Blackstar Ht-5r Head Ve Combo Modellerine Dikkat!

Valla bilmiyorum 1 ay önce ses gitti birden. EO'dan ses kartına bağlıyken bi haşırtı oldu. Ondan sonra ON konumuna getirip açtım ses yok. =)

Bir şey demediler, hala beklemedeyim ben de.

Abi bu arada ben GP'den Cihan. =)
 
Bende de aynı sorun oldu, tamire vereli 1 ay oldu haber yok. Dor'ye sordum, çok sıra var diyorlar. Demek ki epeyce hasarlı ampli var.. Pişman oldum aldığıma.
 
Üzüldüm.. Gerçekten insanı hasta edebilecek bir durum bu ekipman sorunsalı. Ben bu konuda epey takıntılıyım. Çaldığım gitar, kullandığım amfi ve hatta tercih ettiğim pena ve/veya tel ile dahi savaşabilecek karakterdeyim. Çünkü tüm bunlar bir bütün halinde kullandığım ekipmandan almak istediğim ton üzerinde bir rol oynuyor.. Maalesef; gerçekten müzikten de, ayırdığım bunca yıllık vakitten de nefret etmiş, bezmiş vaziyetteyim. Batırmış olduğum para olayına girmiyorum bile. Halen de denemek istediğim, merak ettiğim tonla farklı amfi, gitar, eşik, lamba vs irili ufaklı ekipman mevcut. Kullanmakta olduğum birçoğu ise maddi veya lojistik imkansızlık sebebiyle elime yapışmış vaziyette. Yani dahi iyisi, farklısı, gelişmişi, alengirlisi orada bir yerlerde mevcut ama ulaşmak henüz mümkün değil. Belki asla maddi durumum ve diğer etkenler o istediğim duyguyu duyumu yakalayacak ekipmanı toparlamama imkan vermeyecek, ama yok işte olmuyor. Bir türlü elimden bırakamıyorum. Neyse..

Başlığı dert yanmak için açmadım demiştim, yalancı çıkmayalım.

Amfinin tamir olup gelişinin üzerinden 2 aydan fazla bir süre geçti. 3 saati geçen her çalışımda odayı aynı kablo yanığı kokusu sarıyor. Açıp kontrol ediyorum. Sorun yok. Kabaran şişen tek bir kapasitör yok. Hatalı, yamuk tek bir lehim bağlantısı yok. Ne benim ne de benden kat kat deneyimli kişilerin bakıp da görebildiği tek bir sorun yok. Ama o elektrolit kokusu gitmiyor da gitmiyor arkadaş. Halen daha duyumda da bir değişiklik yok. (ilk mesajda bahsettiğim, denediğim ilk ht-5 ile aynı olmayışı durumu) Hani, olayın lambalarla bir alakası yok işte. Resmen bir şeyler farklı. Benim ilk denediğim modelle aynı değil. Ve asla olmayacağını da biliyorum.

Onarımı konusunda bir sıkıntım yoksa da, amfinin tonlarından, aşırı dağınık ve bulanık gain katından nefret ettiğimi artık gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Kimisi için bu "karakterli" ve hatta "baba şarap bu yeaa" bir ton. Hele ki ağzını kaydıra kaydıra konuşan yeni nesil buluuuz ve ceez gitaristlerimiz için biçilmiş kaftan. Vintage damarının gözüne gözüne acımasızca vurulurken, bir yandan da ipini koparmış boğa abazanlığı yüklü bir hi-gain veriyor bu alet. Bu nasıl bir ruh karmaşası bilmiyorum. Benim için ise sadece eşek yellenmesi.. Büyük ihtimalle olmayacak bir rakama başımdan gitsin kafam serinlesin mantığıyla yakında elimden çıkaracağım. Bir daha da düşük watt lambalı amfi fantezisi kurarsam kafama uçak düşsün.

