O Brother, Where Art Thou? / Nerdesin, Be Birader?

Coen Kardeşlerin en güzel filmlerinden bir tanesi.Her ne kadar "Big Lebowski"yi daha önde tutsamda bu filmin bende ayrı bir yeri vardır.Müziklerine hastayım.2000 yılı bu filmde oynayanlar ise:George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson, Holly Hunter, John Goodman...Coen'lerin Homer'in "Odissea"sından ilham alıp yaptıkları bu film görüntüleri ile de hafızalara kazınmıştı.Coen'lerin belkide en sade filmi.
 
Evet bir lebowski,raising arizona yada belkide en önemlisi barton fink değil ama genede çok başarılı bir film keyifle izledim her zamanki gibi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
I am a man of constant sorrow
I've seen trouble all my day.
I bid farewell to old Kentucky
The place where I was born and raised.

İşte şarkı dostum.Soundtrack albümünü bile hemen almıştım.Müziklerine hasta oldum zaten.Country sevdiğimizden midir nedir?Nasıl devam ediyordu...

For six long years I've been in trouble
No pleasures here on earth I found
For in this world I'm bound to ramble
I have no friends to help me now.
 
Filme dair aklımda kalan tek şey George Clooney'in briyantin sevdasıydı.Coen Kardeşlerin filmi olmasına rağmen Big Lebowski ve Fargo'nun gerisinde kaldığına inanıyorum ama yine de baya eğlenceli film tekrar izlesem yaa cdyi bulup izlemek lazım şimdi harbi yaa kafama takıldı izliyim şu filmi bi tekrar!
 
coen kardeşleri bu filmle tanıdım ben..
konserdeki yüz ifadelerine takmıştım.. sevemiyorum o tarz şeyleri nedense.. sözlere baktım şimdi.. pek komik de değil hani.. :roll:
ödül almıştı bu parçayla sanırım film..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Norman Blake'in bu şarkısında sözler zaten komik değil.Komik olan onların halleri ve yaşadıklarıydı.

George Clooney'in briyantin sevdasına takmıştım bir zamanlar.Marketçiden "Pepper Dan" briyantinleri istemesi ile ilgili diyaloglar gerçekten de müthiş.Ne diyordu:"Ben Pepper Dan'cıyım." :LOL: Çok iyiydi oralar.Ayrıca sabah yataktan kalkarken hiç kimseye günaydın falan demeden birden "saçım" diye bağırmasını izleyenlerden kim unutabilir.
 
Keyifli bir filmdi sahiden. Net bir bicimde eglendigimi hatirliyorum izlerken. Yine de "Big Lebowski Rules" diyorum tabi ki Coen kardesler veya herhangi kisiler soz konusu oldugunda ;)

Yakin zamanda bi daha izleyeyim bu filmi ben; epey unuttugumu farkettim...
 
Oh Brother Where Are Tho? başrolünü George Clooney in oynadığı eğlenceli bir film..filmdeki şarkılarda oldukça iyiydi..zenci gitaristin çalıp george clooney in sölediği şarkı hala kulaklarımda:D
 
Geri
Üst