Ateri

İlkin karakutu denen bir alet vardı onla başladım oynamaya.Çok azını hatırlıyorum oyunların ama uçaklı bir oyun vardı yok gemi helikopter vur benzin al fln.Gece gündüz devam eden araba yarışları,kırılan kollar,aman makina fazla ısınmasın diye beklemeler..Sonra şu 8 bit atariler çıktı adını doğrumu yazdım bilmiyorum ama "Home Computer" genel adı sanırım.Kaş kaset değiştirdim, üstüne kaç para verdim kimbilir?PrinceOfPersia,Super Mario,Advanture Island aklıma gelenler.Aynı dönemde hatta daha öncesinde Commodore 64 ler Amiga lar vardı.Ben pek bulaşamadım onlara pahalıydılar baya.Tek samimiyetimiz atari salonlarında Kick Off veya Sensible dı.(Ah o Sensible ne oyundu: )

Sega yine Home Computer lardan iyiydi daha güzel oyunlar çıkmaya başlamıştı.Sonra PlayStation sonrada PC ler.Ama oyun sektörü geriye doğru gitti iyicene.Şimdi kaliteli gerçekten oyun namına birşeyler çok az yapılıyor.Atari salonlarıda kahveye dönüştü iyicene.Ben valla Super Maryo yu özledim.

Dökülün bakalım eski oyucular.
 
O zamanlar oyun salonlarında arasıra oynardık, heyecanlı olurdu. 15-20 yıl önce bilgisayar oyunu henüz yeni birşey sayılırdı.
Daha sonra Spectrum aldık. sonra onu sattık Amiga 500 aldık. Amiga da çok kaliteli bir oyun bilgisayarıydı. öyle etkileyici oyunlar vardı ki, 20 yaşına doğru giderek oyun manyağı olmuştum. Hâla duruyor. ama internetden ona pek fırsat kalmıyor.
 
Ankara, Ziya Gökalp'teki Fantasy Land'de (galiba) Tekken 3'ün üzerinde yazan bir uyarı vardı.

"Lütfen üçlü süper çekmeyiniz"

Baya yarılmıştım vaktiyle.
 
akinu demiş ki:
Ankara, Ziya Gökalp'teki Fantasy Land'de (galiba) Tekken 3'ün üzerinde yazan bir uyarı vardı.

"Lütfen üçlü süper çekmeyiniz"

Baya yarılmıştım vaktiyle.

Özledim TEKKEN oynamayı ya. Tam onu yazmak için giriyordum bu başlığa. Ben önce hatırlamış birisi. Sega vardı bende de, sonra o zmanların modası Cosmos aterili televizyon almıştı ananem. F-21 diye bir oyun vardı onda deli gibi oynardır. Micro bilmem ne vardı bir de 3000 in 1 vs. gibi kasetleri vardı ama o kasetlerdeki o kadar oyunun içinde yine de Mario bir taneydi ve ufak bir itiraf ben Luici'ye çok üzülürdüm :D Hep ezik gelirdi bana, acırdım :D Çocukluk işte :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
O Cosmos larda bi oyun vardı küpleri itiyoduk böyle yerine koyup bölüm atlanıyodu falan.Tek bölüm karşısında yrm saat plan yapardım be şunu şuraya koysam şunu şuraya koysam..Güzeldi ama.
 
ateride tusubasa vardı bizim eve arkadaşlar gelirdi hep onu oynardık bi kere yatağı bile kırdıydık bi arkadaş rövöşata gol atmıştı bizde 3 kişi rövaşata atmıştık yatakta :LOL: ama yatağın sonu hoş olmadı :D
 
akinu demiş ki:
Ankara, Ziya Gökalp'teki Fantasy Land'de (galiba) Tekken 3'ün üzerinde yazan bir uyarı vardı.

