Müzik bilmek

A

archaeopteryx

Merhaba.

Ben 3 senedir gitar çalıyorum. Ama müzik hakkında pek bir bilgim yok. Hep o namussuz guitar-pro yüzünden nota bilgimde köreldi.

Bana notaları, dizileri, ritimleri öğretecek esaslı bir kaynak arıyorum.

Birde klavye metodu olarak ne önerirsiniz.

saygılar
 
evet yaa...
Guitar pro çok kötü bir program.insanın yeteneğini köreltiyo..
Kullanan gayet güzel çalıyo ama bilmediği bir şarkıyı sorarsan adam bön bön bakıyo..
Kötü ya...
En iyisi kurs a gitmek.Nota öğrenirsin sonra kendini geliştirirsin.
 
Merhaba Arkadaslar,
Aslinda konuyla ilgili degil ama anlayisiniza siginarak sorayim dedim. Ben su Guitar pro yu bilgisayirami kurudum ama öyle bir bakip biraktim. Anladigim kadariylan siz bunu oldukca yogun kullaniyorsunuz. Ne icin, hangi amaclan bu kadar effektiv kullaniyorsunuz bu programi acaba?
 
Sigmastern demiş ki:
Merhaba Arkadaslar,
Aslinda konuyla ilgili degil ama anlayisiniza siginarak sorayim dedim. Ben su Guitar pro yu bilgisayirami kurudum ama öyle bir bakip biraktim. Anladigim kadariylan siz bunu oldukca yogun kullaniyorsunuz. Ne icin, hangi amaclan bu kadar effektiv kullaniyorsunuz bu programi acaba?


inandırıcı değil.
 
Gitar Pro bahane bana kalırsa insanın hiç bi yerini körelttiği falan yok. Aksine benim nota bilgimin bile bi kısmı o program sayesinde oluştu diyebilirim. Bilmediğin bi şarkıya bön bön bakman doğaldır ama şarkıyı oturup uğraşıp da kendin çıkaramıyosan da kulağın iyi değildir bence

Gitar proyu 3 amaçla kullanırım.

İlk amacım en yaygın olan tablarla şarkı çalışmak (üşengeçliğime denk geldiği zamanlar)

İkincisi metronom çalışmak ya da orda çalan davullar üzerine egzersiz yapmak. Zor he hızlı bir soloyu hız çalıştırıcı sayesinde belirli tekrarlarda belirli metronom artışları ile çalışmak da yararlı oluyor

Üçüncüsü ise Bişeyler bestelemeye kalktığım zaman arkasına bi davul yazıp koyarak şarkı bi bütün olarak neye benzedi bunun hakkında ilk izlenim olarak bişeyler edinmeme yardımcı oluyor.
 
Merhaba
Norton_Antor yazdigimi inandirici bulmamis ama gercek bu. Ilteris tablarlan sarki calismayi biraz acarsan sevinirim.
Anladigim kadariylan guitar pro formatinda olusturulmus tablari bu programda caldirabiliyorsun. Bunu kendimde calabilirim, guitar pronun burada getirisi nedir?
Ayrica bu formatta hazirlanmis tablari nerde bulabilirim, yerli sarkilarda mevcutmu.
Simdiden tesekkürler
 
Basbaya oturup da bi soloyu tek tek çıkarmak yerine (ki benim tercih ettiğim yöntem kalıbını çıkarıp ana hatları değiştirmeden biraz doğaç atmaktır) tabdan çalışırsın biraz beleşcilik ama zaman yoksa başlvurulası bi yöntem :)

www.mysongbook.com adresinden gitar pro formatında yazılmış binlerce tab bulabilirsin. Gitar pronun getirisi şu. Çaldığım gitarın yada bass ın track'ini (iz) ini mute yapıyorum ve diğer enstürmanlar aynen çalarken ben sanki kusursuz çalan bi gruba gitar çalarmış gibi gitar pronun üstüne çalıyorum en büyük avantajı bu. Arkadaşlarımla herkes bi şarkıya gitar pro ile beraber çalışıp stüdyoya gittiğimizde herkes sanki gitar pro ile çalarmış gibi çaldığında ilk denemede şarkıyı 0 hata çalıyoruz genelde :) Ben burda gitar pronun bana gösterdiği şeyleri çalarak yarar sağlamıyorum, gitar proya benim gösterdiğim şeyi onun çalmasından faydalanıyorum bilmem anlatabildimmi.?

