Kemper Profiling Amplifier Bilgi Ve Tartışma Başlığı

ABİ ELEKTRO GİTAR KABİNİ SORMUŞTUM ABİ İKİSİYLE UYUMLU BENİM KEMPER POWER DEĞİL ONUN İÇİN POWER STATTİON PS2 ALDIM KABİNLE BERABER 3 ÜNÜ BAĞLAYACAĞIM AMA TEKNİK BİLGİM OLMADAN GİRİŞTİM YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM

Öncelikle yardıma ihtiyacınız olan bir konuda yardım isterken; büyük harf kullanmayıp noktalama işaretlerinden de faydalanarak, acele etmeden kafanızdakileri iyice toparlayıp yazarsanız daha verimli geri dönüşler alırsınız. Yazdıklarınız öylesine sorulmuş izlenimi veriyor. Öylesine cevaplar almak istemiyorsanız buna özen göstermenizi tavsiye ederim.

Kemper power amp içermiyor. Bence öyle olması daha iyi, (power amp içeren versiyonu da var biliyorum).
Eğer çok modellemeli bir similatör kullanacaksanız; kemper axe fx gibi..... gitar kabinlerinden ve standart gitar amfisi speakerlarından uzak durmanız gerekir.
Sebebine gelince; diyelim ki Celestion vintage 30 olan bir kabin kullanıyorsunuz, Kemper içinde onlarca amfi modellemesi var ancak vintage 30 un karakteri / hızı/ sertliği/ Range frekansı bellidir. kullanacağınız modellemelere göre sonuç vermeyecekler, Belli range frekanslarının üstüne / altına çıkamayacak, karakterlerini muhafaza edecekler. Üstelik open box / closed box gibi kabin similasyonlarında da mevcut kullandığınız kabin ne ise onunla sınırlı olacaksınız.
Flat response ve full range frekanstaki aktif stage monitör önermemin sebebi bu. Hedeflediğiniz modellemelere göre uygun range, kabin similasyonu ve hızı en doğru şekilde alabilirsiniz.
 
İyi günler dilerim yetenek ve değer sahibi ustalarımıza kabin için vermiş olduğunuz önemli bilgiler için teşekkürler kabini aldım sağ olun.Şimdi ise bir konu hakkında değerli bilginize ihtiyacım var. Ses kartı ile alakalı tavsiyeniz benim için önemli pek bilgim yok orta bir bütçe limitinde marka model sizlerin kullandığınız tecrübelerinize istinaden tavsiyede bulunursanız memnun olurum.
 
Orta bütçe mi bilmem ama 2 tane seçeneğin var başlıca ya Kontakt 6 alacaksın yada Scarlet 6i6 ( S/PDIF li olan ) neden dersen Kemper almışsan Reamp yapacaksın ve reamp yapacaksan en sağlıklı yol SPDIF kullanmak. Bu tip girişi olmayan ses kartı alman pişmanlık olabilir derim.
 
Belki ürünün kendi ayrı bir başlık açmayı da gerektirebilir ama şimdilik buradan paylaşayım. Nektar, Pacer isimli bir midi controller çıkartmış. Hazır Factory Preset'lerde Axe Fx, Line 6 Helix'in vs. yanında Kemper'in de adı geçmekte. Bunun dışında ürün aynı zamanda bir daw controller. Fiyatı da uygun gözüküyor:

Nektar Pacer MIDI Foot Controller

Nektar Technology Launches the Pacer MIDI Footswitch Controller | Premier Guitar
3-4 kilo... Şu cihazları hafifletmeyi beceremediler bir türlü. Bu konuda gördüğüm en iyi örnek Icon, ancak o da sadece DAW controller.
 
Kemper'i studio monitor ile kullananlara power amp + kabin ile denemelerini öneriyorum. Daha önce Genelec M040 gibi sağlam bir monitor kullandığım halde kabine geçince çok daha keyif almaya başladım.

Power amp olarak kemper için üretilmiş olan şu linkteki 25 watt'lık Camplifier'ı kullanıyorum: Camplifier STUDIO
25 watt ama oldukça güçlü, 25 wattlık lambalı amfi kadar güçlü diyebilirim. Kemperin ses seviyesini evde -80db'de kullanıyorum.

Kabin olarak da 2 adet Mesa 1x12 recto kullanıyorum (biri normal diğeri mini). Şiddetle tavsiye ederim.

Bir de favori profil bırakayım bari. Çok sayıda paralı profil denediğim halde favorim ücretsiz bir Mesa Mark III profili: "Thumas - BLEND M11".
 
Kemper'i studio monitor ile kullananlara power amp + kabin ile denemelerini öneriyorum. Daha önce Genelec M040 gibi sağlam bir monitor kullandığım halde kabine geçince çok daha keyif almaya başladım.

Elbette öyle. Çok doğru bir tercih yapmışsınız. Bu hata çok genel yapılıyor. 5"-6" stüdyo monitörü ile 12" kabin headroomu birbiri ile kıyaslanamaz bile. Stüdyo monitörleri gitar çalmak için değildir, gitarı iyi duyurmak gibi bir özellikleri yoktur. Esasen müzik dinlemek için bile uygun değildirler. Sadece flat düzenlemeler için kullanılırlar... Kaydedilen bir gitarı Hi-fi sistemden duyurmayı hedefleyen bir stüdyo monitörü ile , bir amfi karşısında çalmak başka şeylerdir. Siz stüdyo monitörü kullandığınızda bu sonuca ulaşmış oluyorsunuz.

Mesa 1x12 recto stüdyo monitörüne göre daha doğru bir tercih. Eğer mesa, Marshall tonlarında çalıyorsanız zaten üstüne daha iyi bir ekipman olamaz.
Fakat faklı amfileri de kullanıyorsanız; diğer speakarları taklit etmede başarılı olamayacaktır.
Geniş kullanım amacınız olacaksa; Tüm speakerları simule edebilecek CLR Reference FRFR Monitor by Atomic Amps ya da aynı özelliklerde full range bir Kabin kullanmanızı tavsiye edebilirim. Zaten Kemper kullananın da öncelikli amacı budur diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Bir de favori profil bırakayım bari. Çok sayıda paralı profil denediğim halde favorim ücretsiz bir Mesa Mark III profili: "Thumas - BLEND M11".
Thumas'ın tüm profilleri RigExchange'de yokmuş. Orada olan diğer Mark III profilleri de çok güzel.
Tamamını ise şuradan indirebilirsiniz: Thumas Merged 3.0 Profiles - Kemper Profiler User Forum

Ayrıca GRS'nin de şahane profilleri var. Özellikle Mesa Tremoverb'i deneyin. GRS All Pack!!! - Kemper Profiler User Forum
 
Son düzenleme:
g0fYwCIVkDk.jpg


Ortalığı karıştıralım biraz :D :p
 
Geri
Üst