Ibanez Başlığı

dertli_dolap demiş ki:
slm arkadaşlar ibanez at300 hakkında bilgisi olan var mı

andy timmonsın gitarı üzerinde dimarzio crusaider manyetikleri var. rosewood klavye olanları maun gövde diye biliyorum.Sanırım birde sadece japonyada üretilen bi modeli var oda maple klavye alder gövdeli..
Fender vari bi soundu var..
 
Ortalığı karıştırmaya niyetlendim hahahahaa :D :twisted:

Şimdi beyler:

3 çeşit ibanez vardır:

***Amerikan (LA Custom olur, RG7xx serisi olur, American Master olur ki bence en iyileridir)

sanılanın aksine bir çok sanatçının kullandığı ibanez japon değildir. Piyasada satılan japondur. Örnek alın bir pgm orda burda satılan. Allahım team j. craft, made in japan, ama paul gilbertın kendi gitarlarının arkasında made in la custom shop yazar ve seri numarası LA şeklinde başlar. AYNI ŞEKİLDE JS, UV, E-GEN gitarların sadece satılanları japondur. Herman Li, Vai, Satiraninin gitarlarının seri numaraları LA ile başlar ve amerikan yapımdır. www.ibanezrules.com alın bakın detaylı resimlere. (made in japanlar akort burgularının nerede yapıldığını ifade ediyor gitarın değil) Hatta meraklıları hatırlar, RG550'nin 20th anniversary modeli çıkmışıt geçtiğimiz yıllarda, Paul Gilbert gitarın tanıtımını yaparken LA Custom Shop'u gösterir burada üretiliyor diye. Aynı şekilde Herman Li'nin E-gen tanıtım videosunda da aşağıda dev gibi yazar LA Custom Shop diye.


***J.Custom (gerçek japon ibanezlerdir, petruccinin kullandığı eski JPM bir J.Custom örneğidir, ayrıca Hoshino Gakki'nin, [IBANEZ ve TAMAnın sahibi olan müzik aletleri işiyle uğraşan aile şirketi] kuruluşunun 90. yıldönümü için yapılan PGM90HAM, JPM90HAM, JEM90HAM, JS90HAM, UV90HAM, Destroyer modelleri de j.customdur)

RG8xxx şeklinde adlandırılan bebeklerdir signatureler hariç :D sapının arkasında yazanlar öldürür ibanez hayranlarını

"Crafted with advanced technology" - RGGOLD
yazmaya üşeniyorum bi bakın:
rg21b.jpg


meraklısı buradan diğer bebeklere bakmaya devam etsin


http://www.ibanezrules.com/gallery.htm
www.ibanezregister.com

Her yıl bildiğim kadarıyla sınırlı sayıda üretilip sadece Japonya kataloğunda yer alırlar, ki japon yeni kaç kuruş bilmiyorum ama JEM7VWH'nin yaklaşık 3 katı fiyata sahipler.

***Prestige, Kore ve Endonezya üretimler


mydukkanda orada burda arkadaşlarımız evinde görmeye alışık olduğumuz ibanezler. Kızanlar çıkacaktır eminim ama ben değil, Ibanez firması da Endonezyalar ve Team J. Craft'leri aynı kefeye koymaktadır. JEM20th bile sadece pazarlama amacı ile piyasaya sürülmüştür. Maddi değeri tartışılır. Ama gerçek JEM20TH ile steve vai, dimarzionun sitesinde poz verir, metalik pickguardı olan JEM20th, aynısından bir Satrianide bir Paul Gilbertte olması şaşırtmadı beni.

Aynı şekilde Paul Gilbert'ın Satiraninin, Herman Li'nin, Steve Vai'nin kendi gitarlarının Team J. Craftla uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Buyurun Amerikan PGM:
pgm550.jpg


Amerikan JPM:
jpm_7_sc.jpg


Resimler büyük oldu kusura bakmayın ama umarım endonezya ibaneze kore ibaneze çamur atmaya, prestigeleri de öve öve bitirmeye son verir bu gördüklerimiz, prestigelerin ya da Team J. Craftaların diğer üretimlerden üstün yanları olabilir, ama gerçek ibanezlerin yanında birbirinden hiçbir farkları kalmaz
 
değerli arkadaşlar,

arkadaşım tremololu bir gitar almak istiyor ve ibanez sınıfında 3 gitar arasında kaldığını söylüyor. bu arada kendisi ilk kez tremololu bir gitar sahibi olacak. fakat adettendir, birde sizler arasında tecrübe eden muhtemelen vardır diyerekten fikir danışalım dedik.

gitarlar ibanez rg2550z, rg2570z vede rg2620e olarak bu üçüdür. bu gitarlar içinde tavsiyeleriniz neden ve niçinler olarak nelerdir. belirgin farkları vede tremoloları olarak pro ve zero arasında tercih yaparken hangisini tavsiye ederisiniz. 2620nin single manyetiği olmaması onun için dezavantaj mıdır?

