Jackson Dk2 Manyetik Tavsiyesi

Merhaba üstadlarım. Jackson dk2 gitarım var. Köprüsünde seymour duncan tb11, orta pozisyonda duncan design ve sapta da dimarzio bluevelvet var. Ben köprü pozisyonunda daha gainli bir ton almak istiyorum. Çok tiz karakterli olmasını istemiyorum. Bir kaç forumda okudum hep seymour duncan tb4 ve ya tb6 önermişler. Ben de işi şansa bırakmak istemiyorum. Maddi açıdan da zorlar beni sıfır manyetik alıp beğenmeyip başka bir manyetiğe para vermek. O yüzden yardımlarınızı bekliyorum.
 
TB4 guzel olacaktir, SL1 videolarina bak, tonunu begenirsen tak gitara. Hem ikinci elini de kolay bulursun.
 
bende 2 gitar var birinin köprü manyetiği sh11 birinin de sh8, tam zıt manyetikler biri çok tiz biride çok basslı sen orta yolu tut sh 4- 5 -6 arasından seç işte alder e hangisi giderse, bendekiler maun ona göre konuşuyorum.
 
selamlar.dostum bu aralar bende aynı sıkıntı içerisindeyım.köprü pozisyonunda seymour d tb4 var..genel anlamda bir cok kişi tb4 ten memnun.bana gelince ibanez rg 1570 gitarımda köprü pozisyonunda di marzio dualsonic var.açıkcası ikisini kıyasladığımda dual sonic daha güzel gibi geliyor.tabi ki birazda kişiden kişiye değişen bir durum olduğunu unutmamak lazım.eski gitarımda ise di marzio paf pro vardı.bana göre en iyisi par pro idi.halen düşünüyorum.acaba jackson 'a paf pro nasıl olur diye:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Jackson deyince benim aklıma nedense hep seymour duncan geliyo :) Aslında o yüzden pek düşünmüyorum dimarzio kullanmayı.
 
sh4 ile tb4 arasındaki tek fark (veya sh/tb arasıdaki tek fark da diyebiliriz buna) tb (trembucker) cinsi humbuckerlar tremolo cinsi köprüleri kullanan gitarlarda köprü manyetiği olarak kullanılabilecek ölçülerde üretiliyor olmasıyken sh'lerin sabit köprüler için üretilmesidir, yani tek fark "pole spacing".

Gerçi google'a yazsaydınız bunu cart diye çıkardı bu cevap. Tembellik başa bela sanırım.
 
jackson dk2 ile ilgili diğer bir problemde stk-1 manyetikler..gerçekten hiç beğenmiyorum.seymour duncan shr-1 ile değiştirmek istiyorum ama kararsızım.bu konuda bir fikriniz varmı acaba?
 
Geri
Üst