Charvel / Jackson Başlığı

Norton_Antor demiş ki:
onu da yapabilirsin aslında.picking yapmadan önce hızlı bir şekilde bend yap ve picking yaptıktan sonra da release yap.oluyor aynı şey.

Yani kilit noktası notayı çalmadan önceki bend'i hızlı bir şekilde yapmak.bir ara stüdyonuza gelirsem yine gösteririm :D:D (çok biliyorum sanki ben )
:idea: =ghost bend ;) gel stüdyoya bekleris efenim ni dimek :)
 
Hos aletler olduklari kesin. Ama ben sapta single hadisesini pek sevmemekteyim, ve de fazlaca da floyd kullanmam. Bir arkadasin bir phil collen (yanlis yazmis olabilirim) 86 (son amerikan yapimi senesi idi, sonra kanadaya gitmis bir sureligine sonra geri gelmis falan filan internetten seri numarasiyla bakmistik) aletini yakinen tanima firsatim oldu. Pek bir sevdim acikcasi ve beklemiyordum.

Ama acikcasi benim icin pahali geliyor. Onun yerine amerikan bir stratin uzerinde degisiklikler yapip HB/S/HB formasyonuna getirdikten sonra floyd da kullanmadiigim icin beni idare ediyor.

Alacak olsam (hani piyango falan ciksa) SL2 -miydi neydi hani su sapta da HB olan modeli- alirdim.
 
BRIDGE PICKUP Seymour Duncan® JB™ TB4 Humbucking Pickup
MIDDLE PICKUP Seymour Duncan® Classic Stack Humbucking Pickup
NECK PICKUP Seymour Duncan® Classic Stack Humbucking Pickup

evet doğru biliyormuşum,3humbuckerlı bu sl1 :D

stratomaster avatarına hasta oldum bu arada,nereden buldun =)
 
Atalay,2 tane jb yi çıkarıp kelly'ye takmışsın sanırım.şu anda kv2'nin üzerinde neler var? dimarzio olabileceğini düşünüyorum köprüdekinin.genelde beyaz üretimi daha fazla oluyor onların duncan'a göre :)
 
Darestan demiş ki:
BRIDGE PICKUP Seymour Duncan® JB™ TB4 Humbucking Pickup
MIDDLE PICKUP Seymour Duncan® Classic Stack Humbucking Pickup
NECK PICKUP Seymour Duncan® Classic Stack Humbucking Pickup

evet doğru biliyormuşum,3humbuckerlı bu sl1 :D

stratomaster avatarına hasta oldum bu arada,nereden buldun =)

Ahhh klasik Jackson SM dizilimi. Abisi ben TB4 bridge de asla sevemedim. Bunu direkt Dave Mustaine'e de söyledim. O da zaten (1999da) Konserlerde çoklukla SH4 kullanıyormuş.

Ben KE3teki ve KV2 deki manyetikleri Dave Mustaine'den bizzat elden teslim aldım (ABD, North Carolina konser,i backstage,1999) iki beyaz iki siyah, 2 adet SH4, 2 adet TB4. KE3 üzerindekiler de KV2 dekiler de Dave'in manytetikleri ama KV2 çıkış SM olarak değil yer deiştirerek kullanıyorum. Yani köprüde SH4, nekte TB4 (ters). Eh bir Dave püf noktasını açıklamış oldum ;) 8) :idea: :arrow:
 
Eh durun iki dakka aynı mesajı evirip çevirip ... alla allaaa.. :)

Backstage giriş kartım vardı girdim, muhabbet ettim. Jackson muhabbeti oldu... uzun lafın kısası adam bana kasadan 4 tane manyetik verdi. Promosyon hikayesine.

TB4 daha fuzzy ton verir sert metal tonları tam alamazsın, grunch ağırlıklı (köprüde). SH4 daha naturel ve sert ton verir. Daha nettir gainleri. (köprüde)
 
Avatari degistirdim, en azindan simdiki sekli ile daha bana benziyor! ;)

Simdi SL1lerde evet stack humbucker var. Ama bu bildiginiz normal hb degildir, bu sadece sessiz strat tonlari verir size. Gerci tam olarak verir mi vermez mi orasi da tartisilir ama ayri mevzuu. Yani bildiginiz normal hb degil. Bunlar sessiz single manyetikler. Hani fender deluxelerde samarium cobalt noiseless var ya onlarin duncan yapimi olanlari.

