Hadi Bana Analog Pedal Dizelim

Merhaba arkadaşlar. Bayram, doğum günü falan derken elime bir miktar para geçti. Ben de birkaç pedal almaya karar verdim. Amfim Behringer Vt50Fx. Üzerinde overdrive ve clean kanalları var. Reverb, delay, chorus, flanger vs var.
Aslında prosesör alacaktım ancak geçen gün bir Me70'ten overdrive dinledim. Benim amfinin overdrive kanalıyla karşılaştırınca biraz hayal kırıklığına uğradım. Ayrıca amfi üzerinde bu efektler varken bir prosesör almak bana mantıksız geliyor. :)
O yüzden pedal dizeceğim. Ancak kafama takılan bazı şeyler var. İlk olarak elime geçen prosesörlerde loop özelliğini kullanmaya bayılıyorum. Pedal dizersem bundan mahrum kalacağım. Looper almaya kalksam bir prosesör parası.. Bu konuda nasıl bir çözüm bulabiliriz bilemedim.
Diğer bir konu da bir Crybaby 535q alsam bütçemin büyük bir oranı gidecek. Tabi daha uygun wahlar da mevcut ancak tam bir wah hastasıyım. Bu analog işi biraz tuzlu olacak o yüzden bu noktada sizin yardımınıza ihtiyacım var. Ortalama 1 milyarlık bir bütçe ile ilk etapta neler alabilirim? Tabi bir de bunları düzgünce koyabileceğim bir case lazım. Müzik olarak blues, hard rock, alternative yapıyorum ancak yeri geldi mi de metal çalıyorum. İlk etapta wah seçimimi yaptım. Amfi üzerindeki efektleri zaten yazmıştım. Bunlar dışında hangi efektleri önerirsiniz? Marka, model ve fiyat olarak da belirtirseniz sevinirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Metali geçebiliriz yani amfinin overdrive kanalı fazlasıyla yeter de artar. Metal olarak Metallica'yı hangimiz sevmez bir tek onu kastediyorum arada sırada bir Enter Sandman çalmak insanı rahatlatıyor :)
The Fray, Scorpions, Gun's n Roses, Eric Clapton, Bon Jovi, Duman, Red Hot Chili Peppers, Hugh Laurie, Zakk Wylde, Stevie Ray, Jimi Hendrix ve B.B King çalmayı en sevdiğim grup ve sanatçılardan yani bunlar ve benzerlerini baz alarak yönlendirebilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
desene pedala girersen birkaç milyardan aşağı çıkamazsın :D şaka maka ta ki me70'ten o sesi duyana kadar aklımda gt10, gt100 veya tonelab ex vardı :D
 
Bana kalırsa pedalları ms, add+ gibi yerel markalardan seç. Wah ve looper içinse en iyi şansın ikinci el. Istediğin Wah pedalının aynısını sıfır fiyatının yarısının altında almıştım ben. Birazcık sabredip, forumu takip edersen benzer fırsatlar bulabilirsin. Looper ve wah pedalına 500 e yakın ayirsan, geri kalanını da yerel markalardan alsan o paraya kaliteli bir setup kurabilirsin bence :)
 
1000 liralık bir bütçeyle dilediğin şekilde setup dizebilirsin dostum.Bence add+ ve ms gibi pedallardan kaçınmanı öneririm.Delay,Reverb,Comp pedalları zaten 500TL tutar.Wah pedalı 200-250TL arasında.2 tane drive mesela bir metalmuff bide boss od3 sanırım 1000tl yi doldurduk.yani uzun lafın kısası dilediğin gibi bi setup kurabilirsin sakın prosesör e yaklasma uzak dur.loop özelliğini analog setupda yine yapabilirsin boss rc2 rc3 ler var.setupuna ekleyebilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Evet şöyle bir araştırma yapınca ikinci el almanın daha makul olduğuna karar verdim :)
İnternetten kısa bir araştırma ile bazı pedallar buldum. Ortalama 2 buçuk milyara falan denk geldi. İkinci el olarak ya da yurtdışından almak mantıklı olacaktır.
Jim Dunlop 535Q Wah
Boss BD 2 Blues Driver
Boss RC 3 Looper
Boss TR 2 Tremolo
Boss FRV 1'63 Fender Reverb
Boss NS 2 Noise Suppressor
Boss CS 3 Compression Sustainer
Boss AC 3 Acoustic Simulator
Boss DS 2 Turbo Distortion
şeklinde bir liste yaptım. Bu sırayla almaya başlarım herhalde.
Delay, Chorus, Flanger falan zaten amfim üzerinde mevcut.
Açıkçası epey tuzlu oldu :D Bu yazdığım pedallara benzer ve ucuz pedallar önerebilirseniz çok sevinirim :D Sonuç olarak bir de board ve case işi var ki ohoo.. 1 yıla anca tamamlarız
 
İkinci el almak en mantıklı şey olacaktır zaten.bence tüm pedallarını boss dizme.boss un iyi olduğu fx ler var belki ama hepsi iyi değil.
Wah olarak:Crybaby 535q
Drive olarak;Boss OD3 veya ST2 ve Ibanez TS9
Reverb olarak;EHX Holygrail Reverb
Comp:Marshall ED1 veya Mxr comp
Flanger:Ehx Electric mistress
Looper:Boss RC3
Gitarın ne bilmiyorum ama single coil bir gitarın yoksa noise suppressor gereksiz bişey olacaktır.Bence ilk olarak yukarıdakileri alman daha mantıklı olacaktır.Birde benim takıntım mıdır bilmiyorum ama öncelikle reverb delay comp ve driveları halletmen gerektiğini düşünüyorum.birde pedalboard tabiki.daha sonra flanger dır tremolodur böyle ince fx işlerine girersin.önce bi temeli kur bence.
 
Evet 95F güzelmiş. Yok ya Fbm 1 yerine Frv 1'in karakteri daha hoşuma gitti :D
Bakalım şimdi Ambar Guitar'a mesaj attım olmazsa ikinci el toplamaya başlayacağım.
Duncon manyetikli m600 var gitar olarak
 
Geri
Üst