EVET! tamam kabul. İlk denediğim örnek de vintage bir karaktere sahipti ama bu kadar değil. Gerçekten ISF modu bir halta yarıyordu. Midler elimine edilebiliyordu. Bu elimdeki örneğin sorunu ne ben de bilmiyorum. Tek istediğim bir an önce kurtulmak.
 
Sevgili bastardbullet, oncelikle seni ne kadar anladigimi anlatamam uzuntunu paylasiyorum, ama belki icini rahatlatabilir diye su kismina yanit vermek isterim. "iyisi, farklısı, gelişmişi, alengirlisi orada bir yerlerde mevcut ama ulaşmak henüz mümkün değil". O zaman buyrun bi de benden dinleyin:

Izin verirseniz bir iki basima geleni anlatayim ki belki icine su serpilir. Doktora yaparken yazin bir sirkette calisinca elime epey bi para gecmisti. Dedim ki bu sefer ucuza kacmak yok sifir bi tane amfi alayim, bi tane JVM 410H aldim maasimin yarisi ona gitti. Icim nasil pirpir ediyor anlatamam, amfi geldi neredeyse sarilasim geliyor o kadar seviyorum. 1-2 ay kadar kullandim sonra bir gun kabin baglarken bir baktim ustunde aynen su yaziyor "OUPUT 100 WATTS RMS", output yazmayi becerememisler! Buna mi takildin diyecekler varsa evet buna takildim, 2400 dolarlik aletin arkasindaki yaziya insan biraz ozenir kardesim biz Turk'uz herseyden nem kapariz. Asabim oyle bozuldu ki inan gitari takmak gelmiyor icimden, birine anlatsam biliyorum dalga gecer ve hakki da vardir ama bu benim hayalim arkadas, universite bitene kadar marshall kataloglarinin fotokopisi cantamda gezmis ama almak bi yana denemek bile nasip olmamis lambali marshall'i yahu...Sonra KT88 lamba icin modifiye ettirdim bu forumda herkesin duymus oldugunu tahmin ettigim Cornell universitesi'ne pek yakin bi sehirde olan bi yerde ve bi daha da adam olmadi. Isinma sorunlari, trafo sorunlari daha neler neler...Adamlara laf etmiyorum uyardilar beni ama dinlemedim, o sisman KT88 lambalar yok mu onlar asik etti beni kendine kor oldum resmen...

Aldatilmis koca gibi nefret ederek bosadim, dandik bi fiyata zarar ve lanet edip sattim JVM'i . Ama Marshall sevgisi baki ya sonra bi yerden TSL 100 buldum yine yeni amfi, once yazilara baktim tamamdi heceleme gramer tamam:) , dedim ki rockstar hayalinde geriye sariyoruz yeni bi sayfa acicaz, bu is Marshall olmadan olmaz. Alay edilmeyi goze alarak yaziyorum gidip sacma sapan renkli bi peruk aldim :) studyo da motley crue gibi takiliyoruz, aksam 5'e kadar muhendis ondan sonra 1-2 saatligine glam grubunda gitarist, bizimkisi de hayal ya, kendi kendime egleniyorum turlu saklabanliklar falan. Sen misin bunu hayal eden 2 hafta gecmeden Reverb'u bozulur yaptiririm, bi daha bozulur Marshall'a yazarsin yanit vermez, ariycaz derler aramazlar, parca gelir yanlis, durduk yere XLR cikisi calismaz (ben de mikrofonlamayi sevmiyorum) kapora verdigim kayit parasi yanar vs vs. resmen lanet ettim batsin bu dunya dedim ve pes ettim. Yahu ben bunu ayiptir soylemesi Turkiye'de saygi duydugum kim varsa (Arif Deniz Toker misal) o kullaniyor diye biraz da JVM deki hayal kirikligi gitsin diye aldim ama yok bana mutluluk haram. Bunu da dandik bi paraya guitarcenter'a sattim yazsam beddua edersiniz ne kadara oldugunu...

