Yamaha Pac 611 Hfm Hakkında Bilgi

Merhaba arkadaşlar, size danışmak istediğim bir gitar var. Eğer sağ taraftaki ileti bölümünü takip ediyorsanız uzun zamandır stratocaster bir gitar aradığımı biliyorsunuzdur. Neyse uzatmayayım :) Arkadaşlar, hiç "yamaha pac 611 hfm" modelini deneyen, kullanan var mı aranızda? Kullandıysanız yorum yapabilir misiniz gitar hakkında? Veya aşağıdaki teknik özelliklerinin birbirine uyumu nasıldır sizce? (manyetik, gövde-sap gibi gibi)

Teknik Özellikler :

Yapı : Bolt-On
Skala Uzunluğu : 25 1/2" (648mm)
Klavye :Gülağacı Radius 13 3/4" (350mm)
Perde Sayısı: 22
Gövde : Kızılağaç
Sap : Akçaağaç
Akort Kulakları : Grover Locking Tuner
Köprü : Hardtail Bridge with Graph Tech String Saver Saddle
Manyetikler : Seymour Duncan SP90-1n,Seymour Duncan Custom 5
Manyetik Selektörü : 3 pozisyonlu
Kontroller : Master Volume, Master Tone (Push-Pull Coil Split)

yamaha-pacifica-611hfm-electric-guitar-translucent-black-large.jpg
 
Mağazada denemiştim, özellikle sap manyetiğini çok sevmiştim metal falan yapmayacaksanız gayet güzel gitar. P90 tip manyetik bildiğim kadarıyla single aslında ama kendine has bir dolgunluğu var, pek tipik fender strat tonları sunabileceğini pek sanmıyorum.

Sadece 3 yollu switchini sevmemiştim biraz bana kalitesiz gelmişti ama model değilde denediğim gitara özgü olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
LTD ile metal müzik yapmaktan "gına" geldiği için ve yine ara ara bana gelen "blues" hastalığı için uygun görünüyor dediğiniz gibi. Benimde ilgimi üzerindeki manyetikleri çekti, sd p90 ve sd custom 5 :D
 
Yanlış hatırlamıyorsam ben Yamaha 212VQM modelini denemiştim. Kendime Godin Session aldıktan sonra arkadaşıma da aldıracaktım. Sonra dediğim 212VQM modelini de bi deneyeyim dedim. Acayip kararsız kaldım. Do-Re'deki Özgehan Özturan, Godin'den daha ucuz olmasına rağmen, Yamaha 212VQM'yi tercih etti. Ben de dedim arkadaşıma Yamaha'yı al diye. Sonra arkadaşım sırf ben aldım diye Godin'i aldı. Senin dediğin model farklı tabii ki ama gerçekten ton olarak çok hoşuma gitti Yamaha. Özellikle push-pull coil split'te çok güzel temiz tonları var. Bu modelde de aynı kaliteyi devam ettirdiğini düşünüyorum. Şu an 1000 lira civarı, strat tarzı bi gitar alacak olsam ilk olarak Yamaha'ya bakarım.
http://www.do-re.com.tr/urundetay.asp?id=2824&yamaha-pacifica-212vqm-elektro-gitar
 
Uzun zamandir translucent purple renklisini almak istiyorum. Bir türlü yeterli parayı elimde toplayamadım. Sıfır parasını hak eden çok az gitardan biri bence.
 
LTD ile metal müzik yapmaktan "gına" geldiği için ve yine ara ara bana gelen "blues" hastalığı için uygun görünüyor dediğiniz gibi. Benimde ilgimi üzerindeki manyetikleri çekti, sd p90 ve sd custom 5 :D

Bu durumda almayın, kapın derim :) cidden param olsa hemen vercektim orda parayı söyle düşünün; Sound için manyetik modifikasyonu yaptırsanız 500tl'ye gelir, gitarın bence tipi hiç fena değil ve elime aldığımda sapını falan yadırgamamıştım güzel yani :)
 
Geri
Üst