Hatta duncan da var olanlardan cok memnun degil ve de kinman diye bir adama bayagi pay kaptiriyor. Ondan dolayi yeni bir sey yaptilar, bana da amerika'daki bir cok adam gibi degerlendirip bir form doldurmam icin bir set (uc tane yani) yolladilar. Sevdim guzellerdi. Bir de T.C.'de oldun mu geri yollamasi para diye 20 kisilik bir dolasma grubunda en son bana yolladilar, ve sende kalsin yapmislardi. Severim zaten o sirketi. ;) Daha once denedigim duncan stacklere gore daha bir stratti (istedikleri o) ve fender noiseless'lara gore kesin daha iyiler. Gelecek sene falan piyasaya cikar ama bu manyetikler sanirim JB ile basa cikamaz. Bunlar sonucta normal single coil gibi duyulsun ama noiseless olsun diye yapilan manyetikler. Gerci bu SL2lerdekilerin ne kadar guclu olduklarini bilmiyorum ama yapilari normal single coil.

Eger hb'a daha yakin tonlar alayim diyorsaniz o zaman gidip little 59 veya jb-jr neck alacaksiniz. Ben buradan daha once sattim mesela, ondan alim satima bakarken gozlerinizi dort acin. Zaman zaman dusuyor, veya umut'a soyleyeceksiniz yollayacak.

Ama size benden dostca bir uyari. Arkadaslar maalesef lil'ler normal HB tonu vermiyorlar. Kotu demiyorum bakin dikkatinizi cekiyorum. Dedigim sey farkli. Daha bir single coil gibi compressed tight. Bundan dolayi cok daha fazla sevenleri var aslinda metalci takimindan. Iron maidendaki sari adam (hani daha sari olan isimleri unutuyorum) onu kullanirdi lil JBler vardi stratinin ustunde. Daha bir yuzune yuzune tonlar normal hblara gore. Sebebi de cok basit, manyetik alan single'larda oldugu gibi dik (hb'larda oldugu gibi yatay degil ve hblarda bobinlerin altinda, burada miknatis bobinlerin arasinda!) ve de manyetik alan fiziksel olarak daha dar. Otekisi gibi daha genis bir alanda degil. Eger hatta p90lara gore bakacak olursaniz olay daha da sapitiyor cunku p90larin altinda normal hblarda 1 tane olan miknatistan 2 tane var. Yani en genis manyetik alanli manyetikler p90lar! Dip gurultusu olmasa aslinda metalcilerin cok sevecegi bir manyetik olurdu bu dunyada icat edilen ilk manyetik turu.

En son olarak su SH4 TB4 hadisesine noktayi koyalim: Ben farkin ne oldugunu gormuyorum ve cidden anlamiyorum. Fark sadece 50mm bobin yerine 52 mm bobin kullanilmasi. Bundan baska ne altindaki miknatis daha uzun, ne resistans daha yuksek. Bu arada bunlar yapan adamlar tarafindan verilen bilgilere dayali yani miknatisin ayni uzunlukta oldugu. Yok eger farkli olsaydi (eski pat # paflarda oldugu gibi 60 yili ve 60sonrasi gibi) ciddi fark edebilirdi miknatis ebadindan dolayi. Sadece bobin ebatlarinda tam olarak vidalarin altina gelmesi icin arada 2 milimetre bir fark toplam olarak. Bundan baska herseyleri ayni.

Bu tonu etkiler mi etkilemez mi sorusu cok eski bir soru, ve bunun benim sahsen gorustugum manyetik yapimcilari (highorder pickups, jim rolph, wolffe, jim wagner, steven kersting) ve dolayli olarak email veya forumlardaki yazilarindan bildigim (duncandan, seymour duncan ve m. juarez -kj diye gecer meksikali cok konusan bir kadin gerci telefonla da konustum evet dolaisi ile ilk listede) hepsi arada hic bir fark olmaz, kulak duymaz der. Hatta Steven Kersting bana en azindan 30 mega baytlik bir suru resim ve grafik yollamisti, iki manyetik alani karsilastiran (birisi 50mm ile oteki de 52 mm ile). Manyetik alanlarda fark yok orasi kesin, ama iste bu manyetik ureticilerine gore de vidalarin tam olarak telin altina gelmesi de aslinda 2mmye kadar tonu etkiliemiyor. Hatta ondandir EVH hep paso normal gibson spaced HBlar kullanmistir floydlu olan gitarlarinda bile. Ve hatta ondandir ki fender texas special hot rod modellerine PG+ (alnico 5 li biraz daha hot bir pg kendisi) takarken 50mmlik olanlarini kullaniyor, yani kisacasi trembucker (veya f-spaced) degil. Floyd ile strat modern narrow spacing arasinda bu arada 1mm fark var. Tam olarak ayni degil.

