Emg Sever Arkadaşlarımı Bu Sohbete Bekliyorum

şu gitarlar emg ile bomba olur diyen arkadaşlar bence prs ve gibson ile emg çok ayrı bir dünya siz ne düşünüyorsunuz marka model olarak? piyasada istediğimi bulamazsam gidicem alıcam emg takıcam kafamdaki gitara nedir deneyimleriniz paylaşalım anlaşalım bakarsınız ortaya deli kombinasyonlar çıkar :D kafadaki planlar kurgular deneyimler burada konuşmak isterim :)
 
Aslında güzel başlık(y) Ben mesela dışbudak gövdeli gitara emgchrome set taktım. Sonuç ilginç.. Eski manyetikleri duncan designed idi. Şimdi daha tiz tonlar alıyorum. Zaten parlak tonları olan bir gitardı, şimdi iyice keskinleşti ama memnunum. En azından görüntü harika:ROFLMAO: Arkadaşlara emg yi tek şartla tavsiye ediyorum. Solderless (soketli) olması. Lehim işinden nefret edenler için birebir yani:headphone:
 
ben de en has emg severlerden biriyim, çok düşük gürültülü, yüksek çıkışlı oluşu, net ses vermesini seviyorum.
ancak köprüde 81 (81tw) ve sapta 85 (89) olayını anlayabilmiş değilim. aletin doğası gereği zaten sap pozisyonu koyu bir ton verirken buraya koyu tonlu 85'i, tiz ses veren köprü pozisyona da cırtlak 81'i kullananları (dünyada kullananların yüzde doksanıdır sanırım) kınıyorum :p
81tw ve 89'u güç bela değiştirdim schecter c-1'imde, kesinlikle tavsiye ederim, ah bir de çalmaya fırsat olsa :)
 
bende de vardı bir aralar x4 gitarımda :D bilemiyorum bana pek temiz sesli gelmemişti sanırım devrelerden olsa gerek ; ama kullanan çoğu kişinin ses kayıtlarına baktıgım zaman harika tonlar geliyordu :)
 
Maun gövde set neck gitarlar dışında emg 81 kullanmayın. EMG 81twx ve EMG 89xr varken insanlar hâla diğer EMG modellerini kullanıyor, şaşırıyorum.
 
Hem coil split yapılabiliyor, hem de ton daha organik, pasif manyetik gibi kütür kütür, tane tane.
 
Denemek lâzım değil, bu manyetiklerden sonra kimsenin diğer EMG modellerinin yüzüne bile bakmaması lâzım. Arada 30 dolar fiyat farkı var. Ha ben coil split istemiyorum diyenler olabilir, onlar da 81x, 85x, 60x alsın :)
 
bende emg hz serisindeki bütün manyetikleri + birde boosterı ile olan karışımını hiçbirşeye değişmem x2n dışında mesela... insanlardaki aktif manyetik sevdasını anlamıyorum böylesine güzel bişler varken taktınız 81 e 85 e ha :p ne yazdığımı unuttum..
 
Öyle bakacak olursak bare knuckle ve lundgren'den başka manyetik kullanmamak gerekir :) Bas paraları ingilize.
 
bende emg707 kullanıyorum. fazla deneyim sahibi biri değilim. rg2550 stock manyetiklerle kullanıyordum. jeff loomis e geçtim.

drive da gain hayvan gibi arttı fakat clean e geçtiğimizde de çok sert çok keskin gür bir ses veriyor. o yüzden pek ısınamadım. anca karanlık müzikler yapılır clean de :D

ama rg2550 hala elimde arada alıp çalıyorum gain jeff loomis de daha çok olsa da rg2550 nin tadı ayrı verdiği ses kendine özgü gibi hoşuma gidiyor
 
Ben basıyorum basmayanlar düşünsün, sürünün dimarziolarla sdlerle :whistle:

Pentaxian

Coil split yapılamayan bütün EMGler bu şekilde, çünkü tasarım amacı clean değil. Coil split yapılabilir EMGler inanılmaz clean tonlar veriyor. Videodan dinlenip anlaşılabilir.

 
yani sanırım bendeki durumun nedeni manyetikler. çünkü ağaca bakıyorum dişbudak e bu dişbudak cleanleriyle ünlü fender de var.

coil split sanırım humbuckerın single olarak çalışması. bunun için iki manyetiği de değiştirmek akıl karı mı? yoksa tekini değiştirsek yeter mi?
 
şuan elimde olan gitarlarda emg 81 - rockfield mafia var. bir manyetik taktıracak olsam seymour duncan invader olurdu seçimim. di marzio diactivatorda çok hoşuma gitmişti...
 
Pentaxian

Loomis'e öyle bir modifikasyona gerek yok bence.

ZartarxiS

İşte benim anlamadığım nokta tam olarak bu, ülkemizde herkes neden Dimarzio ya da Seymour Duncan diye tutturmuş durumda? Neden kimse bir Bare Knuckle, bir Bill Lawrence, bir Lundgren taktırayım demiyor?
 
Eyvallah zaten yapacağımdan değilde ilerde aklımda olsun diye sordum. önce üstündekilerin hakkını verek
 
Geri
Üst