Cort gitarlar hakkında

LaW demiş ki:
özellikleri ne olursa olsun sapında CORT yazıyorsa almayın. Bakın yabancı web sitelerine kaç tanesinde cort satılıyor.

super bi yorum!!!bi gitarı almak icin illa ki kafasında jackson yada ibanez fln yazıyor olması lazım zaten...marka takıntısı dedikleri bu olsa gerek...
 
Rastansaga diğer Cort duruyo demi zamanında aldığın şu altın aksamlı ? Artık yatırırsın yanyana gitarları :)

Biraz daha bahsetsene klavye nasıl, ton nasıl ? Fiyat çok uygun ama
 
rastansaga demiş ki:
Slaytanic demiş ki:
valla süper gitar üzerindeki orjinal floyd rose mu? bide sap ve klavye ağacını merak ettim

Valla orjinal değil sanırım ama orjinli aratmayacak kadar sağlam değişik birşey koymuşlar. Çok pahalı duruyor. Diğer Cort lardaki floyd rose lardan tamamen farklı yeni birşey.

Abi sapı 5 parça yapmışlar. Maple bubinga sandviç gibi. Bubinga baya kıymetli ve çok sağlam bir ağaçmış araştırdığıma göre. Sap yekpare olarak gövdenin sonuna kadar devam ediyor. Klavye ise rosewood ama değişik bir rosewood diğerlerine benzemiyor. Daha yoğun siyahımsı ve daha gözenekli değişik bişey. en iyisinden kullanmışlar heralde. Zaten bildiğim kadarıyla rosewood tavsiye edilir thru-neck gitarlar için.

sakın brezilian rosewood olmasın klavye öle ise artık ne diyelim helal olsun alırsın cort olursun lord diyebiliriz artık
 
rastansaga demiş ki:
Valla orjinal değil sanırım ama orjinli aratmayacak kadar sağlam değişik birşey koymuşlar. Çok pahalı duruyor. Diğer Cort lardaki floyd rose lardan tamamen farklı yeni birşey.
.
Görünüm olarak original floyd-rose'un aynısı sadece "Floyd Rose yazması gereken yerde bişey yazmıyo :) üstünde licensed under floyd-rose fln yazıyo mu peki?


rastansaga demiş ki:
Abi sapı 5 parça yapmışlar. Maple bubinga sandviç gibi. Bubinga baya kıymetli ve çok sağlam bir ağaçmış araştırdığıma göre. Sap yekpare olarak gövdenin sonuna kadar devam ediyor.
Burayı anlamadım? Sap 5 parçamı tek parça mı?
rastansaga demiş ki:
Klavye ise rosewood ama değişik bir rosewood diğerlerine benzemiyor. Daha yoğun siyahımsı ve daha gözenekli değişik bişey. en iyisinden kullanmışlar heralde. Zaten bildiğim kadarıyla rosewood tavsiye edilir thru-neck gitarlar için.

Dark-Rosewood diye bişey var o olsa gerek :)
 
Hayırlı olsun
Floyd Rose değil o tremolo, orjinali zaten 300 dolar onun. Ama dert değil gider çok uzun süre. Fretboard çok düz ama sen rahatsan kim karışır. Şık görünüyor gerçekten. EMG tonunu ben sevmem ama gitar senin zaten beğendiysen olay bitmiştir. Toplamda Cort markasından beklenmeyecek bir iş çıkmış gibi duruyor. Hangi amfiyle çalıyorsun?
 
üstteki yoruma yarildim cort yaziyosa almayin demiş cok biliyor arkadaş :D:D
alet tek kelime şahane yanliz seymour duncan olsa :pp şaka biyana cok pis distortion verir o gitar hayirli olsun değerini bil gitarın
 
O.K.

Tremolonun ayarı şöyle beli olur: Tremolo kolunu nota çalarken hızlıca aşağı doğru bastırıp bir anda tremolo tutan parmağını tremolo kolunun ucundan düşür, yani boşa bırak. Hani masaya dirsek yaslarız da dirsek bir anda masa kenarından düşer ya o şekilde. Tremolo kedi gibi yaklaşık 1 saniye kadar mırlarsa süper. Olmazsa da dert etme ama bu ayar en başta tremolo yerleştirilirken yapılır sonradan düzeltilmez.
 
Geri
Üst