Mesa V-twin???

Arkadaşlar Podxtlive kullanıcısıyım ama mesa v-twin(analog)'e de içim gidiyo,kullanıp,denemiş olanlar var mı?

**Yani podu satıp bunu almaya değer mi?
**V-twini transistorlu bi amfide çalmak poddan daha iyi sonuçlar verir mi?

**Direk mixere bağladığınızda pod kadar iyi sonuç verir mi?

Bana yardımcı olursanız çok sevinirim...

V-Twin.jpg
 
v-twin'in özelliklerini (ve güzelliklerini) iki yakın arkadaşımın kullanıyor olması sayesinde izleme fırsatım oldu...

Sorularına kısa yanıtlar:
- PODu satıp v-twin almak "gerçek" gitar tonu elde etme anlamında yapılabilecek en iyi hareketlerden biri olur :D :D :D Temiz ve drive kanalı artı ekstra ton devresiyle oldukça zengin ton imkanı sunan bir araç.
-transistorlu (roland jazz chorus, fender princeton) ve tüplü (marshall JCM900, JTM100 ve modelini hatırlayamadığım bir tüplü kafa daha, Crate GTXler) amfilerle tonunu duydum ve denedim, rahatça çok iyi sonuç alarak kullanabilirsin.. aletin amfi ve board için ayrı çıkışları olduğundan direk kayıtta ya da miksere çıkış vererek de kullanılabilir. Direk v-twinle kayıt deneyimim de oldu; kirletmeyen, cam gibi, çok hoş bir overdrive'ı var. Aşırı distortion istiyorsan tüplü bir amfinin preamfisini yüklemek için de kullanılabilir.
-Sonuç olarak hem amfi hem de mikser çıkışı sonuçları açısından PODla kıyaslanamayacak bir araç bence... tüplü gerçek tonları duymaya alışırsan bir daha kesinlikle "modelling" tonlarla çalamazsın... eğer aletin durumu iyiyse düşünmeden al derim.
-Tek bir hatırlatma: buraya yazmamışsın hangisini alacağını: ben kişisel olarak denemedim ama çoğu kişi rackmount ile pedal v-twinlerin tonunun farklı olduğunu söylüyor ve pedalın çok daha iyi olduğunu belirtiyor.

Kolay gelsin :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ben de pedal olanını istiyorum ama harmony-centralda da okuyunca yorumlar kafamı karıştırıyor..Mesela adamlar çok karanlık tonları var,solo kanalını ritm olarak kullanıyorum gain anca yetiyor falan demişler ben sert müzik tarzlarıyla uğraşıyorum ve ağırlıklı solo çalıyorum,solo kanalını ritm için kullanırsam soloyu nasıl atıcam,sesi nasıl boost edicem???
 
Pod bir efekt prosesörü, V-twin ise bir preamp, ikisini nasıl karşılaştırıyorsun anlamadım!?

Drive katından bahsediyorsan tabi ki v-Twin podda duyabileceğin simülasyonlardan "birinin" GERÇEÐİNE denk gelir, ama sadece o kadar, diğer amp simler, veya efektler yok bu aletin içinde takdir edersin ki.

Poddan daha iyi sonuçlar derken neyden bahsettiğin anlaşılmıyor bu yüzden.
 
ya işte distortion için demiş bariz bi şekilde

ben v-twin kullandım
o dedikleri doğru ancak bu ilk zamanlar için gain hakkaten yetmiyo
ancaak biraz kullanmaya başlayınca o pedaldan nasıl bi ton çıkıyo inanamadım
biz aldığımızda lanet ettik yani çok büyük bişiy bekledik
ancak 6 ay sonra oha denecek süper gainli tonlar çıkmaya başladı
cleanleride aşmış bi alettir ayrıca
 