"Lütfen üçlü süper çekmeyiniz"

Baya yarılmıştım vaktiyle.
Normal bir durum. :D Bu tip hareketlerle az jetonla uzun süre oynanabildiğinden mekan sahipleri pek hazzetmezdi super combolardan, aduketten şundan bundan. İsterlerdi ki herkes mal gibi kolu çevirip rastgele tuşlara bassın, yandaki parazitler de "Bison'a pörfek çekersen sinirleniyor abi", "Ver geçeyim." vs. cümleler kursun, memleket kalkınsın. Bu arada felaket Street Fighter oynarım, belirteyim.

Arcade manyakları şu siteye bir baksın: www.jetoncu.com
 
Atari :LOL: Zamanında tekken 3 ustasıydım sabah girerdim atariye bir çok çocuk girerdi karşıma rakip olarak ama birtürlü yenemezlerdi...Sinir olup tekrar tekrar rakip olurdu jeton yerine kağıt parayı ikiye katlayıp azmı kredi açmadıkki :LOL:
 
tekken3_p.jpg
 
Hala ille de C64 diyenler www.komodor.net sitesine bir gözatsın. Gözyaşlarınızı tutamayacaksınız ;) :)

Bölüm Sonu Canavarı

Yorgun günün ardından
Eve koştum okuldan
Bana gösterdiklerini
Düşündüm hiç durmadan
Bak ellerim terledi
Joystiğim kirlendi

Ama bu bölüm bitecek
Çünkü ruhum çok azimli

Aylardır yorgunum
Uğraşmaktan yoruldum
Ama vazgeçmem senden
Çünkü işte ben buyum
İnatçısın karşımda
Ama boşyere uğraşma
Karar verdim bir kere
Kaybeden sensin sonunda

Uykusuz geceler boyunca
Uğraştım durdum seninle
Uykusuz geceler boyunca
Uğraştım durdum seninle
Ellerim kırmızı düğmeler üzerinde
Durmadan

Bölüm sonu canavarımdın
Tek aşkımdın yıllarca
Uğraştım didindim uğrunda
Hiç yılmadım.... :)
 
Benimde ilk komodorum (64) olmuştu... :cry:

Kasetliydi böyle... Müzik kasetlerine oyunları çekip yarım saat başında açılmasını bekleyip sonra çıkan pac-man'i 10 saat sıkılmadan oynardım. Eh sonra bilgisayar alınıp Prince of Persia gelince papucu dana atıldı tabiiki ;)
 
atari oyunlarının tarihini değistiren oyunlar

Street Fighter

Karakterler; ryu, ken masters, chunli, honda, blanka, zangief, dhalsim, guile balrog, vega, sagat ve m. bison sonra zamanla bunlara binbir adam eklendi ama ilkki hiç unutulmadı(atari salonu efsanelerindendir)

Streette aduket ve oooryuken ve dap dap yaparken azmı terlemiştik :D azmı okuldan kaçmıştık :p Adamım "mavi ken" idi

Hey yavrun hey beee







 
pre2 wardı prestarik ne öle bi açılımı wardı ne oyundu o ya :) yıl 95 felandı galiba bende 8 yaşındaydım ama :) 96 da ea işlere başladı oyun kalitesi arttı 2000 di sanırım hayatımın oyunu Mortal Kombat 4 gelinde size oynamayı öğreteyim.... aha wardı hiltonun arkasında 3-5 kez isim değiştirdi gerçi imperland f1 arabısının içinde oynadır bea oyunu
 
O değilde tüm Türkiye'de nasıl herkes Boss'lara bölüm sonu canavarı diyebiliyor, hangi ara böyle bir terim yerleşti :D
Kimse Contra'yı yazmamış, es geçilirmi ya :)
Bu arada Tekken'ciler bu oyunun 5.si çıktı biliyorsunuz değil mi? Bir bakın derim serinin geleneklerini koruyan ve bir sürü yen şeyler katan mükemmel bir oyun.
 
Geri
Üst