Vokal Ve Enstrüman Kayıdı Alanlar Baksın.sizce Bu Ürün?

40 TL anlamsız derecede yüksek bir miktar. Kim demişse kazıklamış sizi, piyasası 10-20 TL arasında değişir. Toplu alımda indirim de yapılır.

Ölçüm yapmaya da çok gerek yok, oturup mastering stüdyosu için akustik düzen kurma gibi bir amacı yok kimsenin. Altı üstü yankıyı kesecek bir düzen gerekiyor, boş duvalarlara, kulak izasından başlayıp altlarında ve üstlerine yapıştırmak yeterlidir. Elinizde ki malzeme az ise genellikle sesin gittiği doğrultunun karşısına kaplama yapmaya başlamak en doğrusudur.
 
Sıkışık çalışma alanlarında kayıt alınmaz arkadaşlar, ancak pratik için iyidir. Amacınız kayıt amacıyla akustik düzenleme ise en iyisi tiz emici pramitlerdir, yok amacınız ses gitmesinse ona çözüm malesef yok, direkt yüzen oda gerekiyor.

Fakat şöyle pratik çözümler olabilir, odanın bir bölümü hafif yükseltilerek, yerden, tepeden ve yanlardan bağlantısı kesilerek, tahta üstüne, boşluklu izolasyon malzemesi ve gerekli yerlere cam ile çalışabilecek bir alan yaratılabilir, örneğin 3 metrekarelik bir alan oluşturulabilir, böylece ses izolasyonu sağlanır, istediğiniz zaman çalabilirsiniz. Çok da maliyetli bir işlem değil, gerekli alan var ise bilen biriyle ve bir yapı ustasıyla anlaşılırsa 1-2 bin TL'e hallolur.

Arkadaş'a ek olarak ,
Yüzen oda yaparken odayı yerden yüksekte tutmak için yabancı forumlarda sıklıkla sanayiden çıkma araç lastiklerini yere koyup odayı üzerine inşa ediyorlar.

Makul fiyata halledilebilecek, gayet mantıklı bir fikir .
 
Geri
Üst