Sonra bi donem cebimde param da bitti, mesela VW Passat arabam vardi motoru yandi butun bunlar olurken (VosVos'la da hala suren bir mahkemelik olma durumumuz var) onun masrafi falan derken. Ama bu gitar isi icimde bir kurt, ac da kalsam bisey almam ve calmam lazim. Bi tane Mesa SimulClass 2:95 buldum 400 dolara. Kasasi resmen harabe durumda ama kendi canavar gibi calisiyor. E peki ne kullanicam preamp olarak cebimde para da yok cok, ikinci el cok da kotu kullanilmis bir digitech gsp1101 buldum, 80 lerden aklinizda kalan, ne kadar kotu calan ve giyinen gitarist varsa onlarin tonlarini veriyor ee ben de onlari seviyorum gecinip gidiyoruz kimseye zararimiz yok. Ama power conditioner falan yok bende. Kaldigim bina da 150 yillik, bi gun bir power surge oldu yani voltaj dalgalanmasi o kadar ki binanin trafosunda ufak bi yangin cikti falan, ben de disaridayim ama amfi ve prosesor acik. Tabii iki alet de omlet oldu. Mesa zaten balkan savasindan kalma garantisi hak getire, digitech de oyle ahim sahim bir marka degil gozumde, Marshall'in rezalet servisinden sonra hic bi beklentim de yok.

Aradim dedim ki digitech'e kardesim ben bu aleti yaktim, ben salagim suc da bende, garantisi marantisi de yok, ustelik dedim ki bunun ustundeki dugmeler kayip nasil becerdiysem kaybettim onlari da degistirin lutfen neyse vereyim parasini. Butun aleti yenilediler sorgusuz sualsiz, yanmamis oldugu halde trafoyu da degistirdiler ne olur ne olmaz diye, yapmamalari gerektigi halde 240 volta uyumlu hale getirdiler ben Turkiyeye goturcem deyince, yedek guc kablosu, sigorta ve on paneldeki dugmeleri degistirip bi de yedeklerini gonderdiler. Bunlarin hepsi iscilik haric tek lira ucret almadan ve bu aletin garantisi yoktu, telefon acip baska bisey isteyip istemedigimi de sordular! Mesa Boogie ise digitech ten bile daha ilgiliydi ki anlatsam sayfalara sigmaz. Ikisi de gonlumu oyle kazandi ki anlatamam.

Demem o ki bir gun o ulasilmaz aletlere erisince simdikinden cok yanabilir canin, benim coook yandi, anlatmasi zevkli yasamasi can sikan bi suru anim oldu, bu hikayelerden bende cok var. Ya ekipman isinden vazgececeksin ya da bunlara gulmeyi uzulmemeyi bileceksin, kendi kendinle celismeyi de ogrenmen lazim; ben hala 1959hw marshall ariyorum mesela:) . Ama ummadigin yer de hayir duani alir ve seni mutlu eder bunu unutma. Ben JVM ve TSL'i salladim kufur kiyametle bi daha da kapima sokmam(belki de sokarim buyuk konusmayayim Zuhal muzikte limited edition bi JVM410JS var hem de mor tolexli, ah bu ben...:) ), prosesorlere burun kiviran arkadaslara inat digitech omur boyu benle beraber olacak ama...

Son sozum su bu isin parayla marayla alakasi yok, senin HT5 amfinle yanan canin Mesa Roadking kullanan adamdan daha az degerli degil. Bi de bildigim su var, birisi yanimda digiteche ve ust sirketi Harman/Kardon'a(yine bunlara ait lexicon da superdir musteri servisi olarak) laf ederse acik konusuyorum kavga ederim, ha buyuk ihtimalle dayak yerim falan belli olmaz orasi ama o lafi havada koymam. Beni en olmadik zamanda boyle cekip kurtardilar. Ondan sonra onlara baska isim de dustu hep benim dangalakligim yuzunden ama hep ayni ozeni gordum. Istedigin seyi, yani mukkemel ton ve kaliteyi nerede bulacagini kesin olarak bilsen gitar isi de bayardi seni emin ol. Ben o kadar rezil oldum, o kadar para kaptirdim ki yoluna divaneyim bu isin artik:) sana da boyle bi hayat dilerim.
 
