kurşun asker

Ankara'lı alternatif Rock yapan bir grup kendileri. Vokalistleri Emine, Gitaristleri Cem, Davulcuları tek kelime ile efsana kişilik Koray, basçılarını maalesef tanımıyorum.

En son saklıkentin yarışmasına katılmışlardı, onun dışında bu aralar durgun bi dönemdeler.

Çalışmalarının devamını bekliyoruz..
 
1,5 sene kadar önce 6 şarkıya yakın bir kayıtları vardı. koray ve cem çok uzun zamandır beraber çalıyolardı zaten, emine ile de üniversite de tanıştılar. gerçi düşünüyorum da emineyle de uzun zaman olmuş çalışmaya başlayalı. basçıları umut diye bi elemandı galiba yanlış hatırlamıyorsam. rock and win'de ilk 30 a girmişlerdi ama sonra ne yaptılar bilemiyorum.
 
İyi gruptur.
Bir çok kere provalarını da gördüm.
Besteleri de güzeldir fakat asla "eğlence" amacı ile dinlenecek besteler değildir.
Elemanların hepsi iyi,güzel insanlardır.
Rock and Win'de sahneye çıkmışlardı en son.
Eski gruptur,çok daha önceden forum açmaları gerekirdi.
Bir dinleyicinin grubu beğenip bir forum açması bence "gurur verici" bir durum.
 
Zevkle dinlediğim ve takdir ettiğim bir amatör grup.

İki şarkıları şimdiden favorierim arasına girdi: Tavşan ve Karanlık Yolumda

Bu arada söz yazma kabiliyeti az olan yurdum amatör gruplarına da örnek teşkil ederler umarım ;)

Herkese tavsiye ederim.dinleyin ve dinletin....
 
Kurşun Asker başlığını açtığı için nerion'a teşekkür ediyoruz. Aslında bu sitede hep arzuladığımız şey; bir dinleyicimizin (dinleyici belki fazla iddialı oldu :) ) bir dinleyenin bizim adımıza bu olayı gerçekleştirmesiydi. Bir çok beğeni mesajı aldık bizi tesadüfen bulan, dinleyen insanlardan ama en güzel jest farkında olunmadan yapılmış olsa da bu oldu. Çok mutlu oldum grubum adına. En önemlisi de, motivasyonu dağıldığı yerden toparlaması oldu.


Bu arada basçımızın ismi Ufuk.
 
Kurşun Asker cidden buram buram kalite kokan bir grup ve bazı küçük kayıt sorunları dışında amatörlüğe ismen veda etmişler bence.

Ama ruhtaki amatörlük sürdükçe en içten ve en kaliteli şarkılarını hep bir sonraki adımlarında dinleyeceğiz. Yani hep merak edeceğiz onları.

Kurşun Asker röportajı TurkRock.com da. Okumak isteyenler buyursun...

100538928.jpeg
 
:) ah, üç yıl kadar önce orijinalinden çok daha duygulu söylenmiş bi coverla tanıma fırsatım olmuştu. İyi bi vokal Türk Rock camiasında az rastlanılan şeylerden kanımca. Buna ve daha fazlasına sahip arkadaşlar. Daha iyi imkanlarla sanırım çok daha iyi işlere imza atacaklar.
 
Bende Karanlık Yolumda yı dinlemiştim daha önce. Çok güzel. Allahtan ilk defa beğendiğim ama ulaşamadığım gruplardan biri Ankaralı çıktı. Holeey. Hemen konser yapın gelelim.
 
RunRabbitRun demiş ki:
Kurşun Asker başlığını açtığı için nerion'a teşekkür ediyoruz. Aslında bu sitede hep arzuladığımız şey; bir dinleyicimizin (dinleyici belki fazla iddialı oldu :) ) bir dinleyenin bizim adımıza bu olayı gerçekleştirmesiydi. Bir çok beğeni mesajı aldık bizi tesadüfen bulan, dinleyen insanlardan ama en güzel jest farkında olunmadan yapılmış olsa da bu oldu. Çok mutlu oldum grubum adına. En önemlisi de, motivasyonu dağıldığı yerden toparlaması oldu..

ya hiç önemli diil. asıl önemli olan iyi grupların bir şekilde bir yerden -- hiç beklemedikleri bir zamanda bile olsa-- ortaya çıkmaları.. abartıyosun diyebilrisiniz ama son zamanlarda winamp playlistimin en başındasınız.. umarım canlı dinleme imkanım olur sizi. kışın istanbula gelsenize..
 
Herkese Merhaba!
Kısa bir bilgi vereyim grup hakkında. 2001 yılında Kısa Dalga adı ile bir araya gelmiştik. Gel zaman git zaman bir çok eleman değişikliği oldu grupta. En çok da gitaristler gitti geldi. Grup içerisinde sürekli, kalıcı elemanlar ben, Koray ve Cem oldu.Aşagıda gördüğünüz ve indirebileceğiniz konser kayıtları Kısa Dalga adı ile çıktığımız bir konserde yıl 2002, arkadaşlarımız tarafından alınmış kamera kaydının bilgisayara aktarılmış hali. Çok kaliteli kayıtlar değil bu yüzden ama yine de dinlemek isterseniz çok da kötü sayılmazlar :) İyi ve kötü oluşlarına aldırmadan paylaşmak istedik.

Fuel- Hemmorage
3 doors down- loser
anonim- malabadi köprüsü(pilli bebek de diyebiliriz)
dandy warhol- bohemian like you (vodafon müziği idi birara)


Bunun dışında bestelerimize http://music.download.com/kursunasker adlı siteden ulaşabilirsiniz. yorumlarınız bizim için önemli.

Bu arada Kurşun Asker esasen çok da durgun bir dönemde sayılmaz. elimizde yeni bir demo için hazır besteler var. Daha iyi olmaları için üzerinde çalışıyoruz.
En son konserden bu yana bir sene geçti son saklıkent'i saymıyorum. Ama beste anlamında boş değiliz. Yakında da konser olayını bir aksilik çıkmazsa bizden yana, gerçekleştireceğiz.

Mbk'ya bize verdiği destek için özellikle de bizle röportaj yapma isteğinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Sayesinde daha fazla insana ulaştık ve tanıştık.
Nerion tekrar teşekkürler umarım konser şarkılarını da beğenirsin.

Pus,Kubapurosu,Özgür, Raikhor,özlem desteğinizi her zaman bekliyoruz.

Antibiyotik, rep. da Almora yok. Türk grupların şarkılarını çaldığımız çok nadirdir. Almora hiç dinlemedim ama daha sonraları fark ettim ki bu arkadaşlarında Kurşun Asker isminde bir şarkıları varmış. Henüz dinleme fırsatım olmadı. Bu arada açıklama yapayım. Kurşun Asker ismi Andersen masalından alınmıştır o yüzden demo kapağımızda bir balerin var vesaire... Demo kapağını hazırlayan arkadaşımız Furkan'a teşekkürler.

görüşmek üzere...
dinleyin bakalım.... :roll:
 
Geri
Üst