Lambalı Amfi Sorunsalı

Kullandığım lambalı bugera 333 kafa amfi bir süre sonra bana arada sesin kısılması , çat , pat diye seslerin çıkması bunun devamında benim amfinin stand by butonunu kapatıp açmam la sorunun ortadan kalkması gibi bir sorun vardı. Ancak geçtiğimiz son 2-3 gün içerisinde bu problemler dahada artmaya başlayınca forumdaki tonguch nickli abimize sorunu anlattım oda bana lambalar yada filter caplarında sorun olabileceğini ve bakmadan birşey söylemesinin doğru olmayacağını belirtti. Bende buna müteakiben amfinin arka kısmını açtım lambaların yaydığı ışığa bakayım dedim gördümki (küçük üstü kapaklı olan lambalardan) 1 lamba diğerlerine göre daha sönük kalıyor. Bu nedenle oradaki 3 lambayı söküp yer değiştirmeyi düşündüm. Lambaları söktüm ve üzerlerindeki isimlere baktığımda 12ax7a , 12ax7b , 12ax7c gibi isimler gördüm bu aralarındaki farklılıklar nedir? Lambaları bir daha takmadım şuanda söktümlerim olduğu gibi duruyor. Bu lambaların yerlerini değiştirip taksam sorun olurmu?
 
Bugeralar'ın böyle kronik bir sorunu olduğunu okumuştum, biraz araştırırsan bulabilirsin. Lamba konusuna gelince birazdan bu konuda yetkili ağabeylerimiz cevap verecektir :)
 
Bahsettiğin lambalar preamp lambaları. Onları yenileri ile değiştirebilirsin, bir sorun olmaz.
Ama büyük olan power lambalarına dokunma. Çünkü power lambaları değiştirildikten sonra bias ayarı yapılması gerekir.
 
üzerine yazan A B C gibi ibareler genelde hangi stage kullandığı ile alakalıdır A stage clean booster B stage ara buffer C ise distortionun oluştuğu lambadır A lambası C lambasına göre kullanıldığı yer nedeniyle daha geç biter C lambası distortion elde etmek için daha fazla sürüldüğü için çabuk yıpranıp biter yer değiştirdiğinde sonun garipleştiğini görürsün zaten A ve B ye hiç dokunmadan sadece C lambasını değiştirmeyi dene önce sorun hala devam ediyorsa ve şayet istanbulda isen tamir işleri yapıyorum forumda eskiden tanıyanlar bilirler beni özel mesajla ulaşabilirsin...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
teşekkür ederim hocam şimdi yerlerini değiştirip taktim ama benim genel sorunum cleandaykende drivedaykende ses kısılıyor bireden bire..
 
Lamba dışında devrede temassızlık yada devre elemanlarıyla alakalı bir problem var tonguch un dediği gibi bilen birine götürmekten başka bir çağre yok ama koca anfi kargo filan astarı yüzünden pahalıya çıkar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
lambaları söktüm ve tekrar çok dikkat li bir şekilde yerleştirdim ve yaklaşık 2 saate yakın süredir deniyorum hiçbir problem çıkmadı şuanda.. Bakalım ne olacak merak ettim :)
 
belki lamba soketlerin temassızlık oluşmuştur pat çat ses çünkü buna işaret biraz söküp takınca şans eseri bunu gidermişsin :D ama ilerde yine olabilir belirtiyim :)
 
Geri
Üst