Amfinin tamir olup gelişinin üzerinden 2 aydan fazla bir süre geçti. 3 saati geçen her çalışımda odayı aynı kablo yanığı kokusu sarıyor. Açıp kontrol ediyorum. Sorun yok. Kabaran şişen tek bir kapasitör yok. Hatalı, yamuk tek bir lehim bağlantısı yok.

HT-5 çok ısınan bir amfi ,

Siz de amfi çalışmaya başladıktan 3 saat sonra koku almaya başladığınıza göre , acaba 1 saatlik provalar arası 10 dakika gibi bir mola ile fazla ısınmasını önlesen daha dayanıklı olabilir mi ?

Yada üst model amfilerde olduğu gibi küçük bir fan soğumasına yardımcı olabilir , çok ucuz ve montesi çok kolaydır , bilgisayar malzemesi satan her yerde vardır .

Bu fazla ısınma sorunu elektronik tüm aletlerin bozulmasında ilk ve ana etken .

:)
 
OsmanBurak Üstat süper yazmışsınız elinize sağlık. Dünkü hışmım, bunalmışlığım bir nebze dinmiş bir ruh haliyle okuyunca gerçekten gülümsedim. Kötü adam gülümsemesi değil yani, yalnız değilim/değilmişiz onu tekrardan bir hatırladım ve sakinledim. "Istedigin seyi, yani mukkemel ton ve kaliteyi nerede bulacagini kesin olarak bilsen gitar isi de bayardi seni emin ol." Bu cümleye ne karşı çıkabilirim ne de gereksiz bir ekleme yaparım. Gerçekten de tespit budur. :) Sanırım o arayış baki kalacak bende de. Ki doğru, belki de olması gerekeni bu. Ciddi ciddi ne için müziğe enstrümana tutulduğumu unutmuş olabileceğimi dahi sorguladım okurken. Teşekkür ediyorum.

sweetrock Sürekli açık kalmıyordu her seferinde. Hani ara ara tamamen kapatıp 1-2 saat sonrasında tekrar açtığım günlerde de bu sorunu yaşıyordum. Ama ne yalan söyleyeyim, soğutucu çözümünü hiç düşünmedim. Çünkü amfinin durduğu açı itibariyle basit bir ısı problemi yaşıyor olabileceği aklıma gelmedi. Ki gayet mümkün neden olmasın. Gerçekten de zaman zaman potanslara dokundurtmayacak kadar ısındığı oldu kullanım hacminden ötürü. Ankara'ya döner dönmez bunu da deneyeceğim. Bu fikir için de size ayrıca teşekkür ederim.
 
Bu arada sunu da soyleyeyim benim kisa bir sureligine de olsa bir Blackstar HT 100 e sahip olmuslugum var ve aslinda sesi hic de fena degildi ozellikle bu gavurlarin midrange growl dedikleri boyle orta frekanslarda homurdayan guruldayan kukreyen bir ingiliz karakteri vardi ki ben pek severim. Benim onerim sana su: bir distortion ve eq pedali kullanarak amfide tonu istedigin yere getirip getiremedigine bak EQ nun bi ise yarayip yaramadigi pek muhim. Ozellikle ISF in senin amfide pek bir ise yaramamasi dusundurtucu.