inanması çok zor biliyorum
ilk aldığında lanet ediyosun yok olamaz diosun bu kadar para boşa gitti diosun
biz ispanyadan aldırmıştık denemeden arakdaşımın babası almıştı
alet geldi solo molo hikaye yani
ama bir clean var ki aman aman
o ilk başta güzel geliyo
ama drive hayal kırıklığı
ama sen benim dediği dinle 6 ay sonra aleti düzenli kullanırsan dahada kısa
aletten bir drive gelmeye başlıyo ohaaaa diosun
özellikle 4x12 bi kabine bağlarsan değme keyfine
belli bir zaman sonra verdiğin parayı acayip hakediyo ve keyifleniyosun oh be diosun bence paran varsa ve bulduysan kaçırma hemen al
 
Benim gördüğüm kadarıyla genelde drive/distortion tonları elde etme konusunda bir sorun var...

Mesa Boogie'den doğal olarak çok sert distortion tonu alamazsınız:!:
Çok sert distortionlar, istediğiniz karaktere göre preamfinin overdrive'ı , power amfinin overdrive'ı ya da bunların ikisinin dengesi ile elde edilir (burada bahsettiğim gerçek tüp distortion tonları, yoksa BOSS Metalizer vb. den çıkan "sert" cızırtılar değil).

Mesa boogie başka bir tüplü preamfiyi yüklemek için kullanılabilir; bunun tek dezavantajı kendi tonal özelliklerini de sese katar, bu sizin preamfinize göre istenen birşey de olabilir (sesin tonal rengini değiştirmeyen, "booster" adı verilen drivelar da var bu arada).

Neyse uzun lafın kısası kendi gerçek tonu olan iyi bir drive pedalı istiyorsan Mesa Boogie çok çok iyi bir başlangıç... sonradan başka aletler alıp çok kullanmasan da sadece kendi tonları için elde tutmaya değer bence :D
 
Kullanıcı görüşlerini okumak için forumda bir arama yaptım ve bu dahil diğer başlıklardaki mesajlar gayet garip geldi bana.
Geçenlerde girdiğimiz bir kayıtta bu aletin pedalından kullandım. Detay Müzik'in sahibi Volkan'la beraber tonu ayarladık (Onun aleti zaten :D). JCM2000 kafaya ordan da 1960AV kabine bağladık. SM57 mikrofon ile de mixere girdik. Hatta KorayE hocam da bir şarkıda bize eşlik etti sağolsun :D
Bence tek kelimeyle "muhteşem" bir alet! Ve çok da sert tonlar verebiliyor. İmzamda bulunan şarkılardan tonlara bakabilirsiniz. Özellikle solo tonu çok can yakıcı oldu. Aleti güzelce ısıtınca o kadar sert ve dolgun tonlar veriyorki JCM2000 (TSL) yanında çocuk gibi kaldı.
 
pyramind demiş ki:
Pod bir efekt prosesörü, V-twin ise bir preamp, ikisini nasıl karşılaştırıyorsun anlamadım!?

Drive katından bahsediyorsan tabi ki v-Twin podda duyabileceğin simülasyonlardan "birinin" GERÇEÐİNE denk gelir, ama sadece o kadar, diğer amp simler, veya efektler yok bu aletin içinde takdir edersin ki.

Poddan daha iyi sonuçlar derken neyden bahsettiğin anlaşılmıyor bu yüzden.

I-ıh dostum, kesinlikle katılmıyorum; pod a efekt prosesörü demişsin ki pod un efektörlüğü aslında ikincil özelliği. Asıl işi olabildiğince iyi amp modelling yapıp hayat kurtarmak (ama ne çare o ayrı..), ve pod bence kesinlikle efektör olarak kullanılmaması gerek bişi çünkü çok kalitesiz. Yani aslında düşündüğümüz zaman 2 alet de preamp olarak değerlendirilebilir ve karşılaştırılabilirki ben uzunca bir zaman pod pro kullanmış biri olarak insanların home studioları dışında pod kullanmalarını hiç tavsiye etmiyorum.
 
Geri
Üst