Creative Awe64 den Platinum'a Geçiş

M

METEoR

ARKADAŞLAR SELAM
Benim makinamda creative Awe64 ses kartı var ve bu ses kartıyla cakewalk ve fruity loppsu kullanarak yaptığım kayıtlarım var.Ses kartımı değiştirmek istiyorum ve büyük ihtimallede Audigy Platinum alıcam.Öğrenmek istediğim konu ise ses kartımı değiştirdiğim zaman yani Awe 64 yerine platinum taktığım zaman eski yaptığım kayıtlarda bi değişiklik olurmu yoksa o kayıtları Awe 64 ile yaptığım için bir değişiklik olmazmı?
Ses kartı konusundada farklı alternatifleri olan varsa yazarsa sevinirim.
Hoşçakalın Mete
 
Mete,

Bende şu anda senin kurmak istediğin sistem mevcut, ve ben de o sistemle kayıt yapıyorum. Platinum aldığında yaptığın kayıtlarda pek bir değişiklik olmayacaktır şundan başka, o da, ses freaknsı seviyelerini ne kadar yanlış ayarladığını göreceksin. Awe64'ün eq ayarları çok basit olduğundan o kart üzerinde bu farkı anlamayabilirsin ama audigy'e geçince bu fark kulağına batmaya başlayacaktır. Fakat bir müddet sonra eksikleri tek tek kapatmaya başlarsın.

Yanlız unutma ki almak istediğin ses kartının 1. kullanım yeri ses kaydı değil, oyun ve filmlerdir. Bu yüzden bu sistemle prof. kayıtlar çıkaramazsın. (aslında çıkarılamayacağını mahcem söylüyor ama ben oldukça kaliteli kayıt alabiliyorum neyse...)

Bence yine de mahcem'in sözlerini iyi dinle derim. Benim yaşım kadar tecrübesi var onun bu konularda...
 
Sırasıyla;
Creative 128 PCI
Creative Live! Value
Creative 5.1

Ses kartlarını kullandım. Hepsine ses kaliteleri açısından farklılıklar var. Özellikle yaptığın müzikleri yada şarkı dinleriken farkedebilirsin.
Bende önceleri Audigy almayı düşünüyordum fakat Jeff_Loomis in dediği gibi bu kart oyun ve filmler için iyi bir seçenek, ama bence ses kayıtı, işlenmesi gibi konularda yanıltıcı olabilir. Bir örnek verecek olursak amatörce yaptığım çalışmaları profesyonel stüdyo ortamında dinlediğimde bariz mixaj hataları yaptığımı ve mastering in ise berbat olduğunu farkettim.

Eğer profesyonel olarak uğraşmak istiyorsan yada adamakıllı kayıtlarım olsun diyorsan profesyonel aletlere yatırım yapmalısın. Ama Terratec in Creative den daha iyi olduğunu okumuştum forumda. Bende tercihimi Terratec ten yana kullanmayı düşünüyorum.
 
ben audigy 2 platinum ex kullanıyorum. en önemli özelliği cubase'i çalıştırabilmesi. bahsettiğin diğer kartların hepsinde latency problemi olur. yine de daha profesyonel bi şey yapmak istiyorsan parasını verip nuendo yada creamware falan alacaksın.
 
Turkiye'deki dagitim firmalarini bilmiyorum. Ama genelde buralarda Maudio, Echo Audio, STA ve Terratec uygun butceli kayit kartlari sunuyor. En ekonomik olanlari Echo Mia ve Maudio Audiophile, tabi bunlar 2 in 2 out kartlar. Ayni anda bircok enstrumani canli kayit edeceksen pahali kartlara gecmen lazim. Echoaudio'nun urunlerine kefil olabilirim Echo Gina ve Echo Indigo kullandim, Indigo'yu hala kullaniyorum laptop'ta. Echo Mia ve Maudio Audiophile aslinda Audigy 2 den pahali degiller , o yuzden onlara bakmanda fayda var sanirim.
 
Eğer müzik yapacaksan, ne pahasına olursa olsun SoundBastard ses kartlarından uzak dur derim.

Git Burak'ın dediği gibi Echo Mia al, Terratec DMX6 Fıre al (LT değil ama), M-Audio al, Yamaha al ama Creative ürünlerinden alma.

Neden? sorusunu cevaplardım ama cevabı o kadar uzun ki, daha önce yazmıştım ancak forumlar sıfırlanınca yedekte kaldı, kesip buraya yapıştırmam lazım bir ara.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Arkadaşlar öncelikle bana fikir teşekkür ederim hepinize.Mesajlarınızı okudum ve biraz araştırma yaptım ve Terretec üstünde durmaya başladım
Heralde bütçemi bi şekilde ayarlayıp terratece geçicem. içinizde terratec kullanan varsa bana yaptığı kayıtlardan örnek gönderirse çok sevinirim
mail adresim: [email protected]
müzikle kalın...
 
Bende Terratec EWS88MT var. 10 giriş/10 çıkış.

Sana kayıtlarımı çeşitli sebeplerden dolayı göndermem mümkün değil ama sözüme güven, ses kalitesi inanılmaz güzel kartlardır, sorunsuz çalışırlar, tavsiye ederim.

Eğer gözüne kestirdiğin bir kart varsa almadan önce haber ver, bir inceleyelim.

Sevgiler.
 
hocam şu anda terratec in sitesini inceliyorum
büyük ihtimalle bu senin karttan almaya çalışıcam
çok saolasın
 
Geri
Üst