Kapasitorlerin fiilen catir catir yanmiyor dumanlar cikartmiyor olmasi herseyin dogru oldugu anlamina gelmez. Eger degerleri(kapasitans degerleri yani farad olarak) olmasi gerekenden farkliysa yapmalari gereken frekansa bagli filtrelemeyi yapamiyor olabilirler. Sesteki bu bulaniklik ve vizilti hikayesi bunla alakali olabilir. Ustune ustluk ayni kapasitansa sahip kapasitorler farkli maddeden yapilanlarla degistirilmisse mesela elektrolitik degil de kagit veya poliester ise devre icindeki davranislari farkli olabilir (frekansa bagli olarak kapasitorler induktor gibi davranmaya baslarlar vs vs.). Uzun lafin kisasi bu isi bilen bir elektronik teknisyeni oturup her ne degisti ise amfinde onlari bir gozden gecir bence ve orjinaline dondurmeye bakin. Icimdeki bir ses, sorunun olmasi gereken yerde ve olmasi gereken degerde olmayan bir iki devre elemanindan kaynaklandigini soyluyor.

Yok pahasina satmak yerine savasmayi oneriyorum :) Ama satisa koyarsan da, abi 200 lira + cherub/behringer pedalim + iyi niyetlerim + Fenerbahceli Cemil'in posteri ile takas edermisin biz de ogrenciyiz para yok eheuheh, 7 ay bekletirsen valla kesin aliciyim falan diyen genclerin kalbini de haber et beraber kiralim :).
 
Hocam kapasitorlerle ilgili soylediklerinin bir kısmı yanlış, karışık mevzular bunlar girmemek lazım. Su başlığı okuduktan sonra artık insaf diyorum okuyun su tüketici yasasını, senin hakkını gelip başkası aramaz , sen sahip çıkmazsan.
 
Hocam kapasitorlerle ilgili soylediklerinin bir kısmı yanlış, karışık mevzular bunlar girmemek lazım. Su başlığı okuduktan sonra artık insaf diyorum okuyun su tüketici yasasını, senin hakkını gelip başkası aramaz , sen sahip çıkmazsan.
Buyur tartisalim hocam, benim icin derinlik sorun olmaz, doktora arastirmamin onemli kismi zaten dielektrik materyeller ve polieloktrilik cozeltilerde ionize olmus polimerlerin matematik modellemesi ustune(dogrusal olmayan Poisson-Boltzmann denklemi ve cozumu, radyasyon sogurumu, elektromanyetik alanlarin cok kutuplu acilimlari vs vs). Gayet seviyeli ikimize de faydali olacak akademik bi tartisma yapabiliriz ve inan bunu cok isterim, sadece gitar calma derdindeki insanlar sikilacaktir o yuzden ozel mesaja tasiyalim, once sen benim argumanlarimda yanlis gordugun kisimlari yazarsin oyle baslariz. Ister konseptler ustunden konusalim ister Green fonksiyonlari hepsi kabulumdur, benim atlama ihtimalim olan her turlu bilgiyi de saygi ve sevgiylen absorbe ederim. Yani diyorum ki tek derdimiz derinlik olsun, bu forumlarda ortaya cikanlar her nedense tam tersi de...
 
Buyur tartisalim hocam, benim icin derinlik sorun olmaz, doktora arastirmamin onemli kismi zaten dielektrik materyeller ve polieloktrilik cozeltilerde ionize olmus polimerlerin matematik modellemesi ustune(dogrusal olmayan Poisson-Boltzmann denklemi ve cozumu, radyasyon sogurumu, elektromanyetik alanlarin cok kutuplu acilimlari vs vs). Gayet seviyeli ikimize de faydali olacak akademik bi tartisma yapabiliriz ve inan bunu cok isterim, sadece gitar calma derdindeki insanlar sikilacaktir o yuzden ozel mesaja tasiyalim, once sen benim argumanlarimda yanlis gordugun kisimlari yazarsin oyle baslariz. Ister konseptler ustunden konusalim ister Green fonksiyonlari hepsi kabulumdur, benim atlama ihtimalim olan her turlu bilgiyi de saygi ve sevgiylen absorbe ederim. Yani diyorum ki tek derdimiz derinlik olsun, bu forumlarda ortaya cikanlar her nedense tam tersi de...
polielektrolitik kelimesini polieloktrilik diye yazdigim ve konuyu gereksiz sekilde uste tasidigim icin de ozur dilerim affola:)
 
