyi zeka oyunlarıdır geleceği kestiremezsiniz o yuzden yapılan her hamle onem taşır.(başka bir örnek için bkz: go)

tavla oynamayı daha yeni yeni öğreniyorum :p zar ttmayı bilmem ama 2 el aldığım zman zakiplerim uyuz olur bana :)
 
bayılıyorum tavla oynamaya :) ama bigün fazla kaçırmıştım turnuva modunda,,sonrasında bütün gün 'tavla dili' dediğimiz boş konuşmalardan yaptım..aman yani overdoz olmamak lazım
 
kaybetmeyi kabullenemediğim tek şey :evil:


Yönetici Uyarısı: Mesajınız düzeltilmiştir. Tamamı bold, italik, büyük karakterde ya da renkli yazmak Forum Kurallarına aykırıdır.Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Kaybetmekten kaybetmeye fark vardır ama. 5-4 yenildiğini düşünsene! Hatta bununla ilgili bir fıkra vardır. Adamın biri üstü başı dağılmış, yırtık kıyafetlerle kahvehaneye girer. Arkadaşı haret eder ve ne olduğunu sorar. Mağdur kişi "Ağabey, 4 kişi üstüme saldırıp tecavüz etti." der, arkadaşı ise "O da bir şey mi? Ben tavlada 5-4 yenildim." der. Cevap: "Yapma be!" :D

Hemen hemen hergün, büyük bir zevk ve şehvetle oynadığımız oyundur. 2-1 ve 6-4 zarlarında hiç haz etmem. :)

Saygılar...
 
bi ara oynamaktan bıkmıştım 3 yıl bıraktım bi daha oynayayım dedim unutmuşum oynamayı taşları hep ters tarafa ilerletiyodum :oops:
 
İlk öğrenilmeye başlandığında insana zor gibi görünüyor fakat 2-3 denemeden sonra -eğer hırslıysanız- kurdu oluveriyorsunuz. Bence harika bir oyun. Gençler eskiden alaturka bir oyun olduğunu düşünüyorlardı fakat son zamanlarda pek gözde tavla oyunu.

Zeka geliştirdiği de söyleniyor, doğru mudur bilmem ama bence zeka çalıştırdığı ve zihne antreman sağladığı kesin...
 
bence çok güzel bir oyun.
severim oynamayı ve bıkmak bilmem.

ama en çokta takıldığım birşey var niye hep ben aşkıma yeniliyorum :LOL: çoğu kişiyi yeniyorum ama gel gelelim onu yenemiyorum ;)

mutlaka vardır herkesin yenemediği biri, ilginç gelir bana hep bu durum.
 
Bir RectifieR konseri öncesinde Odun Zopha tayfasının artist tavlacısı, Sınıf 64'ün artist basçısı, biraların artist efendisi Halit'i (V_Bassman) nefis bir oyunla devirerek "Tavlaların Efendisi" lakabını ele geçirmiş bulunmaktayım.
Diğer tüm Odun Zophaları sıraya dizmek için hazıroldayımdır, bilgilerinize...
 
Geri
Üst