Custom Gitar Kriterleriniz Nelerdir ?

bir internet sitesinde okmuştum jem ile custom lp yi test etmişler bu konuda jem yenmiş diyorlar ama bilmiyorum.Bolt onda da arada koskocaman metal vida parçaları var neckthru heleki 5 parça yaparsan arada tutkal olacak ki ne kadar çok yapıştırıcı o kadar az titreşim ya da titreşimi devam ettirme olacaktır.Aslında en iyisi hepten yekpare de böyle yapan biri var şu gibi :

 
Az titreşim Yada titreşimi devam ettirecektir kısmı biraz tezat oluşturmuş sanki. Bahsettiğin sistemde örneğin beş parça olanda ağaçların su yolları ters verilir. Yani ağacın biri bir tarafa dönmeye çalışırken diğeri ters tarafa etki eder. Böylece stabil bir sap elde edersin. Titreşim konusunda başka bir örnek olarak yüksek kalite klasik gitarların sapının içinde T şeklinde abanoz vardır Yada büyük ihtimalle senin elindeki Carvin gitardada vardır sap içerisinde karbon çubuklar vardır. Bunların sonucunda uzun sustain ve daha tiz parlak tonlar elde edersin. Tutkal korkulacak birşey değil yani. Hem öbürünü yenmiş konusu bana hep ilginç gelmiştir. Hummer ile Ferrari'yi ralliye sokmuşlar ferrari kazanmış gibi birşey. Kullanım alanları çalış tarzları ekipmanları çok farklı gitarlar.
 
şuaradan bu adamın yaptığı saplar niye bu kadar herkesin favorisi anlaşılabilir.Kendileri efsane charvel markasını yaratan kişi 1978 dan bu yana bu işte bence bir numara bolt on ve compound radius super.Ayrıca sap bildiğin ince yani az daha zorlasa wizard kıvamında yani.

Sapta kullandığı ağaçların damarları çok nizamı bildiğin paralel yani benimkinin sap ile kafa arasında açı vermek için headstock yapıştırma ama tek parça daha çok fender strat kafa diye tabir edilen van halen nin gitarlarında da olduğu gibi olsa nasıl bir sustain/ton gelecek tahmin bile edemiyorum.

Bir de truss rod tek yönlü sanırım better tone diyor sitesinde. o nasıl oluyor acaba? carvin in karbon fiber trussrod da iyidir ama w.charvel sap konusu aşmış sap çok rahat çalımı çok zevkli bırakamıyorum yani elimden :) ayrıca sap ayarı çok stabil.

80-90 arası charvel de kendisi çalıştı sonra grover jackson olunca ayrıldı diye biliyorum.sonra 93-96 kısa süreli re-issue çıktı bunlar yine wayne charvel yapımı 2002 jackson-charveli fender alınca 2002-2005/2006 ya kadar yine re-issue seri çıktı.Bilmiyorum bulursanız kaçırmayın derim mutlaka edinin bir tane olmadı önce gelin bende deneyin hehe :)
 
Elimde boyutu uygun olarak bunlar var hazirda.Birde headstock arkasi vardi ama onu bulamadim. Custom Handmade For yaziyor oradada...
 

Dosyalar

  • IMG_0322.jpg
    IMG_0322.jpg
    92.5 KB · Gösterim: 368
  • IMG_0323.jpg
    IMG_0323.jpg
    87.2 KB · Gösterim: 368
  • IMG_0324.jpg
    IMG_0324.jpg
    89.3 KB · Gösterim: 399
  • IMG_0326.jpg
    IMG_0326.jpg
    72.3 KB · Gösterim: 351
  • IMG_0327.jpg
    IMG_0327.jpg
    80.9 KB · Gösterim: 361
  • IMG_0328.jpg
    IMG_0328.jpg
    75 KB · Gösterim: 409
Arkadaki pil yuvasi.2 adet 9v pil var orda.Biri klavyedeki,digeri kasadaki led icin.

Siyah pickguard diyince anliyamadim bir an...:)
 
Geri
Üst