Eyvallah hocam , konuyla ilgili ve faydalı olacağını düşündüğüm için birkaç şey burdan yazayım, gerekirse sonrasına öm ile devam ederiz. Simdi hocam elektrolitik kondansatorlerin amplilerde kullanım yerleri bellidir (besleme katında ve bazi amplilerde katot bypass kondansatoru olarak). Başka yerde kullanilmalari söz konusu değil. Yani frekans filtrelerinde ve frekans cevabını değiştiren diğer bir unsur olan kuplaj kondansatorlerinde kullanilmaz.
 
Bu noktalarda film kondansatorler kullanilir. Ayrıca kapasitorlerin frekans cevabını kulağın farkedecegi kadar değiştirebilecek seviyede bir induktor gibi davranması olası degil. Kaldiki burda frekans cevabını etkileyen tek şey kondansatorler degil, direnclerde transfer fonksiyonunun bir parçası. Demem o ki firma devrede değişiklik yaptıysa bu frekans filtresinden ibaret olmayacaktır yinede bu ancak semalardan anlasilacak birsey. Benim fikrim sounddaki değişimin sebebi, zaman mekanin psikoloji üzerine etkisi + lamba değişiklikleri olabilir, semanin değiştiğini sanmıyorum.
 
Bu noktalarda film kondansatorler kullanilir. Ayrıca kapasitorlerin frekans cevabını kulağın farkedecegi kadar değiştirebilecek seviyede bir induktor gibi davranması olası degil. Kaldiki burda frekans cevabını etkileyen tek şey kondansatorler degil, direnclerde transfer fonksiyonunun bir parçası. Demem o ki firma devrede değişiklik yaptıysa bu frekans filtresinden ibaret olmayacaktır yinede bu ancak semalardan anlasilacak birsey. Benim fikrim sounddaki değişimin sebebi, zaman mekanin psikoloji üzerine etkisi + lamba değişiklikleri olabilir, semanin değiştiğini sanmıyorum.

Oncelikle ozenli mesajnizdan dolayi tesekkurler, transfer fonksiyonu dediniz icim pir pir etti, Berkeley'den Chua-Desoer-Kuh'un Linear and Nonlinear Circuits kitabina uctu gitti aklim, nasil sac bas yolmustum okurken :).

Aklimda cevirdigim bir ornek ustunden gideyim ki asmayi beceremedigim anlatim bozukluklarima ragmen makul biseyler yazabilirim belki, bazi terimlerin Turkcesini de samimi olarak bilmiyorum o yuzden yardimci olursaniz sevinirim. Kuplaj kondansatorunden kastinizin coupling capacitor oldugunu varsayiyorum yorumumu da ona gore yapayim.

Simdi coupling capacitor'u farkli iki bias'a sahip olmasi muhtemel iki devre arasinda birinden digerine AC'nin gecmesini DC'nin ise bloke olmasini yani gecmemesini sagliyor. Simdi bunda elektrolitik kullanilmaz kismina katiliyorum cunku ustunde kalici polarizasyon var ve de leak etme durumu var. Ustundeki polarizasyon degisince de metal oksit tabaka, redox reaksiyonlari ile indirgenecek ve metale donusup yani iletken olup mundar olacak ve kisa devreye yol acacak. Ortaya fazlasiyla isi cikmasi icin de cok uygun egzotermik reaksiyonlar bunlar, lakin ayni prensiple kaynak yapmak dahi mumkun. Bu amfinin sahibinin attigi ilk mesaji okudugumdan beri kafamda canlanan havai fisek efektleri ve yanik kokusu nedense bende israrla boyle bir kapasitorun veya kapasitorlerin olumunu cagristiriyor. Sorunu okuyunca aklima gelen ilk sey bu olmustu ve aklimdakini cok dusunmeden yazdim.