Zaten gitar pronun asıl amacı bunların hiç birisi değil. Programın sloganı "Easiest Way to Tab Your songs" Yani şarkılarını notalamanın (tablamanın) en kolay yolu. Yaptığı besteleri unutmamak için çalıp bi yere kaydeder genelde müzisyenler sonra toparlayıp bütün bi şarkı haline getirir. Ben gitar pro nun tüm fonksiyonlarını çözdüm nerdeyse oturup bi besteyi baştan sonra davuluyla bassı ile gitarı ile yazdım gitar pro ya ve 10 yıl sonra bile açsam o şarkı orda çalınmayı bekliyor olarak durcak:)

Verdiğim adresten türkçe tab fazla bulamayabilirsin çünkü türk tabber çok az sitede. Aradığın türkçe şarkının Gp4 formatında tabını bulma şansın baya düşük. Çünki biz genelde bu programı kolaya kaçmak amaçlı kullanıyoruz tablara bak oku ezberle çal. Fakat yabancılarda durum böyle değil adamlar oturup şarkıları karşılıksız gitar pro ya yazıp orda paylaşıyor... O yüzden yabancı şarkıların tablarını bulmak çok kolay özellikle metal için çok sayıda tabber var...
 
ilteris'e katılıyorum. GuitarPro bilgiyi körelten bi program değil. Nasıl kullanıcağınız iyi bilmeniz gerekiyo. Şimdiye kadar mysongbook adresini 1 kere açtım ondada çeşitli tarzlarda etud'ler indirdim ki bunları hız çalıştırıcıda çalışayım parmak kombinasyonum gelişsin. Üstelik programın database'inde gamlar kayıtlı olduğu için bu tarz ezber bilgileri burdan çalışarak öğrenebiliyorum. Açıkçası akorların meydana gelme mantığınıda bu program sayesinde pratiğe dökerek kavramıştım.
Yaptığım ufak tefek melodileri, metal ve rock rifflerini, o an aklıma gelen güzel davul ritmlerini bu program sayesinde kaydediyorum ve unutmuyorum. Bunları yazmakta insana nota pratiği kazandırıyor, körelme gibi bi sorun yaşamadım...

şaka gibi olucak ama ben nota ve diziler için esaslı bir kaynak olarak guitar pro öneriyorum. Amacına uygun kullanarak tabiki (kurs alabilme durumun varsa o başka en iyisi o olur)
Ritm içinse bol bol şarkı dinle. Ritm öğreten tüm metodlar ezbere ve teoriye dayalı 2 aşağı 2 yukarı falan gibi ama ritm bu değil. Ritm bi duygudur... Ritm duyguna güven...
 
Guitar Pro muhteşem bir program. Kolay yanlarını ele alırsanız tabi olmaz. Yoksa size müzik öğretebilecek en iyi programlardan biri bence.
 
ilteris demiş ki:
İkincisi metronom çalışmak ya da orda çalan davullar üzerine egzersiz yapmak. Zor he hızlı bir soloyu hız çalıştırıcı sayesinde belirli tekrarlarda belirli metronom artışları ile çalışmak da yararlı oluyor.


kesinlikle katılıyorum çok işe yarıyor..
 
Programın view kısmında Notation ı açarsanız, çalışmak istediğiniz parçayı nota halinde görebilirsiniz tabın altında. Ayrıca söylenilenlerin aksine çok öğretici bir program. Kulakla çıkartmayı denemez de mysongbook.com dan indirip çalarsanız tabi şikayet ettiğiniz şeyler olur...
 
archaeopteryx demiş ki:
Hep o namussuz guitar-pro yüzünden nota bilgimde köreldi.

Bana notaları, dizileri, ritimleri öğretecek esaslı bir kaynak arıyorum.

saygılar

Notaları öğrenmek istiyosun,notaları öğrenmekten kastın ne,eğer klavye üzerindeki notaların yerini ezberlemek istiyorsan guitar pro çok iyi ve yeterli.
Dizileri öğrenmek istiyosun,ki guitar pro'da onlarca dizinin klavye üzerinde gösterimine bakabilir ve dizilerle ilgili alıştırmalar içeren tabları indirerek ve guitar pro ile çalıştırarak hepsini rahatça görebilir ve çalışarak öğrenebilirsin.
Sanırım guitar pro'yu kullanmasını bilmiyorsun ya da ne yapacağını bilmiyosun.
Bir de guitar pro'ya laf ettirmem :) ,guitar pro olmasaydı napardık yaw.
Yaşasın guitar pro
 
Guitar-Pro kadar iyi bir program görmedim beste yazmak vede öğrenmek için...
Körelen arkadaşlarda üşengeçliklerinden köreliyorlardır bir nevi,o program istersen vezir,istersen rezil eder...
Dünyadaki hemen hemen bütün modları içinde barındırıyor o program...
Bilmemne adasının gamı vardı "Çüş" dedim...
Programın tek kazık yeri ölçüye sığmayan nota değeri olunca kestirip atıyor vede "ölçüyü aştın" yada "tamamlanmadı" diyor yardım etmiyor,eşşek gibi buluyorsun,sonrada iyice gelişiyorsun...
Programın ana amacı gitar,rock vb.grup müziği adına yazılmış olsada piano pianissimodan,forte fortissimoya kadar aksanlı olguları içeren ağır klâsik müzik mantıklarını kapsayan verileri tabanında içeriyor...
Ama modların olduğu yeri beni hakikaten çok şaşırttı...
 
Geri
Üst