şimdiden yanıtlarınız için teşekkür eder, bol müzikli günler dilerim.
 
akustika arkadaşım:

Ibanezde genel olarak:

20yle biten modeller (RG320,2620 falan) maple kaplamadır, quilted maple ya da flamed maple ve 2 Humbucker.

50yle bitenler (RG550, RG350, RG2550) 2 humbucker 1 single coil ve pickguard

70le bitenlerin iste teknik olarak aynı modelin 50lisinden tek farkı pickguard bulundurmamasıdır. yani 2550z ve 2570zyi aynı ekipmana bağla, bir milim farketmez. Ben 2550 seçerdim çünkü petrucci tarzı alternate picking yapıyorum, serçe parmağımı gövdeye dayarım çalarken, pickguardın meydana getirdiği 2mm'lik yükseklik gerçekten beni rahat ettiriyor.

20li modellerde 5 way pickup selector vardır bu ne demek:
Coil tap olarak bildiğimiz şeyi, yani humbuckerın yarısını iptal ederek single coil olarak kullanma 2620e'de mevcuttur, tabi bir single coil manyetiğin yerini asla tutmaz. Arkadaşın clean akustik tonlarından uzak kalacaksa tavsiyem 2620e'dir. Ama alternate picking metodunu kullanıyorsa 2550yi denemesini öneririm, 2 mm gerçekten çok şey değiştirebiliyor.
 
Ibanez'in amerika'da fabrikası yok. Bahsi geçen LA seri numaralı gitarların parçaları tamamen Japonya'da üretilip getiriliyor ve "amerikan malı" olması için LosAngeles'te birleştiriliyor. Bunun dışında daha önce Amerika'da swirl boya yapılan UV serisi gitarlar da vardı, ama aslen bunların hiçbiri US üretimi değil. Önceki RG7xx serisi gitarlar da buna dahil. Paul Gilbert'in seneler önce tanıttığı mor-pembe gitar mesela.

Ayrıca J.Custom gitarlar göreceli olarak çok pahalı ve acayip nitelikli gitarlar değiller. Evet görsel olarak daha güzeller, ve piyasada bulunmayan bazı nadir modeller olabiliyor, mesela piezolu modeller gibi. Ancak J.Custom'ların temel özelliği Japonya iç piyasasını hedeflemiş olması. Yurtdışına ithal edilmiyorlar. Bu sebepten çok bilen yok. Yine de Japonyadan gelmiş bir J.Custom'a rastlama şansınız var yani. Distrübitörler falan getirmez, ama tanıdık vs vasıtasıyla rahatlıkla ulaşılabilir gitarlar.
 
Amerika fabrikası yoktur, atölyesi vardır


http://www.youtube.com/watch?v=lc6EQMYlSmw ve
http://www.youtube.com/watch?v=lt3IfqXzGYM izle, ingilizcen yeterliyse tatmin olursun.

Ağacı orada kesiyorlar, işçilik orada. manyetikler dimarzionun amerikada sardığı manyetikler. Akort burgusu köprüsü diğer donanımı japonyadan gelmiş olsun. Made in usa yazar sonuçta. Ayrıca 2002 kataloğuna kadar tüm kataloglarda birer ikişer amerikan üretim ibanez yer almıştır. 2002de ise sadece sanatçılar için üretmeye başlamışlardır. LA custom shopta son olarak üretilen ve halka satılan gitar 2002 RG1077XL'dir. Ibanezin amerikada atölyesinin bulunmasının temel sebebi de çoğunluğu amerikada yaşayan iyi gitaristlere kolayca ulaşmaktır, ve aynı j.custom'un japonyayı hedeflediği gibi amerika piyasasını hedefleyen gitarlar üretmektir. Sonuçta amerika dışındaki bir çok ülkede AMERİKAN RG CUSTOM GRAPHIC serisinden olan amerikan bayraklı bir ibanez satılamaz. Ibanezin katalog arşivine de bakmanızı öneririm, japonya amerika ve avrupa için aynı yıllarda farklı kataloglar yayınlamışlardır. Japonyada üretilen parçaların amerikada birleştirilmesi mantığını da açıklarsan sevinirim.
 
