Nem Alıcı (gitarı Korumak Için)

Nem fena şey, zuccaciye tarzı yerlerde olabilir o. Hani ufak kagıt poşetlerin içindeki zımbırtılı şey.

Arkadaş Ankara'da 1-1.5 ay kullanıyorum teli hiç paslanmadan, sıfır pas. Okul bitiyor, İstanbul'a dönüyorum. Yeni tel takıyorum 3 gün sonra kapkara oluyor teller.
 
Ben "açılmamış" paketteki odamda çekmecenin içindeki ernie ball telin daha takmadan paslandığını gördüm çüş diyorum.Evim de istanbul a göre tepede sayılır sahile yakın olsam galiba ben de paslanacam.
 
Ben Şilede oturuyorum birde beni düşün :)

Köprünün yükseklik ayarını yaptığım döndürülen kısım yeşil beyazımsı böyle küf gibi bir şey olmuş. wd 40 var kullansam geçirir mi acaba?
Aynı şekilde switchin etrafındaki yuvarlak kısımda da var.
 
Ben Şilede oturuyorum birde beni düşün :)

Köprünün yükseklik ayarını yaptığım döndürülen kısım yeşil beyazımsı böyle küf gibi bir şey olmuş. wd 40 var kullansam geçirir mi acaba?
Aynı şekilde switchin etrafındaki yuvarlak kısımda da var.
Geçmesine geçer lakin WD40 Yağlı Kontak Temizleyicisidir... Yani yağlı olduğundan toz tutmasına, sıkıntı çıkarmasına neden olabilir ;) Yağsız Kontak Temizleyicileri var onları tercih et ben de alacağım yakın zamanda ;) Bilgisayar temizlik malzemesi , elektronik temizlik malzemesi diye geçiyor internette... ;) Umarım yardımcı olabilmişimdir :)
 
filipis yağsız kontak temizleyicisi millet çok övüyor.Valalha ben wd 40 i gitarın jack girişinin içine bir sıktım bir şey olmadı.Aksine varolan parazit vs gibi seslerde uçtu gitti :) wd 40 zararsız birşey.
 
VanHalen zararlı olarak söylemedim sadece yağlı olunca tereddüt ettim alacaktım bugün almadım :) benim manyetik vidaları falan da paslandı, kirlendi.. O tip yerlerde kullandın mı hiç tozlanma falan oldu mu ya da elinle dokununca yağ falan gelmesi gibi şeyler ?
 
yok ya zaten uçucu birşey 35-40 dk sonra yok oluyor ben direkt headstock üstüne köprüye filan sıkıyorum metal aksamları bir kere sıktıktan sonra siliyorum sonra bir kez daha sıkıp uçmasını bekliyorum metal parçalarla temas etmesini sağla.Gitarın metal aksamı dışındaki yerleri de bir bezle sil.Ama gitarın metal dışındaki yerlerine de zarar vereceğini sanmıyorum Sanırım zippo ile dikiş makinesi yağının karşımı gibi birşey.Çünkü aynen zippo gibi kokuyor tiner gibi... Zippo yu da zaten gitarın gövde temizliğinde kullanıyorum.
 
Wd 40 yoksa elinde dikiş makinesi yağını metal aksamlar için de kullanabilirsin.biraz daha silmen baskı uygulaman gerekli olabilir ama wd 40 tan çok daha ucuz ve kolay bulanabilen birşey.Sonuçta kir de pas da gitar da yıllardır var ama WD 40 o kadar eski değil.Temizlemek için kullanabilceğin başka alternatifler de var.
 
Haklısın WD40 pratik bir çözüm ya arabada falan da çok kullanılıyor ve sanayide çok gördüm girdiğim talaşlı imalat ortamlarında elzem bir madde :D Alıp deneyeyim bir çok teşekkürler diğer tavsiyeler için de... ;)
 
Mydukkandan 250 liralık alışveriş yaptım. Tel-tuner-jack-pena vs.

Alışveriş sırasında yazı yazabildiğiniz bir bölüm var oraya silika jel varsa gönderir misiniz dedim.

Bugün kargo geldi kutuyu açtım büyük poşetin içinde 40 a yakın silika jel :))
 
mydukkan gönderdiği gitarın hasarını kabul etmeyen bir firma.işte 3-5 küçük şeylerle imajını kurtarmaya çalışıyor şimdilerde galiba :) girmiyorum zaten artık sitesine de.
 
o değil ince mi teli kopmuştu gitar çalamıyordum ince mi teli aldım tek tel :) takarken onuda kopardım :D :D

şu işi bana öğretecek biri var mı yav :D
 
Geri
Üst