Ben butun strat gitarlarimdaki hblari normal gibson spaced hb kullaniyorum. Bu islere ilk gaza geldigimde gecmiste JB'nin ve Custom custom'larin TB ve normalini karsilastirmisligim da var. O zamanlar zaten size yukarda yazdilarimi ogrenmis oldum. Sonrasinda TB hizli satildigi icin onlari sattim normalleri kaldi. ;)
 
Hardtail bir gitara sh-4 taktığında aldığın ton ağacı vs. herşeyi aynı olan floyd rose'lu bir gitara tb-4 taktığında aldığın ton belki aynı olabilir. Floyd rose'un tona kattığı parlaklığı saymazsak. Ama bence de tb-4 yerine sh-4 takıldığında herkesin algılayamayacağı kadar da olsa tonda farklılık olur. Çünkü sh-4 takıldığında manyetiğin alıcıları ya da herneyse onların adı tellerin tam üstüne ya da altına gelmiyor...

Ama bunlar tamamen teorik, hiç öyle birşey uygulamışlığım yok yani :)
 
rastansaga demiş ki:
Atalay demiş ki:
TB4 daha fuzzy ton verir sert metal tonları tam alamazsın, grunch ağırlıklı (köprüde). SH4 daha naturel ve sert ton verir. Daha nettir gainleri. (köprüde)

Aynı soruyu zamanında DrB her ikisinin sesi de aynıdır şeklinde cevaplamıştı. :?:

Aynı olsa durup duruken zaten üzerinde varolan Seymour'ları değiştirmezdim yaw! SM nin net sitesinde de TB4-SH4 diye beraber isimleri geçiyor ama sonuçta kulağıma aynı gelmiyor. TB4 daha tiz ve çiğ ton veriyor.
 
Atalay demiş ki:
rastansaga demiş ki:
Atalay demiş ki:
TB4 daha fuzzy ton verir sert metal tonları tam alamazsın, grunch ağırlıklı (köprüde). SH4 daha naturel ve sert ton verir. Daha nettir gainleri. (köprüde)

Aynı soruyu zamanında DrB her ikisinin sesi de aynıdır şeklinde cevaplamıştı. :?:

Aynı olsa durup duruken zaten üzerinde varolan Seymour'ları değiştirmezdim yaw! SM nin net sitesinde de TB4-SH4 diye beraber isimleri geçiyor ama sonuçta kulağıma aynı gelmiyor. TB4 daha tiz ve çiğ ton veriyor.

Atalay;

Hic bir fark olmamasi lazim, zira ayni ama 2 milimetreye kadar ayni manyetik.

Eger fark duyuyorsan bunun baska sebeblerinin bulunmasi gerekir. Ya elindeki trembucker JB enteresan bir sey, yada baska bir sey donuyor. Bu arada normal ve trembucker JBleri ayni gitarda mi karislastiriyorsun? Zira farkli gitarlardaysa tabi o zaman gitarin tahtasi iviri zivirindan dolayi fark olabilir. Orasi gayet dogal. Ama ayni pozisyonda karsilastiriyorsan valla cok enteresan.

Ilgilenirsen bir multimetre ile iki manyetigin de resistanslarini bir olc. Bu arada baska bir hadise miknatistan olabilir, yani birinin miknatisi bir sekilde daha overcharged veya undercharged (veya miknatis ozelligini kaybetmeye yuz tutmus - aged de diyorlar ya) ise dedigin olabilir.

Mensei hakkinda yili custom shop mu ne falan biraz daha bilgi verirsen sorusturalim.

B
 
Geri
Üst