Humbecker Dip Gürültüsü

merhaba arkadaşlar. şöyle enteresan bir sorunum var; bilindiği üzere single manyetikte dip gürültüsü kaçınılmaz bir durum fakat bende ise single manyetikte dip gürültüsü yok denecek kadar az iken humbecker da deli gibi dip gürültüsü oluşuyor. gitar ibanez grx40, line6 15w amfi ve ibanez dsc10 kablo kullanıyorum. kabloyu kontrol ettim hiç bir sorun yok. pickguard ı kaldırdım kabloları devreleri kontrol ettim hiç bir sorun yok. jak girişinde de keza öyle. daha ne yapmam gerek ve bu sorun neden oluşuyor bir türlü anlayamadım yardımcı olabilir misiniz acaba??
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
yaklaşık 1 aydır böyle. önceleri pek takmıyordum dip çoğu kişinin derdi diyerek aldırmıyordum fakat single da olmayıp humbucker de şiddetli bir şekilde olması kafama yeni dank etti..
 
gözle anlaşılmaz toprak iyi mi kötü mü. humbuckerın toprağında dert olabilir. eyer potanslar ayrı ise humbuckerın potansında olabilir. araya araya bulmak gerek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
humbuckerın altında sarımsı bir şey var kaplama gibi onun ortasında kablonun geçtiği bir yer var kabloları hafif çektim kopukluk var mı diye yoktu. belki içinde bir sorun vardır bilemiyorum humbuckerı açabilir miyim acaba ve bu nasıl olacak?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
ooovv çok teşekkürler hocam bu bilgiyi öğrenmem çok iyi oldu manyetiği harcayacaktım:D peki bir arızanın olup olmadığının nasıl anlayabilirim? şöylede bir şey var söylemeyi unuttum evde topraklama hat yok. bundan kaynaklanabilir diye düşündüm ancak single manyetikte dip yok denecek kadar az fakat humbucker cayır cayır dip..
 
3'lü priz kullanıyorsan ve aynı anda hem prosesör hem amfi hem de bilgisayarı bağladıysan yapar. En azından bende öyle yapıyor. Ben de bilgisayarı başka prize bağlıyorum sıkıntı çıkmıyor.
 
amfi tek prize bağlı ve kullandığım oda da elektrikli çalışan başka bir cihaz yok dostum. cep telefonunu bile almıyorum yanıma :)
 
3'lü priz kullanıyorsan ve aynı anda hem prosesör hem amfi hem de bilgisayarı bağladıysan yapar. En azından bende öyle yapıyor. Ben de bilgisayarı başka prize bağlıyorum sıkıntı çıkmıyor.

line 6 spider'larda dahili noise gate ve topraklama bulunuyor. amfiden veya elektrik bağlantısından değil. jak da sağlamsa gitarda problem. spring claw'a bağlanan kabloda problem olabilir. potansların kendi kendine bozulması daha zor görünüyor.
 
o kabloya da bakmıştım dostum soğuk lehim ya da kopma kırılma vs hiç bir sorun yok. noice gate de hiç bir işe yaramıyor humbucker da. single da hissettiriyor kendini ayrı.
 
lehimin iyi olduğu sadece bakarak anlaşılmaz zaten. mümkünse yeniden yap veya yaptır. ayırca kablonun öbür ucunu da bi kontrol et derim ben. değilse potanslardadır sorun.
 
dostum yanlış anlama ve üste çıkmak gibi algılama ama elektronik teknikeriyim ben işim gücüm lehim zaten anlıyorum bakınca :) daha önce ki mesajımda da dediğim gibi kabloların her birini kontrol ettim hiç birinde sorun yok. geriye de bir tek potanslar kalıyor zaten dediğin gibi sorun onlarda sanırım..
 
abi gitarın topraklama kablosunu bi multimetreyle ölçsene. Belki onda problem vardır. Birde yine multimetreyle switch'in bütün durumlarını tekrar ölç belki birşey çıkar :)
 
Geri
Üst