Arkadaşlar bende gitar almak üzereyim. Forumu okudum baya. RG370 tavsiye edilmiş. Ben de onu düşünüyorum fakat. Kullanan bi kaç kişi arıza çıkardı dedi. Ne diyorsunuz? Bütce 700-800 dolar. Çaldığım/dinlediğim tür. Metal tarzı.
 
infraredd demiş ki:
İbanez'in ikinci el piyasasını takip eden arkadaşlar,
RG2570E için 950 lira iyi bir rakam mıdır?
süper bir rakam hatta bence oldukça düşük bile (gitarın sıfırına bakarsak) yalnı zşöyle bir şey var her zaman söylerim ibanezler ağaç işçiliği bakımından fenderle gibsonla asla kıyaslanmaz (aynı fiyat seviyesi için) ibanezin sapları bozulma açısından ( açı - tuşede bükeyler) daha riskli.erkan ustanın atölyesine gittiğimde kesinlikle sap ayarı yapılacak ve benzeri ağacın eğilmesinden kaynaklı sorunlarla getirilen ibanezler görüyorum.çoğuda malesef düzeltilemeyecek sorunlar.arkadaşım bir tane jem almıştı ve maalesef gitarın sap ayarını nereye gösterdiysek tutturamadılar en son ağaçtan kaynaklı bir sorun olduğunu zamanla ortaya çıktığını anladık.bu yüzden dikkatli olmakta fayda var.500e rg550 bulsam bakmadan denemeden almam.ama dediğin gitar temizse kaçırma derim.
 
foruma ilk mesajımı yazarken bu konuyu görmemiştim

ben gitar için 900-1000 tl civarı bi miktar biritktirdim
(amfi için ayrı param var) diğer konuda ibanez s470 i tavsiye etmişlerdi ve Ibanez RG320PG P3 ile s470 arasında kaldım açıkçası s470 daha çok tavsiye edildi ama hala bazı şüphelerim var bu ikisi hakkında yorumlarınızı ve önerebileceğiniz başka seriler varsa onları yazarsanız sevinirim
 
@Tugberkozdemir
Bu yazdıkların Team J. Craftlarin Kore ve Endonezyalarla bir olduğu anlamına gelmiyor. Sen bunu çıkartmış olabilirsin gördüklerinden ama :LOL: Ben ancak gülerim. Ha L.A Custom veya J. Custom ile Team J. Craft ı aynı paraya satsalar vay tırrıklar kazıklamışlar bizi derdim. Ama ne kadar ekmek o kadar köfte herkes parasına göre alacak. Endonezya ile Team J. Craft ın aynı üretim olduğunu yazının neresinde kanıtlıyorsun onu bir göster herkes bilgilensin. Zaten yazının başında belirttiğin gibi amacın bilgilendirme değil provokasyon yapmak ortalığı karıştırmak. İllaki her markanın Custom ı daha pahalı olacak. Ama sen 300 dolarlık modellerle 1500 dolarlık modellerin kalitesi aynı dersen bende ortalığı karıştırma işine bak derim :evil:
 
@ahmettombak ben zaten endonezyalarla prestigeleri aynı kefeye koymuyorum, ki bu ancak züğürt tesellisi gibi saçma birşey olur, demek istediğim insanlar ibanezin kalitesini değerlendirirken yüksek çıta olarak "team j. craft modellerini" belirlemiş genel olarak. Şimdi forumdan jackson hastası 100 arkadaşa sorsak ibanezin en iyi superstratı ile jacksonun en iyi superstratını karşılaştır diye, çoğunun ibanezden karşılaştırmak üzere seçtiği model standart japonlardan olur. Ben aynı kalite olduğunu söylemedim. Japonlarla endonezyaların customlar ve amerikalar yanında gerçekten aşağı modeller olduğunu belirtmek istemiştim, aynı kefeye koymaktan kastettiğim de buydu
 
Yaw zaten dedigin her marka icin gecerli. Ibanezden Team J. Craft diyecek adam gider Jackson Soloist Sl3 der veya Esp M II der sonucta. Customlar zaten kisisel isteklere ozel uretim oldugu icin onlari normal karsilastirma kategorisine sokmak yanlis. Ha ben su noktada da sana katilmiyorum Team J. Craft lar verilen paranin karsiligini veriyorlar. Customlar ve Amerikalar kadar iyi olmayabilirler ama fiyatlari da onlara gore belirlendigi icin sorun yok. Team J. Craft ile L.A Customlar ayni fiyatta olsa idi haklisin diyecegim ama kimsenin zaten farkli fiyat etiketleri olan gitarlarin ayni kalitede oldugunu dusundugunu zannetmiyorum. Cogu insan direk Ibanezin sitesine girip signature veya standart serilere baktigi icin customlar hakkinda pek fikir sahibi olmayabilir. Ama ben yine tekrar ediyorum Team J. Craft Ibanezler verilen her kurusu hakediyorlar ve gercekten guzel gitarlar.
 
Geri
Üst