Nova Custom Guitars, Ses Kaydı Ve Tanıtım Videosu.

Merhaba arkadaşlar, 2 yıldır alt yapısı üzerinde çalıştığımız Nova Custom Guitars üretimine başlamıştır. Şu anda yüklü miktarda bir üretim tabii ki söz konusu değildir, yavaş yavaş gitaristlerle buluşmakta ve kararlı bir şekilde (neredeyse tüm şehirlere) ulaşmaya yavaş yavaş başlamaktadır. Protototip aşamaları-çalışmaları bitmiş ve İstanbul Tünel' de, Kıvılcım müzikte satışına başlanmıştır. Bir sonraki bayiimiz Bursa Uysal Müzik (Gürkan Uysal) olacaktır.


6pmbn.jpg


581611_431914516844095_2129503469_n.jpg


377246_428882400480640_2125879331_n.jpg




Kullanılan ağaçlar ve aksamlar, genel olarak ulaşabileceğiniz standart kalitenin üstündedir. Model olarak klasik ve modern olarak iki sınıfta modeller üretilmektedir. Minimum 5 yıllık gövde ve sap ağaçları, 3 yıllık tuşe ağaçları kullanılarak yapılmaktadır.

Daha geniş bilgi ve görsel için Facebook Sayfamız: https://www.facebook.com/NovaCustomGuitars

İlerleyen vakitler de daha detaylı bilgileri sizlere sunmak dileği ile esen kalın.

Değerli dostumuz Emrah Almış ile birlikte www.gitarteknikleri.com tanıtım videomuz:

 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Fiyatlar 2000 gibi başlıyor. Örnek, Kıvılcım Müzik deki telecaster 2400 tl.

Gövde: Gabon maunu, üstü (top) Flame Anigre
Sap: Akça ağaç, 25.5"
Üst eşik: graphtech
Akort burguları: Diecast Jinho (jackson, shecter gibi firmaların kullandığı Gotoh markasına üretim yapan Kore firması)
Sap manyetiği: Seymour duncan Hot for Tele
Köprü manyetiği: Seymour duncan Quarter pound
Köprü sistemi: Seymour duncan antiquty ( http://www.seymourduncan.com/products/antiquity/specialized-2/1108901_50s_bra/ )
Finish: Nitrocellulose.

5 yıl garanti veriyoruz ve gitarın sahip olduğu tüm parçaların sorunsuzca değiştirilebileceğini belirtiyoruz. Hem tasarım hem de bütünlük olarak en iyi seviyeyi hedefliyoruz :)

Sap çubuğuna (truss rod) fazla mı yüklendin, bozuldu mu? Sadece 1 dakikada yeni truss rod takılabiliyor. tüm vidaları yurtiçinden temin edilebiliyor. Bu ve benzeri ayrıntıları dile getirmeyi pek sevmiyoruz ama :) .. Standart üretimlerde bu tip bir işlem ciddi çalışmalar gerekiyor, ya klavyenin saptan ayrılması ya da sapın bir yerlerine tüneller açmak gerekiyor.

Bunun yanında, gitar yedek parçası da üretiyoruz, yani fender uyumlu saplar ve gövdeler üretiyoruz. Kızılağaç (Alder), ıhlamur (basswood) strat tele ve dinky gövdeleri de yakında parça hizmetlerine sokulacak :)

Yani 500 tl nin altında iyi bir sap ve gövde sahibi olabileceksiniz. İsteyenler için hazır-sprey nitro vernikler de satışa koyulacak, uygulamalı videolarda nasıl uygulandığını görüp, açıklamalarını okuduktan sonra siz de kendiniz uygulayabileceksiniz :)

Bu işin Türkiye' deki çizgisini ciddi anlamda iyileştirmek ve ileri taşımak için elimizden gelen gayret ile sizlerin kullanımınıza sunacağız.

Bu başlığın ilk mesajına (eğer sığmaz ise devamına) yeni çıkan gitar parçalarının ve aksesuar sistemlerinin fotoğraf ve açıklamalarını ekleyeceğim.

Sevgi ve saygılarımızla, Fatih.
 
Video'yu izledim, yaklaşımınız gerçekten mantıklı (%99 size katılıyorum) ayrıca boyalı neck'ten bile nefret eden biri olarak gitarın arkasının doğal olması inanılmaz hoşuma gitti (hayalimdeki neck-thru yapısı) :)

Örnek verdiğiniz fiyat bence makul ve gelecek için planlarınız gerçekten güzel, İzmir'e örnekler ulaştığında mutlaka inceleyeceğim.
 
Sevgili Fatih,

Öncelikle seni tebrik ederim.

Sana birkaç sorum olacak: Acaba Nova Custom Guitars markası adı altında ürettiğin veya üreteceğin gitarların daha önce ürettiğin gitarlardan işçilik anlamında herhangi bir farkı olacakmı?

Sipariş ilemi üretilecek yada herhangi bir seri üretim söz konusumu ?

Ağacı kişi seçebilecek mi ?

Yani bir carvin mantalitesi ilemi üretim yapma amacıyla kuruldu bu marka ?

Son olarak seni çok seven, yaptığın işleri çok beğenen biri olarak temennim Nova Custom Guitars ile başarıya ulaşırsın.Hayırlı uğurlu olsun.
 
Fatih abi Antalya'ya ne zaman geleceksin? Antalya şuben benim ona göre...
:)

Sent from my iPad using Tapatalk HD
 
Geri
Üst