Grandmaster Guitars

M

mistreated4u

Merhaba,

Forumda arattım fakat bu konuyla ilgili bir başlık bulamadım. Arada bazı muhabbetler geçti elbette ama tüm bilgilerin derli toplu durması açısından bu tarz bir başlığın iyi olabileceğini düşünmekteyim. Eğer değilse silebilirsiniz/kilitleyebilirsiniz.

Asım Can Gündüz'den de bildiğimiz üzere, gitarları tüm dünyada kullanılan ve sevilen bir marka. Kullanılan ağaçlar ve aksamlar hep çok üst seviye. Çok fazla açıklamaya da gerek yok zaten, kendi sitesinin linkini verelim;

http://grandmasterguitars.com/index.php

Kullananlar, bilenler, herhangi bir anısını ya da düşüncesini paylaşmak isteyenler yazsın. Diğer custom shop ürünlerle ya da fabrikasyon ürünlerle yapılacak karşılaştırılmalar ve sonuçlar, şu an ya da ilerde birilerinin mutlaka işine yarayacaktır. Bu açıdan bu başlık altında derli toplu durması iyi olabilir.

İyi günler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Evet videolarında da GrandMaster Guitars için hep "biz, bize..." diye konuşuyor, sanırım sahibi/ortağı/kurucusu her şeyi Awesome Can :)

Sitedeki yazılanlar, bilgiler ve galeri kısmı cidden çok iyi ve derli toplu. Bu konuda iyi bir izlenim daha bıraktı bende.
 
Firmanin kurucusu Asim abi.Grand Master ''ailesi'' diye bahsettigi icin surekli ''biz''diyor.Gitarlar; ozellikle gorsel isciligi fazla,dikkat cekici ve kaliteli.
Bir tanesi bende(daha evvel baska konulardada soylemistim).Sanirim Turkiyede cok fazla kullanan yok.Ebayde daha cok satiliyor.Renkleri,sedef islemeleri,klavyede ve kasadaki isiklar falan derken siradisi aletler.Ikinci elde satilmasi biraz zor sadece...
 
Tülay çok güzel...gitar olanı :D Ama çok şaaşaalı gitarlar gibi geliyor bana, hani custom sonuçta istediğimiz gibi yaptırıyoruz ama, çıkan örneklerde "çiçekler böcekler fırlayacak, sevgi pıtırcığı olacağız hepimiz, hadi çiçek olalım" gibi bir hava esti bende :)

Özellikle pembe gitarlardan hiç hazzetmem, bayağı pembe gitar yapıyorlar sanırım.

Edit: Bu arada Tülay 3 teki köprü nedir, ne değildir? İlk defa görüyorum.

Tekrar edit: Kendisi açıklamış :)
 
Gerçekten üst düzey mantık bilgi işçilik ve malzeme ile üretilmiş gitarlardır, bir kaçını deneme fırsatım olmuştu, Asım abinin sevdiği sap dolgun'un ötesinde kalındır ama tabi custom marka, isteyene göre üretiliyor.Sustain ve tona diyecek yok.Kanalını takip ediyorum, dünyanın en tatlı adamının bu gitarı tanıtması virtüöz olması çok güzel ama bu gitarın güzelliğine karşın vidyolar neden böyle dedirtiyor insana, Asım abi teknolojiye ve pazara hakim biri neden daha kalite bir vidyo yapmamış anlamadım.
 
o değil de yurtdışından almanya abd filan custom shop gitarlara bakıyorum butik markalara, nereden buluyor böyle ağaçları bilmiyorum.Gerçekten öyle böyle değil.Sesini bilemeceğim ama damarların nizami oluşu rengi parlaklığı sedef işi ve sedefin kalitesi çok çok çok iyi.2000-3000 dolar arası ise fiyatları gayet sipariş ettirilebilir.Bazı exotik ağaçların ithalatı filan yasak.Bulmak ithal etmek zor.Rusya da bir luthier e filan yaptırıyor diye aklımda kalmış.Demek ki rusya gümrüğü esnek bu konuda.Ya da rusya soğuk ülke filan belki maple-kızılağaçları iyi olabilir kanada misali.olmaya da bilir bu konuda net bilgim yok :)

o prs benzeyen de prs çakması olmuş.Esp nin star çakmaları gibi.. aslı charvel in olan star modeli gibi. keşke daha özgün birşey olsaymış.Hoş sipariş neyse ona göre yaptırmış ama ben olsam yapmazdım.Gitsin prs alsın o paraya.
 
