Hangi Fender(hss-sss)

Arkadaşlar fender almayı düşünüyorum fakat, hocam bana hss fender önerdi mexica standart hss,sss yi ise dipsesten az yönlü bir gitar olduğu için tarz bakımından önermediğini söyledi.Bende aslında sss manyetikli bir fender almak istiyorum.Ekipmanda vox tonelab ex var bende düşünüyorum zaten fenderi sert müzik yapmak için almıyorum rock türevleri blues elimde zaten zakk wylde custom var .Max 1800-1900 e kadar alabiliirim .Sıfır mı ikinci el mi karar veremedim.Ayrıca dipsesin prosesöre bağlayınca gittiğinide söylediler. Arkadaşlar bunu dışında zaten sert bir gitar var acaba telecaster alsam zaten blues rock çalacağım.Sizin model olarak ve manyetik dizilişi olarak önerileriniz nedir yardımlarınızı bekliyorum.Acil
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Her zaman, iyi kullanılmış 2. el daha iyidir. H-S-S ve S-S-S konusunda da anlattıklarına göre S-S-S almak daha mantıklı geliyor. Böylece bütün manyetik kombinasyonlarını da kullanmış olursun. Fakat gün gelir de S-S-S gitarınla bi yerde çalarken distortion'a geçeyim dersen yeterli verimi alamazsın. Dipsesi azaltabilirsin fakat o işlem de tonu biraz kurulaştırabilir bildiğim ve denediğim kadarıyla. Bence HSS ve SSS arasında çok fazla fark olmaz. Senin deneyimlemen gereken manyetik 2 single'ın birleşimi olan pozisyon ve sap manyetiği olmalı. Şimdilik daha çok evde çalıyorsan, gitar için bütün bütçeni harcama bence. Onun yerine lambalı, düşük wattlı fender amfi veya muadili başka bi amfiyle sıcak bi ton almaya çalış. Yani 1000 lira gitar + 1000 lira amfi gibi yap.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Evet genellikle evde çalıyorum fakat hocam amfiye hiç gerek olmadıgını söyledi elimdeki ekipmanla sıcak tonlar alamaz mıyım?
 
doğru manyetik seçimiyle sss fenderden de her türlü yüksek gain alabilirsiniz. ben şahsen köprüde olmazsa olmaz olarak hm tercih ediyorum ama gürültüsüz ve yüksek çıkışlı single bulmak da mümkün. keza single boyutunda hm de mecut.
 
Sıcak ton biraz göreceli bi kavram. O konuda "alırsın" yada "alamazsın" diyemem ama burada benden daha çok bilen arkadaşlardan edindiğim bilgilere göre sana şöyle bi özet sunayım:
1) İyi bir amfi ucuz bir gitarı kurtarır fakat ucuz amfi iyi bir gitarı kurtaramaz. Marshall mg30 + amerikan fender alacağına Kustom defender v15 + meksika fender al mesela.
2) İyi gitarı sadece "ton" almak için düşünme. İyi gitar stabilite, uzun ömürlülük ve çalım kolaylılığı sağlar büyük oranda, bi de estetik olarak hoşuna gider. onun dışında tonun çoğunluğu manyetik ve ekipmanda biter.
3) Çok fazla karar değiştiriyorsun. Ayda bir seni yeni bir kararsızlıkla görüyorum forumda :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Ya hayır kararsızlık değilde şimdi tutupta emg manyetikli gitarla blues çalmayha çalışıyorum mesela hiwatt 40 watt amfi var fender alsam mex kurtarırır mı hani fender alacaksam o tatlı tonlarıda yakalayim diyorum .
 
Dediğin amfiye baktım ama değişik versiyonları var. Amfinin preamp katı mı sadece lambalı, yoksa güç katı da mı lambalı? İstediklerin doğrultusunda önemli olan güç katının lambalı olması ve cleanlerinin iyi olması bence.
 
Bence ilk işin güzel, lambalı bi amfi almak olsun. Yani transistörlü ve lambalı amfi arasındaki ton farkını canlı canlı yaşaman lazım. Dükkanları gez, "iyi cleanler alabileceğim lambalı amfi arıyorum" de adamlara. Eğer istediğin lambalı amfiyi bulursan ve konserlere yanında taşıyabilirsen ton işini büyük ölçüde halletmiş olursun. Gitar için de sıfır fiyatı 800+ olan HSS yada SSS bi gitar alırsın çok istersen. Blade, Godin, Yamaha, Meksika Fender bunlara bakarsın.
 
Lambalı amfiye ne kadar para ayırmalıyım ve gitarada max ne kadar ayırmalıyım sizce güzel bir amfi en azından az dandik bir gitarı idare eder
 
Bence amfiye 800-1200 lira arası bi para ayır. 2 yada 5 wattlık lambalı bir amfi sana yeter. Büyük ihtimalle çok az geldi sana watt'ı şu anda ama çaldığın zaman anlayacaksın. Gitar için de 1000 lira ayırsan yeter.
 
Bence ilk önce Telecastermı Stratocastermı alacağına karar ver.Telecastermı alsam demişsin çünkü.Tamam ikisiylede blues yaparsın ama tonlarının birbirleriyle alakası yok. Ben prosesörde noise gate özelliğini kullandım dip sesini keserken resmen sustainimi öldürdü. Üstelik nasıl bir sıcak ton ki istediğin. Ben h s s dizilimli gitar kullanan blues üstadı görmedim hiç.
 
