Gitar Gövde Ve Sap Ağaçları Kombinasyonları

Bir stratsever olarak tüm pozisyonlarda ve tonlarda ''Swamp Ash Body – Once Piece Maple Neck'' daha iyi tınladı kulağıma.Bu arada çok güzel paylaşım olmuş,eline sağlık...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Rica ederim, bir fayda sağladıysa ve sağlayacaksa ne mutlu bana :)
Bu arada bence de en iyi kombinasyon Bataklık dişbudağı gövde/Tek parça akçaağaç sap.
 
Hangi ağaçtan gövde ve sap sorusu, ağaçların kaç derecede fırınlandığı sorusunu sordurtur bize. Ağaç kombinasyonları mevzusunun gereksiz birşey olduğunu düşünüyorum.
 
Hangi ağaçtan gövde ve sap sorusu, ağaçların kaç derecede fırınlandığı sorusunu sordurtur bize. Ağaç kombinasyonları mevzusunun gereksiz birşey olduğunu düşünüyorum.

Evet zaten senin hipotezini duyan fabrikalar kapatıyormuş, Fender, Jackson, Gretsch, Rickenbacker falan açıklama yaptılar, bunca yıl yanılmışız kapatıyoruz diye.


__________

Alper eline sağlık süper siteymiş bu. Ben de bir superstrat ve strat sever olarak Alder + One Piece Maple neck tonlarını beğendim, temiz ve kirli tonlarda da.

Onun dışında ıhlamur da seviyorum, Ibanez türü değil ama.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Hangi ağaçtan gövde ve sap sorusu, ağaçların kaç derecede fırınlandığı sorusunu sordurtur bize. Ağaç kombinasyonları mevzusunun gereksiz birşey olduğunu düşünüyorum.

Elbette ağaçların kuruluk dereceleri önemli ama "Hangi ağacın?"diye sorarım bende :) Çünkü bahsi geçen sitede ki kayıtları incelersen farkı göreceğini düşünüyorum.


Mert(mistreated4u) teşekkür ederim.:)
 
En azından şunu çıkarabiliriz: Gitar çalmaya yeni başlayan veya bu işi amatör olarak sürdürmek isteyen kişiler için elektro gitarın ağacı pek bir fark oluşturmaz. Daha doğrusu bu ince nüansı kulakları kolay kolay farkedemez.

Forumlarda çok fazla "gitara yeni başlayacağım, arkadaşlarım kızılağaç gövdeli gitar alma, dişbudak al diyorlar. Cort, Squier bilmemne modellerinden hangisini alsam çok kararsız kaldım" şeklinde başlık açılmış. Bu test sanıyorum ki baya bir yardımcı olacaktır o insanlara.
 
Nec-thru, set-neck, bolt-on.. bunlara bakıyorum gitarda. Nec-thru ise gayet iyi sustain alırız sorunda kalmaz. Abano tuşe, alder bilmemne bunlara gerek yok abiler.
 
Ama gitar alırken buna dikkat etmek gerekir;
KURULUK DERECESİ:
Buharlaşma sırasında suyun bir bölümü sıvı fazında, diğer bölümü ise buhar
fazındadır. Bu karışım durumunda buhar kütlesinin toplam kütleye oranına kuruluk
derecesi denir ve x ile gösterilir. X=mg/mt . Burada mt=mf+mg dir. 1-x ise rutubet
derecesi olarak tanımlanır. Islak buhar, P basıncı, ts sıcaklığı ve x kuruluk derecesi ile
tanımlanır. Bu durumda ıslak buharın özgül hacmi vx=
NOT : MG Yİ lütfen jackson modelleriyle karıştırmayın..
vx=vf+x(vg-vf), entalpisi ise
hx=hf+xhfg şeklindedir.
;)
 
Şaka biryanada, deminde yazdığım gibi saptan beklenti onun ince ve mümkünse gitarın nec-thru olması. Hepimiz uzun uzun sustain ve deprem gibi vibrato isteriz değilmi.
 
Nec-thru diye bir sey yok, once kelimeleri duzgun yaz. Sustain almak icin de ille neck thru olmasi gerekmez.
 
Vay be.. Tüm gitar endüstrisi yalanmış meğerse..

Hemen gitarların saplarını söküp gövdeleri fırına atıyorum. (gitarlarım neck through olmadıklarından mümkün) 120-140 derecede 3-5 saat kurutayım bir.. :)
 
powerslave; ağacın kuruluk derecesi konusunda haklısın, kullanılan ahşabın kuru olması gerekiyor hatta ağaç olarak kesim mevsimi bile etkilidir bu konuda.Neyse..
Benim konuyu açmamda ki amaç en iyi kombinasyon şudur budur demek değil, kaldı ki böyle bir kombinasyon, kişiden kişiye zevkleri doğrultusunda değişir mesela ben bolt on ve kalın sap tercih ederim senin aksine.Bu arada gitar yapılmayacak ağaçlar da vardır ne kadar kuru olsa da titreşimi iletmeyen ve ya dayanıklı olmayan....
 

Yasin 26 olmus ama ne dinleyebiliyorsun, ogrenme zaten hak getire, kucuk cocuklar gibi bilmedigin konular hakknda iddialasiyorsun.

Ben seni anliyorum, aliyorsun eline Jackson gitarini, takiyorsun ENGL ampline, arada kotu bir booster pedali, pedalin gaini sonda, amplinin gaini sonda basliyorsun calmaya. Cort x2 kullanan arkadasin geliyor senin ekipmanlarla caliyor bakiyorsun ki fark yok. Sonra zannediyorsun ki agaclar tona etki etmiyor.

Aferin bilmemne yazacagina saygili ol once, sonra burada yazilanlardan bir seyler ogrenmeye calis ki ilerde bu konuda bir konusma oldugunda bunlari soyleyip rezil olmazsin.

Ek olarak sevgili Alper'in verdigi siteye girip ton orneklerini dinleyip hala farki anlamadiysan senin kulaklarin, gitara daha yeni baslamis birinin kulaklarinin olgunlugunda. Senin sucun degil, olmamis, gelismemis.
 
Geri
Üst