Efsane Ilanlar :)

Bu da efsane ilan sayılır ve malesef turkrock ana sayfasında. Google adwords sistemi bilindiği üzere ip ucu olarak verilen kelimelerin geçtiği sitelere özel olarak konuyla ilgili reklamı yapıştırıveriyor. İp ucu kelime belli ki "Fender". Turkrock ana sayfasının en altındaki banner'a tıklayınca çıkan site, buyrun :

http://en.sgjzqn.cn/ProductExhibitIndex.html

Adwords bu sefer çuvalladı. :)
 
Aslında Turk Rock forumunda da 'efsane' olmaya aday, klişeleşmiş ve abartılı ifadelerle bezeli bir yığın matrak ilan var. Yeri geliyor, uykusuz gecelerde kafa bir dünya iken bazen bizler bile o kalıplaşmış ifadeleri kullanarak benzeri ilanlar açıyoruz bu forumun alım-satım bölümlerinde. Gırgır ve zararsız elbette.

Rastladığım zaman beni gülümseten bazı ifadelerden örnekler: 'Kalitesini bilen bilir, fazla söze gerek yok beyler, malımın her türlü arkasındayım, ağacı kupkuru, neredeyse sıfır, sıfırdan farksız bu nedenle fiyatı 1 milyar :LOL:, alet o kadar temiz ki fotosunu bile koymaya gerek duymuyorum, keyfe keder satıştır, cihazın fiyatı 500 ama takasta 5000 TL, alet alındığından beLLi kılıfında yatıyor, sustain canavarı, kendi gitarım diye söylemiyorum her şeyine kefilim, umarım gitarı hakkını vererek kullanacak biri alır, ilk gelen kapar! vs vs vs.'

Kopma garanti! :ROFLMAO:

Ajdar ReYiZin :poop: son bombası afkskskaskfafafss (klişe gülme stili)



ve Death MeTaL vörşını (*oktan olmuş ama izleyin gitsin)



****

:LOL:
 
Ray ray Kasım olmadan bu başlık eksik kalır. Bir guple yabbancı mözik ve ardından da yerli beste, eserler bizzat sanatçımıza ait



***

Eşlik etmek isteyenler için:

RAY
malifalitiko
RRAY
şalimalitiko
ray loy loy loy
ray lay lay lay
ma ma ma ma
ssa ma ma ma
loyloy loyloy loy.

***

Şurda bi tren geçiyorr ki, trene bakıyorumm ki, trenin üzerinde bi yazı yazıyorru ki, o da doğu ekspresmişi ki. Trenn içinde bi güzel varr ki, ama ben güzeli tanımıyorumu ki, ben de mahsıs trene biniyorum ki, ondan sora haydarph istanbul haydarpaşada iniyoruz ki. Ben de mahsıs kendimi ? ben de mahsıs kendimi bi köşeye ı giriyorum ki, maksat tanışmak için ki, ondan sora o da trende iniyor ben de iniyorum ki, kendimi mahsıs değdiriyorum diyor ki önüne baksana diyor kör..

---------------
 
buyrun; lesli ne? bağlama ne alaka? şeklinde soruları düşünüp araştırdım. ulan phaser ve bağlama ne alaka diye baya uzun düşündüm sonra gittim youtube'a "lesli" yazdım. sanırım lesli dedikleri arkada gezen phaser efekti. oha lan, hani marjinal bizdik?

 
bağlamacıların ilanlarını takip etmenizi öneririm, sağlam malzeme çıkar, cahillikte sınırlar nasıl zorlanıra örnek teşkil ediyor çoğu.
 
Beni en çok yaran metinler, Türkçe'nin yuvarlaklığını dikkate almadan yazan arkadaşların ilanlarında oluyor. Nesne kullanmadan satılık ilanı yazan arkadaşlar özellikle kopartıyor beni. "Ben çok ucuza veriyorum" diye yaranlar oluyor mesela:) Neyi verdiğini de yazsan da millet yanlış anlamasa bari...

"Bilen bilir" de muhteşem bir diğer ifade. "İlgilenenler bilir" denmesi çok daha uygun, buna dikkat edenler de var yakın zamanda. Ama yine de "bilen bilir" klişesi hüküm sürüyor sağda-solda.

Fiyat açısından ise bana "vay anasını" dedirtmiş tek ilan, vaktiyle sahibinden.com üzerinde gördüğüm bir Strat ilanı idi. Sanırım 60'ların sonlarından kalma orjinal bir Stratmış , fiyat galiba 5 basamaklı filandı (15.000 TL veya Euro olabilir). Gitar bir miktar antika statüsündeydi aslında, tabii eğer gerçek idiyse...
 
Geri
Üst