Charvel / Jackson Başlığı

Boyanın kalınlıktan ziyade hissiyatla alakası var. Boya olduğunda daha az kaygan olduğu muhabbeti vardı eskiden. Ben hatırlamıyorum valla yıllar oldu usa jackson çalmayalı. Yoksa kalınlığını etkilediğini falan zannetmiyorum. Sitesindeki sap ölçüleri ne ki?
 
Arkadaşlar aranızda Jackson Soloist SLX kullananınız var mı? Yılbaşına doğru solak modelinden sipariş etmeyi düşünüyorum. Sap yapıları Jackson RRXT Rhoads ile benzerlik gösteriyor mu? Rhoads'ı deneme imkanım oldu ancak solak soloist slx bulamadım da.
 
Selam millet,
Bir konuda bilgi rica edeceğim. Jackson Kelly pro sahibiyim. Eski japon üretimi olanlardan. Gitarı ve tonlarını çok seviyorum ancak jackson'ın standart tel yüksekliği bana biraz fazla geliyor. Sizce gitarın klavyesini değiştirip istediğim seviyede, ibanez'in üst serilerindeki gibi bir tel yüksekliğinde daha iyi performanslı bir gitara kavuşabilir miyim ?
 
Selam millet,
Bir konuda bilgi rica edeceğim. Jackson Kelly pro sahibiyim. Eski japon üretimi olanlardan. Gitarı ve tonlarını çok seviyorum ancak jackson'ın standart tel yüksekliği bana biraz fazla geliyor. Sizce gitarın klavyesini değiştirip istediğim seviyede, ibanez'in üst serilerindeki gibi bir tel yüksekliğinde daha iyi performanslı bir gitara kavuşabilir miyim ?

Kelly Pro gibi bir gitarın klavyesi zaten rahattır, sizin bence o gitarı bir luthiere göstermeniz gerekiyor.Perdelerde ciddi bir sorun yoksa sap ve köprü ayarı ile istediğiniz seviyeye gelecektir.
 
REnk ve body binding olayı fena değil, Shark fin inlay olaymış iyimiş. Elindeki diğer gitar inlaylı bunu niye yapmamışlar ki ? Daha sade görünüm mü yoksa işçilikten mi kaçmak bilemedim. Sap arkası da boyasız olaymış tadından yenmezdi.
 
Selamlar
Jackson soloist ile japon dinky i sap olarak farklari nelerdir tecrube edeniniz varmi soloistler icin sapi biraz daha kalin diyorlardi ama internet sitesinde rakamlar ayni bir gun zuhale gidip denemek lazim

arkadaşlar dün sl1 deneme imkanı buldum 2004 dk2 ye göre baya farklıydı klavyesi daha ele gelir cinsten belki cok az daha kalın boyadan dolayı olabılır. gerçekten cok daha iyiydi.
 
Merhabalar, forumdan Evren abi ile gitarları takaslamak üzereyiz. Az önce telefonda konuştuk.
Benim aklıma gitarın Japon olup olmadığı geldi. İnternette araştırdım, İngilizce olarak "Japon Jackson'lara çok yakın kıvamda, farkı bulmakta zorlanabilirsiniz." tarzı bişeyler yazıyordu. Bu gitar için miydi tam onu da anlayamadım o cümle.
Gitarı internette aradığımdaysa emghz ve duncan designed lı versiyonlarını buldum. Evren abideki sanrıım duncan designedlı olan versiyonu ve manyetikleri sd ler ile dğeiştirilmiş.
Bu durumda büyük ihtimal Japondur dedim ama telefonda konuştuğumuzda kendisi 2011 civarı bir yapım yılına sahip olması lazım dedi.
Yeni gitar olduğu için Japon fabrikasında üretilip üretilmediğinden emin olamadım.
Jackson'a da mail attım ama şu ana kadar hiç cevap vermediler, eski dk-2'me de aynısını yapmışlardı.
Yardımcı olabilir misiniz ?
 
@berdin123 Hindistan üretimi gibi duruyor:
Jackson SLXT Soloist X Series Electric Guitar - Transparent Black

Ama sene olmuş 2100, üretim standartları, fabrika koşulları vs. bu seviye gitarlar için dağlar kadar fark yaratacağını sanmıyorum. Manyetikleriyle, yapısıyla, sapıyla çok farklı ve daha iyi gelecektir senin Ibo'dan.
Aynen öyle abi, her şeyiyle elimdeki PRS'ten farklı bir gitar. Ülkemizde keşke ikinci eline rastlasaydım da fiyat olarak ta nerelerde oynadığını görseydim. Dışarıda 600 $ falan sıfırı.
Şimdi bendeki PRS'i de satınca 2500 liraya kadar uzanabilen bir bütçem olucak ondan biraz kesin değilim. Takasla alacağım slxt beni uzun yıllar keser mi ? Asıl soru bu sanırım.
Onun dışında tatilde İstanbul'a elimde nakitle gidersem Cort Kxmp, Ibanez xpt700, Kore Epi Les Paul, Jackson DK2 gibi alternatifler var. Hiçbiri tam istediğim gibi bir gitar değil.
Slxt tam istediğim gibi ama stok halinde düşük seviye manyetikler kullanışmış olması sanki biraz daha alt segmente oynayan bir gitar üretmiş Jackson gibi geliyor. E bir de Endonezya üretimi olunca, yemin etmiştim aslında bir daha kore altı gitar kullanmayacağım diye.
Senin düşüncelerin neler abi durumumla ilgili ?
 
Geri
Üst