Ups Mi Regulatör Mü

Bende rack sistem için bu konuyu araştırıyorum. Power conditioner araştırırken konunun çok karışık olduğunu gördüm. Regülatör konusunda 900-1000 tl civarında evin genel elektrik sistemi ekleme yapılıp evdeki bütün sistemi koruma altına alabiliyorsun. Ups konusunda ise inline ups ler sadece elektrik kesilince devreye girip pil görevi görüyor. Online ups ler ise bağlı olduğu sürece akımı bir trafo içerisinden Geçirip balanslı bir şekilde ve stabil cihazlarımıza ulaşmasını sağlıyor. Standart power conditionerlerin ise akım koruma prizlerden farkı yok. Sadece fişe takılı ekipman fazla akım çektiğinde akım korumaya geçiyor. Elektrik sisteminden yüksek akım geldiğinde pek bir işe yaramıyor. Yazdıklarım bilgili olduğum konular değil. Sadece araştırdıklarından edindiğim fikirler. Yanlışları düzeltin lütfen.
 
en sağlıklıları online upsler diye düşünüyorum, çünkü diğer sistemlerde akım doğrudan cihazlara geliyor ve anlık değişimlerden etkilenebiliyor zaten koruma sistemininde devreye girmesi zaman alıyor bu esnada cihaza olacak olanda olur diye düşünüyorum
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için. Bende bu şekilde öğrendim araştırınca. Fakat merak ettiğim konu dip gürültüsünü kesip kesmeyeceği. Eğer kesmiyor ise http://www.vatanbilgisayar.com/tunc...nteractive-ups/productdetails.aspx?I_ID=25092 Böyle bir cihaz ile sistemi korumaya alacağım sadece.
Lakin dip gürültüsünü kesiyor ise http://www.vatanbilgisayar.com/KGK ...lator-monofaze/productdetails.aspx?I_ID=29672 ana girişten ziyade sistemi kullanacağım priz için böyle bir alet almayı düşüyorum.
Tek priz için toprak hattı çekebilirim fakat kirada kaldığım için bunada yanaşmıyorum açıkcası. O son çare olacaktır benim için.
Bu arada kullandığım prizde "köprü" denilen toprak hattından nötr kısmına giren bir kablo mevcut. onun için ise tehlikeli olabileceğini söylüyor danıştığım elektrikçiler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
en sağlıklıları online upsler diye düşünüyorum, çünkü diğer sistemlerde akım doğrudan cihazlara geliyor ve anlık değişimlerden etkilenebiliyor zaten koruma sistemininde devreye girmesi zaman alıyor bu esnada cihaza olacak olanda olur diye düşünüyorum

Dediğim gibi, işin güvenliği ikinci derecede önemli. Birinci derecede dip gürültüsünü kesme önemli
 
kullandığım prizde "köprü" denilen toprak hattından nötr kısmına giren bir kablo mevcut. onun için ise tehlikeli olabileceğini söylüyor danıştığım elektrikçiler.
Sıfırlama ( yani köprü) bu olay dip gürültüyü kesmez kesinlikle. Ancak şöyle bir yöntem söyleye bilirim. Ev kalöriferli ise toprak kablosunu kalörifer borusuna bağlayarak yada herhangi bir su borusuna bağlayarak deneye bilirsin ama TEHLİKELİ olabilir. Herhangi bir kaçak durumunda akan suda elektrik olur.

http://www.vatanbilgisayar.com/tunc...nteractive-ups/productdetails.aspx?I_ID=25092 Bu cihaz sanırım işinizi görecektir dip gürültü sorunu için cihazın max. sağlayabileceği akım ile sizin elinizdeki pedallar + amfinin çekeceği akım kadar yada fazla olması gerekir diye düşünüyorum. Tabi daha fazla olmasında fayda var.
 
İyi araştırmak gerekir dostum. Sanırım eksi uç üzerinden topraklama varmış gibi birşeyler yapıyorlar. Forumda yanlış hatırlamıyorsam kayıt teknikleri ile ilgili bölümde bu konuyla ilgili birşeyler vardı. Ancak elektrik hattında topraklama yoksa herhangi bir cihazın toprak sağlaması bana pek gerçekçi gelmiyor.
 
Şahsi fikrim su borusu ,musluk gibi metal kısımlardan bir toprak çekmeyle başlamalısınız yada kalörifer borusu diye bahsetmiştim. Onu deneyin olmazsa diğer cihazlara bakarsınız ancak diğer cihazlarında tam olarak dip gürültüsünü keseceğini sanmıyorum belki bir nebse olsun düşürebilir.
 