Belki diyorum "tamir eden adam" yani Turkiye'deki teknisyen, olmaz ya hadi oldu bi sebepten oturu film capacitorunu elektrolitik olanla degistirmis (iki maddeden de ornegin 1 mikrofaradlik bir kapasitor yapilabilirdi, hos amfinin devresinde ne var ne yok en ufak fikrim yok, bu devre elemanlarini fiyatlarini filan hele hic bilmiyorum) olsa bu bir problem yaratirdi(ki bunlarin sekilleri paketlenmeleri falan da farkli boyle bir hata herhalde olmazdi ama olsun). Yani diyorum ki bir noktada kapasitor var, bu kapasitoru devrenin topolojisine(semadan kastiniz bu herhalde) falan hic dokunmadan sadece ayni kapasitansa(bunun Turkce'si siga miydi?) sahip baska bir kapasitorle degistirmis olsam ve bu kapasitor o gorevde kullanilmamasi gereken bir malzemeden yapilmis olsa bu sorun yaratirdi: coupling gorevi icin yanlislikla yerlestirilmis elektrolitik kapasitor iyi bir ornek olabilir. Dizel motorlarda benzin kullanilmasi da mumkun degil ama bu benim benzin koymama ve sonra basima baska isler acilmasina engel de degil (ki yapmadim degil yaptim).

Burada beni yaniltan sey belki de SPICE ile laboratuvar kullanimi/enstrumasyon icin op-amp turevi devreler tasarlamis ve hatta clean room'da litografi yapmis, entegre devre uretimine yonelik polimerik maske tasarlamis biri olmakla birlikte elektrikle calisan herhangi birseyi tamir etmek yonunde bisey yapmamis olmamdan dolayi, en olmayacak tamir senaryolari bana dogal geliyor. Bu yuzden tekrar ediyorum kim bana ne ogretirse can siparene dinlerim, dinliyorum. Ama en buyuk problemim aklimdakini kisa ve oz yazamiyor olmak ki bunun tamiri de duzeltmesi de yok:).

Bu arada profilinizde gorunen sizin fotonuzsa; gecen sene Hartford, Connecticutt'da izledigim Slayer konserinde J. Hannemann yerine calan Exodus'dan Gary Holt'a olan benzerliginiz sasirtici(iyi anlamda) bu yuzden ayrica selam ederim. Eger Gary Holt sizseniz de lutfen Schecter marka signature gitarinizi Turkiye'ye getiriniz: kirmizi tonunda boyanmis renkli emg'ler flying v kasa ustunde cok cekici duruyor.
 
Valla hocam ben gayet iyi anladım yazdıklarını, hiç sıkıntı yok uzun ama akıcı keyifle okudum. Ayrıca bazi şeylerin türkçesini ben bile bilmiyorum zira bazi bilgilerim yabancı kitaplardan devşirme. Simdi biliyorsun ozellikle elektrolitik kondansatorlerin kiliflari oldukça farklı, bu sebeple elektrolitik kapasitoru bir kuplaj kapasitoru ile değiştiren teknisyenin elini öperim :D

Fonksiyon nonlineer ve zamana göre değişir , t domeninden laplace dönüşümü ile s domenine gecersin transfer fonksiyonunu yazarsin , gelde saç baş yolma :D ama işin guzel tarafı bu transfer fonksiyonu sistemin tum hallerdeki davranışını verir sonra o fonksiyonu opesin gelir :D
bundan sonrası öm ye girer sanırım hocam unutmadan gary holt değilim maalesef :D
 
Vay anasını, ilk defa bu kadar mutlu oldum bir "tartışma" okurken. :D Ben daha linear, time-invariant fonksiyonlarla cebelleşiyorum ama. :D Siz hep tartışın böyle, ben hep okuyayım. :D
 
Geri
Üst