Kıbrısta yapılıyormuş gitarlar. Aslında haklısın da, ben yaptırsam yine superstrat formunda bir gitar yaptırıdım yine pek özgün olmazdı :D Gövde şeklinden çok malzeme kalitesine abanıyorlar sanırım. Bütçeye göre yapabileceklerini çıkarmaları da çok hoş bir olay, 10000 doların varsa gel, yoksa avcunu yalarsın demiyorlar.
 
görsel olarak benim çok hoşuma gitmiyor gördüğüm çoğu model. biraz fazla süslü kokoş sanki. arka kısımları şekil ama :D sadece kobra desenli pembe olan bi tane vardı onu beğenmiştim. gerçi isteğe göre sipariş ediyorlar ama sound olarak kesinlikle çok iyi. ben asım abiyi çok sevmeme rağmen almam şahsen
 
Bence Fender Custom Shop'larin alayina basar bunu isteyenle de tartisabiliriz ki ben 2 tane Masterbuilt, Custom Deluxe ve Custom Closet Classic sahibi olmus bir insanim ve ne yaptiysam Fender ile ilgili tek hissim paramin karsiligini alamamak oldu: ama bir sebepten dolayi da almadan edemiyorum surekli zarar; hem akla hem cuzdana. Asim abinin gitarlari bir defa agac kalitesi olarak isik yili ileride. Ustlerindeki maple kaplama 5A ki bu olabilecek en iyi kaplama ve afedersiniz essek gibi kalin. Ust duzey Godin'lerde 2A, Fender Custom Deluxe gitarlarda ise genelde 3A oluyor ve ince plaka halinde. Kopru sistemi de Fender'in dinozorlardan kalma tremololarindan cok daha iyi ve hemen hemen butun modeller neckthru. Pickuplari da custom wound ustelik lehimsiz olarak pickguard ve pickup degistirmek mumkun. Sedef kakmalari benim icin fazla rukus: guller, baliklar falan bana gelmez. Ama ote yandan hepsi gercek sedef. Gitarin sapi icinde dot inlay ler altina yerlesik ledler ve onlardan gelen isigi gitarin klavye kenarlarina tasiyan fiber optik kablolama var. Ustelik ne ozellik isterseniz de yardimci oluyor ve yerine getiriyorlar. Ornegin derseniz ki kopru ve akort burgulari rutenyum olsun oyle yapiyorlar. Tek gormedigim sey custom grafikli modeller oldu...
 
Aynen öyle dostum.. Maliyetinin 10 katı fiyatına satmadıklarından dolayı insanlar önem vermiyor.. T.c de 4000 tl den satılan deluxe serileri bile 500 tl maliyetli gitarlar.. Bir GrandMaster maliyeti 3000 tl den aşağı değil o da fazla süs istemessen (sedef, led vs vs.. )
 
Elma şekeri gibi gitarlar bu Grandmaster. Tamam kalitelidir eyvallah. Ama herkes elma şekeri sevmez ki be kardeşim. Ama adamların tarzı bu, söyleyecek bir şey yok tabi ki.
O guller, papatyalar, zip zip atlayan sedef kakma ceylan desenleri altinda bir de onlari aydinlatan Led'ler var :) Bulent Ersoy sahnesi gibi gitarlar; bakinca neye ugradigini sasirip imana geliyor insan. Isin fenasi Asim Abi'nin eksi kiyafetleri de oyle, hatta onun aynali, tasli, cart pembe ceketleri yaninda gitarlar baya tutucu bile kaliyor. Ve tabi sap arkasindaki besmele yazisi da Asim Abi'nin rock dunyasina bir katkisi ama eski yazi ile degil latin harfleri ile yazilmis :). Yani sedef ciceklerden ezan Turkce okunur mu tartismasina kadar gelmek mumkun tek bir gitarla, bunu hangi Fender yapabilir ? :)

Bu arada yeri gelmisken yazalim, pickuplari genelde Joe Barden oluyor ki oyle boyle degil hastasiyim ben. Bir de spesifik seri uretim bir model yok, her ne kadar agirlikla strat yapiyor olsalar da. Bas gitarlari da var, Fodera'ya falan araba parasi vermeden bir bakmakta yarar vardir diye dusunuyorum. Inonu Stadi'na tas cikartacak isiklandirmasi yeter :)
 
Benim gitarımda da Joe Barden var.. O kadar güzel anlatıyorsun ki Osman Burak.. Hani senin kadar ballandıra ballandıra anlatamam ben ya. Dediğin gibi besmele de var özellikle ben de istedim
 
Aynen öyle dostum.. Maliyetinin 10 katı fiyatına satmadıklarından dolayı insanlar önem vermiyor.. T.c de 4000 tl den satılan deluxe serileri bile 500 tl maliyetli gitarlar.. Bir GrandMaster maliyeti 3000 tl den aşağı değil o da fazla süs istemessen (sedef, led vs vs.. )

Yuh bir insan atarda bu kadarmı desteksiz atar arkadaş tamam gitarlar iyidir ağacı kalitelidir vs vs vs ama maliyeti sanmıyorum onlarında Fenderden yüksek olsun.

Hani bana da mesela bu ledler felan acayip itici gelmekte, bir iki tanesini denedim grandmasterlardan işçilikleri güzel, gerçekten güzel ama fazla concon lu, tonal olarakta öyle çok ahım şahım şeyler değiller.

sonuçta bunların hepsi zevk renk ama yukarıdaki mesaj çok cahilce, böyle teknik olarak yanlış bir bilgi verilmemeli. şu anda en kral ağacın desenli mesenli felan bir gitarlık maliyeti 100 - 200 $ ı geçmez.
 
Geri
Üst