Bu arada çalıştığım şirketin elektrikcisi ile görüştüm. Kombiler için kullanılan ups lerin bu sorunu çözebileceğini söyledi. Evin kira olmasındaki konu benimde başımda. Taşınırsan söker alırsın dedi. 900 tl ye evdeki tüm sistem garanti altına alınıyor. Birde akım koruma rölesi diye bir sigorta bağlanıyor sanırım beraberinde. Pahalı ama komple bir çözüm
 
belki prizden gelen gerilimi aküye yada akülere depo ettikten sonra Bu sistem üzerinden cihazlara bağlanmasıylada bu sorun çözülebilir ama bir denemek lazım eğer olursa oldukça düşük maliyetli bir sistem olacaktır
 
tek odadaki 2 prize ya da evde tek prize toprak hat çektirsek max. kaça mal olur ki 900 tl ye değer mi ya çok fazla geldi bana tamam benim ev de kira taşınır gidersin de 900 tl... evin 1 aylık kirası neredeyse..
 
Bu arada çalıştığım şirketin elektrikcisi ile görüştüm. Kombiler için kullanılan ups lerin bu sorunu çözebileceğini söyledi. Evin kira olmasındaki konu benimde başımda. Taşınırsan söker alırsın dedi. 900 tl ye evdeki tüm sistem garanti altına alınıyor. Birde akım koruma rölesi diye bir sigorta bağlanıyor sanırım beraberinde. Pahalı ama komple bir çözüm


bu nasıl birşey link atabilirmisin?
 
ya zararını geçtim yemin ederim dip gürültüsünden bıktım.Hangi eve geçtiysem toprak hat yok.Nasıl yapmışlar İstanbulda evleri hepsi Allah a emanet.
 
Yukarıda bahsettiğim gibi su borusu yada kalörifer borusundan falan toprak hattı çekmeyi denedinmi ?


o iş sakat değil mi? gerçi şuan okuyorum bir kaç yerden 20 m düz boru vs gibi şeyler yazmışlar bunlar da topraklamaya eş değermiş ama bilmiyorum?

Bir de şöyle birşey diyenler var, evde toprak hattın olduğu prizden misal banyodaki bir prizeden toprak hat istenirse bütün prizlere dağıtılabiliyormuş.Bana tek priz bile yeter aslında.Bir de sigortanın olduğu yerde -orası eve giren bütün kabloların bulunduğu yer olduğu için- oradan bütün eve toprak hat çekilebilir diyorlar.Banyo ya bakmadım ama bütün binada toprak hat olduğundan şüpheliyim ya da bu toprak hattın sağlamlığından bina 30 yıllık var tahminim.
 
Tabiki biraz sakat taraflarıda var ama dikkatli kullanıldığında birşey olmaz...

Genelde banyo ve mutfakta toprak priz olması şart, ancak eski binalarda olmaya bilir :) eğer evin herhangi biyerinde topraklama hattı varsa oradan bi uzatma kablo çekerek sorunu çözmüş olursun.

şuan okuyorum bir kaç yerden 20 m düz boru vs gibi şeyler yazmışlar bunlar da topraklamaya eş değermiş ama bilmiyorum?
Topraklama yapmak için evin içerisindeki buatlar yeni toprak kabloları falan yerleştirilmesi gerekir masraflı olur ve demin dediğin gibi bina eskiyse riskli bir işlem çünkü evin elektrik tesisatıda eskidir.. 20m düz boru gibi şeylerle topraklama olmaz. Topraklama için özel kazıkları vardır bu kazıklar yerin 2-3 metre altına gömülür.
 
yok onu biliyorum su borularının topraklama yapmasının mantığı yazmışlardı. ona itafen 20 m boru vs dedim. Forumdonanımda buna benzer bişi okudum.Neyse önemli değil o. Şimdi elektrikçi çağırsam tek prize hat çektirsem muhtemelen buatta vardır diye tahmin ediyorum.Maliyeti ne kadar olur istanbul için?
 
maliyeti hakkında hiçbir bilgim yok bilgim yok ama ev tesisatı eski olduğu için belki sorun yaratabilir. Bir gidip sormakta fayda var. Bir elektrikçiden fikir sormak daha iyi olur :)
 
Geri
Üst