Elektronik Bilgi Gerekiyor Arkadaşlar

SAM_0032.JPG
SAM_0033.JPG
SAM_0034.JPG
SAM_0035.JPG
Selamlar. Evde boş boş duran manyetiklerim vardi . pot uyla jak girişiyle beraber. Bide boş duran sunta parçalari vardi . Bide elektrikli testere oldumu lan dedim ben neden bi tane gitar yapmiyorum . (bi esp'm bide jacksonum var ama insan doymuyor işte) kasayı(suntayı) kestim ölçüledim yapıştırdım vs. şimdi sıra elektronik kısma geldi ..

Manyetikleri elime aldığımda bunların aslında nasıl bağlandığnı bilmediğimi farkettim. Yani daha öncelerde hep manyetik değiştirrken söktüğüm yerleri işaretleyip öyle yapiyordum. ancak hiç işaret olmayınca apışıp kaldım tabiri caizse.

Ben elimdeki volum ve tone potlarını birbirlerinden ayırıp. tone potu olmadan sadece 1 volume 1 manyetik 1 jak girişi olucak şekilde bağlamak istiyorum . ancak işin aslı hangisi tone hangisi volum onu bile tam anlamadim. Sarnırım üzerinde "yeşil" bir devre elemanı dahil edilmiş olan volume potudur diye düşündüm ama yinede bi işlem gerçekleştirmedim.

Elimdeki potanslar 500K . ve 3 çıkışlı normal bir gitar manyetiği hiç bir özelliği yok. aslında resim koymak isterdim ama fotoğraf makinem yok.


Ben şimdi sizden şey istiyorum .tone'u devre dışı bırakıp sadece volume olan bir devre diyagrami çizmenizi. bu işten anlayan bir çok arkadaş var. Teşekkür ederim şimdiden
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yorum için çok teşekkürler. Yeşil devre elemanı sanrım dediğini üzere kondansatör. Yani buda bunun volume podu olduğu anlamina geliyor öylemi ? hazır yakalamışkan bi kaç bişi öğreneyim bari dedim.

Dediğiniz siteden seçtim ve bir diyagram elde ettim bunun için çok teşekkürler ancak resimde manyetikten 5 adet tel çıkıyor. ancak benimkide sadece 2 tane var ? o olayı tam çözemedim yardım ederminsiz?

http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=1hum_1vol
 
Volume'e kondansatör "treble bleed" dedikleri bir mod için koyulur normalde. Sizin için bence gerek yok. O pod büyük ihtimalle ton potu.

Üç kabloluyu da benzer şekilde bağlayabilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
HAHAHAHA Yaptım Vallahi . bağlantılar sonucu ses elde ettim. ancak inanılmaz bir dip gürültü var şu anda. Sanki toprak hiç yokmuş gibi. belkide yoktur emin olamadim valla nası etsek
 
Fotoğraf yükledim Arkadaşlar. Gitar dediğim hani bi şeye benzemiyo aslinda öyle eğlence amaçli olduğu için işçilik 10 dakika hehe . Klavye biraz kalın oldu gerçi ama olsun artık hehe. şimdi bahsettiğiniz toprak telini nereden nereye çekmem gerekecek acaba ?
 
Volume potansının üzerine 2 adet kablo lehimleyeceksiniz, biri jack girişine, diğeri ise tel ile temas edecek metale gidecek. yani köprüyü iletken bir malzemeden yapın, kabloyu ona bağlayın. Her şey dışarda olduğu ve manyetiğin ahı gitmiş vahı kalmış havasından dolayı yine de dip gürültüsü olabilir.
 
Anladım. şimdi potansin üzerine lehimli bir tel zaten jak girişine gidiyor şu anda. ozaman bi tane daha çekip bunuda Tellere değen bir metale bağlayayım dediğiniz gibi . sanırım olucak yav hahaha
 
Geri
Üst