Sen sormadan ben söyleyeyim Tufan. Tele, genel soundu nedeniyle bana çok hitap eden bir gitar değil. Fazla samimiyetim de olmadı Tele ile. Ama, iyi bir Fender Tele tecrübe, bir süre cebelleşme ister bence. Tecrübesi az birisi için fazla net gitar bence. İlk deneme amaçlı çaldığım zamanlarda beni ürkütmüştü biraz bu açıdan. Hoş sen de tahmin edersin ki sonradan olan hastalığım SG aşkı kaçınılmaz bir şekilde ağır bastı.
Yanına da çeşni olarak orta üstü denebilecek kalite bir Framus sss Strat kattım. Bununla ilgili söylemem gereken bir nokta var. Framusu aldığımda mecburen manyetik değişimine gittim. Üstündeki manyetikler drive olayına hiç gelmiyorlardı. Forumdan markası belirsiz, ucuza alelade bir single takımı aldım. Ama satan arkadaşın kulakları çınlasın, manyetiklerden çok memnunum. Cleanleri çok iyi, drive olayında da dip gürültüsü yok gibi. SSS düzenden bu kadar çekinme, sonuçta gitarı blues çalmak için alacaksın, metal için değil. Hard'n heavy çalacak olsan hss tamam ama blues için sss yeter bence.
 
alacağın enstrümandan ne bekliyosun veya ne yapmak istiyosun, buna karar ver. fender'le de sınırlama kendini. etrafta benzer tonlar çıkarabilen bi sürü güzel strat var, yamaha pacifica'lar mesela fena değiller. ben yeni gitar alalı 1 ay oluyo. alacağım gitar her türlü sesi çıkarabilmeliydi. bu nedenle godin aldım ve çok da güzel oldu. elbette ki eksiklikleri var ama. mesela stevie ray vaughan tonu almak zor bu gitardan, çünkü adamın tonunda ağacın etkisi çok fazla. gövde illa ki kızılağaç olacak. bendeki ıhlamur ve ingilizce adı basswood'dan da anlaşılabileceği gibi basları daha çok duyuran bir ağaç. srv'nin çatır çatır gelen tizlerini yutuveriyor. Bu noktada amfiden tizleri açıp basları kısma yoluna gittiğimde o tona yaklaşabiliyorum. öte yandan manyetikleri HSS, coil split yapınca tadından yenmiyor. mesela potu yukarı çekip switch'i köprüye aldığımda da gain'i kökleyince malmsteen'e benzer bi ton alabiliyorum. fakat sap manyetiği single oluşundan dolayı gain kısıkken tapping'lerde legatolarda ses sorunu yaşatabiliyor. eski gitarım 2 humbucker olduğundan onun karakterine de çok alışmıştım vs vs ama hem srv'yi hem malmsteen'i hem evh'yi çal(ış)abiliyorum gitarımla hiç de problem olmuyor. bi yerden sonra ton parmaklarda çünkü.

diyceğim odur ki (hayır, godin al demiycem) sen de bu şekilde seç. "her seçim bi vazgeçiştir" derler ya o hesap. bu bütçeyle her sesi mükemmel çıkaran gitar bulmak zaten çok zor. o yüzden mümkün mertebe hedefine/hedeflerine uygun bi gitar seç ve her gitarı dene. aldığın gitarı da sesi istediğin yöne çekebilecek veya iyileştirecek modifiyelere gerek kalmayacak şekilde seç. o kadar para verdikten sonra bi de modifiyesiyle uğraşıyosan o gitar fiyatını haketmiyodur çünkü. sanıyorum adana'daydın sen. etrafında gitar deneyebileceğin çeşitli yerler yoksa git istanbul'a izmir'e ankara'ya buralardan bak, dene. hem denemediğin gitara vereceğin paranın boşa gitme ihtimalini ortadan kaldırırsın hem de tek seferde istediğin gitara sahip olursun, paranı da boşa harcamazsın.

son olarak, ben hayatımda gain kullanarak strat çalan bir üstat görmedim ki sahnede çalmadığı esnada volume'ü açık dolaşsın. kime bakarsan bak adam şarkı bitince kapatır gitarın sesini.
 
Dip gürültü sebebiyle değil, ama genel olarak daha esnek olacağından HSS almanı tavsiye ederim. Zakk Wylde'ın neticede şimdi var, yarın satmak isteyebilirsin. Ve HSS bir strat ile Les Paul işlerini de yaklaşık olarak halledebilirsin.
 
Dip gürültü sebebiyle değil, ama genel olarak daha esnek olacağından HSS almanı tavsiye ederim. Zakk Wylde'ın neticede şimdi var, yarın satmak isteyebilirsin. Ve HSS bir strat ile Les Paul işlerini de yaklaşık olarak halledebilirsin.

Bu adamı biraz tanıdıysam, Zakk Epi'yi satarsa Gibson Zakk için satar bence derim. Belki Criss Oliva tarz Jackson ve Chuck Schuldiner BC Rich için de satabilir ama, LP işlerini Fender ile görmeye kalkışmaz. Nokta atışı yapmaya çalışıyor. Sadece tereddüt ettiği için atış gecikiyor.
 
Geri
Üst