Sampler Sorusu

E

equiron

Merhaba,

Aslında tam olarak nereye, nasıl yazmam gerektiğini bilemedim. Aradığım şeyin sampler olduğunu düşünüyorum ancak internette çok komplike şeyler buldum.

Şöyle bir alet arıyorum. Üzerinde bir sürü buton olacak, ben her butona bastığımda daha önce evde kaydettiğim bir sesi çalacak. Mümkünse aynı anda birkaç butona basarsam hepsini aynı anda çalacak. Üstünde her bir ses için ayrı ses açma kapama özelliği de olsa tadından yenmez. Yeri geldi mi 4-5 dk'lık wave dosyalarını çalabilecek bu kanallar.

Nedir bu alet, sampler mıdır looper mı. Tavsiye edebileceğiniz neler vardır?

Kusura bakmayın yanlış yerde açtıysam başlığı, teşekkürler yardımlarınız için.
 
Bir bilgisayar ile birlikte kullanırsan, m-audio'nun en küçük usb klavyesi bile dediğin işi yapacaktır. Reason vb. bir program ile birlikte kullanman gerekir. Klavyenin her tuşuna bir ses dosyası atayıp, aynı anda veya ayrı ayrı bu sesleri çağırman mümkün.
 
Akai Mpc serisi tam aradığınız şey. Kendim Akai Mpc 500 kullanıyorum gayet memnunum.
Benim kullandığım modelde hafıza kartı sayesinde dilediğiniz kadar ses aktarabilirsiniz , daha üst modellerinde hardisk 'te takılabiliyor.
Ayrıca üzerinde doğrudan input ile dilediğin bi pikap , kaset veya kendi enstrumanınız ile çaldıklarınızı doğrudan tek bi kablo veya mikrofon ile kayıt özelliğide mevcut . Üzerindeki 12 Pad sayısı x 4 (A,B,C,D) = 48 farklı tetikleyici sese kadar looplayabilirsiniz. Kendi içerisinde bir wav dosyasını parçalayabilir , reverb ,comp ,tremolo , delay , reverse gibi fx ler uygulayabilirsiniz. Üst modellerde daha farklı özelliklerde mevcut fakat fiyatlarıda aynı oranda uçuk .

Bu alet hakkında aklınıza takılan olursa sorabilirsiniz.
 
evet o bir samplerdır
roland sp serisi (sanırım o seride roland sp 404 en kabiliyetlisi)
ama bence o işi en iyi bir "bilgisayar ve ableton live yazılımı" yapar (sample/loop açıp kapatmak için bilgisayar tuşları kullanılabilir)
veya tam olarak yapmak istediğin işe göre uygun olabilecek onlarca seçenekten biri kesin vardır orada bir yerlerde.
ben daha önce kullanmış olduğum seçenekleri saydım :cool:
 
Kisaca yine olay Sampler oluyor :) Sinan Gungorer olmasi gerekeni soylemis. Bu isin piri Ableton Live. Geri kalan her turlu Audio cagirmak, Pitch shift vs. icin Sampler..
 
Teşekkürler arkadaşlar. Sahnede bilgisayar olayına girmek istemiyorum pek, ufak birşey lazım. Zaten gitar ve klavye de çalıyorum bir yandan, bir de bilgisayara hükmedemem heralde.

Aslında amacım en basit alet, mp3 çaların çok butonlusu gibi:) Evde kaydettiğim sesler butona bastığımda çalsın. 2 botuna basarsam da 2 ses çalsın vs. Evdeki kayıtta kullandığım ancak sahnede çıkaramayacağım sesleri çalabilmek için lazım. Üzerine bin tane efekt falan eklememe gerek yok aslında. Evde bilgisayarda ne yazdıysam aynen onu çalsın yeter.

Bana en rahat sp404 gibi gözüktü, her ne kadar üzerinde kullanmayacağım birçok farklı özellik olsa da.
 
Geri
Üst