Gitar Kıyaslaması

herkese iyi günler. ben bir ibanez kullanıcısıyım. çaylaklık dönemini ibanez exr 170 in üzerinde attım ve şimdi yönümü de belirledikten sonra size 3 gitar kıyaslaması sunucam. alacağım gitarda hem blues - overdrive tonlarının hem de clean tonlarının doyurucu olması gerekiyo cünkü tarzım daha çok blues-rock'n roll olacak. tabi ki her gitaristin istediği gibi sustain den ödün vermek de istemiyorum ve bu yüzden sabit köprüye yöneldim.he bi de iyi bir gain i kim istemez :D ne aç gözlüyüm arkadaş. şimdi gelelim gitar adaylarıma:

1:Epiphone Les Paul Custom:

2:Epiphone Nighthawk:

3:Gibson sg special: (videodaki ilk gitar)

4:Cort G-290 kore yapımı :



cevaplayan cevaplamayan herkese teşekkürler. ha bu arada amfimi soran olursa 15w marshall mgcd kullanıyorum. bi de badmonkey im var.
 
Ayni kararsızlığı bende yaşamıştım. Hangisi olsa diye gittim denedim ve epiphone lp custom aldım ozellikle yeni modellerinde ki coil tap özelliği clean tonlardaki ihtiyacını fazlasıyla karşılayacaktır
 
Kullandığın ibanezden sonra, saydığın bu gitarların sapları daha kalın, kasaları daha kaba, telleri daha yüksek, sabit köprüden dolayı telleri daha sert, kısacası çalımı daha zor ve daha az ergonomik gelecektir. Bu tarz gitarlar arasından seçim yapmak istediğine emin misin?
 
Önce amfi alman gerek ki alacağın iyi bir gitardan aradığın sesi alabilesin. Hiç değilse 12 inçlik bir Marshall Haze için satılan kabininden alman gerek. Ya da 12 inçlik bir kombo. Çünkü clean tonlarda ve boost tonlarda önce bas frekansların doyuruculuğu önemli olacaktır.
 
SG kullanıcısı olarak SG nin tonlarını LP den biraz daha sıcak ve az "cırtlak", yani daha midleri güzel buluyorum. Detayda da, blues ve jazz için 498 tip manyetikli, ancak rock ve hard rock için burstbucker serisi manyetiklerin tonlarının daha iyi olduğunu test ederek eminin diyecek kadar tavsiye ederim.
 
Geri
Üst