Gitar Yapımı Için Ağaç Temini

Ç

çinkokarbonpiller

iyi günler arkadaşlar daha önce konuları açılmış akustik wood önerilmiş herkese bende doğal olarak akustik woodu aradım yanlız ellerinde 10cm kalınlığında ağaç olmadığını söyledi biz gitasrın kasası için ağacı 10cm kalınlığında 20cm eninde 50 cm boyunda alacağız sonra 10 cmi ortadan bölüp birbirine yapıştıracağız bu yöntemi bir yapımcı söylemişti bize ama bu yöntem her gitar için şartmıdır ve bunun avantajları nelerdir
 
Anlatırım ancak daha işi öğrenmeden ağaç teminine girişmeniz garip doğrusu. Gitar yapmak böyle paldır küldür olacak bir iş değildir, sabır ve emek ister.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Anlatırım ancak daha işi öğrenmeden ağaç teminine girişmeniz garip doğrusu. Gitar yapmak böyle paldır küldür olacak bir iş değildir, sabır ve emek ister.
aslında bize sıkıntı çıkaran tek nokta ağacı hazırlamak zımpara ve dekupajla kesmeyi öğrendik freze ilede manyetik deliklerini açabiliyoruz tek sıkıntımız burası
 
10cm ortadan bölündü, 5 cm oldu. tamam da zaten kalınlığı 5cmyi geçen gitar pek bilmiyorum ben. akustik wood'da da yaklaşık 5cm civarında oluyor kalınlıklar yanlış hatırlamıyorsam. yani gitarın üzerine bişey yapıştırmak istiyorsanız başka bir ağacın 1cmlik, hatta daha az bir kaplamasını yapıştırabilirsiniz. o kalınlık 10cm olmaz da şöyle bişey olabilir; enine yapıştırabilirsiniz yada sapınız çok uzun olur. yapacağınız gitarın boyu kadar olur. gövde kısmının yanlarına da kanat olarak yapıştırabilirsiniz.
 
Sanki işi biraz kolay görüyormuşsunuz gibi geldi bana. Ağacı eninden 2'ye kesin, kestiğiniz parçalardan birini ters çevirin ve diğerine yapıştırın, ağaç çalışmayacak kadar kuruysa(ki bu düşük bir ihtimal) ya da üst ağacı da kullanacaksanız buna gerek yok. Sanırım sapı hazır alacaksınız, dolayısıyla gitar bolt on ya da set neck olacak. Alacağınız ağacı düzlemek için ya kalibre zımpara yapmanız ya da kalınlık makinesine atmanız gerek, kalınlık makinesi biraz yiyor ağacı, kalibre daha sağlıklı. Ayrıca dekupajdan kastınız elde kullanılan dekupaj testeresi ise yamuk yumuk bir şey çıkar ortaya, düzeltmek gereksiz zaman kaybına yol açar. Kafanızda nasıl bir proje olduğunu ö.m atarsanız elimden gelen her konuda yardımcı olurum.
 
Fiyat olarak diyorsan 60 lira civarıdır. Bu arada burdan Alshain e de sorayım. Akustik wood'dan aldığımız gövdeler de bu şekilde yapıştırılmış mıdır? Ben tek parça gibi gördüm. Tek parçaysa benim de mi ortadan kesip ters yapıştırmam lazım?
 
Tek parça, ağaç çalışmayacak gibiyse kesip yapıştırmaya gerek yok. Akustikwood'da hazır kesilip araya başka ağaçlar konulup yapıştırılmış kızılağaçlar var mesela, bir sürü kızılağaç mundar olmuş...
 
merhaba,neden gövdede 2 veya daha fazla parça ağaç yapıştırılıp kullanılıyor acaba?Tek parça o genişlikte ağaç bulmak hem zor hemde pahalı olduğu için mi yoksa ikiye ayırıp yapıştırmanın başka bir etkisi mi var?
 
Geri
Üst