Electro Harmonix Crying Tone Wah

Ben 1-2 ay önce almıştım Pluton Müzik'ten. Aslında envelope filter yada dynamic wah gibi bişey arıyordum ama o pedallar biraz daha funk tarzı geldiği için daha genel kullanımı olan wah pedalına yöneleyim dedim. Madem alıyorum, bari sağlam bişey olsun. İçi tozlanmasın, açma/kapama tuşu bozulmasın istiyordum. Vox mu Dunlop mu derken bunu gördüm. Youtube'da pedalın üstünden araba ile geçiyorlardı ve bişey olmuyordu pedala. Ses olarak da bi eksiğini görmedim. Çok fazla wah pedalı denememiştim zaten ama değişikliği seven bi insan olduğum için herkesin aldığı pedallardan olmasın diye Crying Tone aldım. Ayrıca 9V ile çalıştığı için 3lü adaptörümü bağlayabildim, ayrıca adaptör kullanmama gerek kalmadı. Görüntüsü de çok hoş geldi, onu da inkar edemem :)

Videolarını izlemişsindir. Eksiklerinden biri alt zemininin biraz kaygan olması. Şahsen çok kaygan olduğunu düşünmüyorum. Altı toz toprak olursa belki kayganlaşabilir. Bi de pedalboard'a sabitlenmesi zor olur herhalde. Ben taşıma çantası kullandığım için öyle bi sorunum yok.

İkinci sorunu, ki bu göreceli bi durum, pedalın sabit bir pozisyonda durmaması. Yani bazı gitaristlerin wah pedalını sabit bir pozisyonda bırakıp değişik bir ton alması durumu bunda pek geçerli değil. Fakat biraz daha uğraştırıcı olsa da o tonları alma imkanın var. Pedalın "calibrate" tuşu var. Yani pedalı istediğin aralıkta ses değiştirmesini ayarlayabiliyorsun. Mesela "money for nothing" tonu için pedalı yan ve aşağı doğru tutup calibrate tuşu ile ayarlayınca, normal bir wah pedalı en geride duruyormuş gibi oluyor ve o tonu alabiliyorsun.

Biraz karışık anlattım. Sen videoları izleyip anlarsın :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
benim merak ettiğim devreye nasıl giriyor? Bad horsie yada 95q daki gibi yaylı sistem yok.Direk tek parça :) Acaba içinde civa falanmı var,tabletlerdeki algılayıcılar gibi? Ve normal analog bir devreye mi sahip?
 
Onlar da videolarda gösteriliyor. İçini açıp bakıyorlar hatta. Analog olup olmadığını da sitesine yazmamışlar. Muhtemelen değildir. Dediğin gibi yaylı bi sistem de yok. Devreye girmesi için en öne doğru bastırıyorsun. En öndeki kısım yere değiyor hatta devreye girmesi için. Optik bi sensör kullanılmadığını yazmışlar. Yani hangi yüzeye koyarsan koy, içindeki devre sapıtmıyor. Cıva olduğunu zannetmiyorum. Ne olduğunu araştırmak lazım :)
 
Geri
Üst