Şu Çılgın Türkler

Turgut Özakman'ın milli mücadele yıllarını anlattığı ''Şu Çılgın Türkler'' adlı eseri 6 ayda 107. baskıya ulaşarak 214 bin adet satıldı.

Bilgi Yayınevi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Nisan ayında okurla buluşan ''Şu Çılgın Türkler'' büyük ilgi görmeyi sürdürüyor.

Haftalardır en çok okunan kitap unvanını elinden bırakmayan kitabın 107. baskısı kitapevlerinin raflarındaki yerini aldı. Okurdan gördüğü ilgi sebebiyle sürekli yeni baskısı yapılan kitabın gelecek hafta için 80 bin siparişi bulunuyor.

Kitabın siparişlere dayanılarak yeni baskıları hazırlanırken, son olarak 138. baskının matbaada okurla buluşmak için gün saydığı ifade edildi.

Turgut Özakman'ın ''50 yıllık emeğimin ürünü'' olarak nitelendirdiği roman, Bilgi Yayınevi'nden 22 YTL'den satışa sunuldu.

''Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanı, şaşırtıcı bir yakın zaman destanı'' sözleriyle tanıtılan kitap, Ulusal Kurtuluş Savaşı meşalesinin tutuşturulduğu günlerden başlayarak zaferin kazanılarak genç Cumhuriyet'in temellerinin atılmasına kadar geçen dönemi roman kurgusuyla işliyor.
 
hmm daha okumadim bu kitabi ama alip okumak lazim...of ya okulda mecburi kitap okutuyolar calıkusu'nu...ondan bi kac hafta daa alamicam bu kitabi...:'(
 
Ya bırakın bunları! Size gerçekten bir şeyler katacağını düşünüyor musunuz?Ben hiç sanmıyorum.Bence biraz daha seviyeli kitaplara yönelin.Edebi değeri daha yüksek kitaplara gerçekten sanat diyebilceğiniz kitaplar.Tabi bu benim fikrim.Belki bu bir eksiklik ama her zaman böyle kitapları küçük görmüşümdür.
 
Sanırım ismine aldanıp yeni nesil "zıpçıktı" bir roman sandınız! Yalnız sizi uyarmalıyım, bu eser 40 yıllık bir emeğin ürünü, çok akıcı, doğru kullanımlı bir Türkçesi ve piyasadaki başarılı bir başka edebiyat eseriyle mukayese edilebilecek kadar üstün bir niteliği var! Yazık ki yazdığınız yorumun her bir kelimesi bu emeğe hakaret!
İçeriği hakkında bilginizin olduğunu sanmıyorum; ancak bilginiz varsa (ya da yorumdan sonra bilgi edinirseniz) unutmayın ki bu kitapta bir milletin tarihi, en kutsal savaşlardan biri, günümüzün bile baş belası emperyalizmin, şimdinin yarısı kadar bile olmayan imkanlarla nasıl alt edildiği, et ve tırnakla nasıl kazındığı anlatılıyor! Ve kitap daha birçok hainliğe, iki yüzlülüğe, mutluluğa, mutsuzluğa, kardeşliğe, salt yaşama, onur ve gurura tarafsız bir şekilde ev sahipliği yapıyor!
Siz Türk tarihini bilmek istemiyor ya da farklı bir bakış açısı kazanma ihtiyacı hissetmiyor olabilirsiniz; ancak tarihini bilmediği için burnunun dibindeki "büyük iftira" hakkında en ufak fikri olmayan ve bu yüzden aksini iddia edecek görüşe sahip olamayan bir kısım türk gençliğinin böylesi büyük bir gafletle bu gibi önemli eserleri bir çırpıda yerden yere vurması yerine özveriyle takip edip, bilgisinin elverdiği ölçüde; gerekirse olumlu, gerekirse olumsuz eleştirilerde bulunması can alıcı bir önemliliğe sahiptir!
 
iiibd.jpg


Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanı, şaşırtıcı bir yakın zaman destanı...

· Turgut Özakman'ın elli küsur yıldır süregelen çabasının ürünü.

· Milli Mücadelemizin, bir serüven romanı gibi rahat okunan ve şimdiye kadar yazılmamış ayrıntılı, çok yönlü öyküsü.

· Gurur ve ibret verici gerçeklerin, gerçek belgelere dayalı olgu ve olayların, insanı içine çeken, şaşırtan, heyecanlandıran, ağlatan, gönendiren anlatısı.

Tüm yeni nesillere eşi olmayan bir armağan.
 
Harika bir roman.Anlatımı o kadar akıcı ki, Turgut Özakman'a hayran oldum.Mükemmel bir yazar gerçekten.

Kitaba gelince "Roman şeklinde Kurtuluş Savaşı" şeklinde özetlenebilir.Ancak okuyunca öyle etkileniyorsunuz ki, benim gibi soğukkanlı birisi bile gözyaşlarına engel olamadı.Türk Edebiyatı'nda son yıllarda çıkmış en büyük eser bu.
 
kitap muhakka güzeldir okumak lazim derim ben henuz okumadım ama iyi bir referans olması açısından son yapılan kitap fuarında gittim.fuarda turgut özakmanın konusmasını dinledim ki iyice gaza gelip hemen okuyayım diye lakin yaptığı konusmada söylediği bazı şeyler beni şaşırttı..
"osmanlıyı atalarımız olarak görmüyorum.onlar bizim atamız değil" dedi.bu cümleyi kurtuluş savaşı zamanındaki son osmanlı hanedanıyla ilgili olarak söylediyse bilemem ama genele vurması yanlış olur.bi politikayı eleştirebilirsin fakat bunu geçmişi tartışılmayacak bi imparatorluğa mal edemessin diye düşünüyorum bilmiyorum sizler ne düşünüyosunuz.ben kitabı okuyacağım ama dedimya fuarda söledikleri ilginç geldi bana.bilmiyorum dinleyeniz varmı.yoksa ben mi yanlış anladım.
tabiki kahrolsun zamanında milli kuvayi güçlerini engellemek istenlere.....
 
Henüz okumadım ama tez vakitte edineceğim. Hiçbir yerde mantıklı ve gerekçeli bir olumsuz eleştiriye denk gelmedim, geleceğimi de sanmıyorum. Turgut Özakman kendisini kanıtlamış birisidir zaten.

Bu arada bugüne kadar sadece Nutuk'un zorunlu kitap olduğu Kara Harp Okulu'nda Turgut Özakman'ın Şu Çılgın Türkler'i de zornlu hale getirilmiş. Çok yerinde bir karar.
Memleketim insanı Atatürk'ün Nutuk'undan ziyade Hitler'in Kavgam'ını okuyor. Yanlış anlaşılmasın, Kavgam İkinci Dünya Savaşı'na bambaşka bir gözden anlatan bir kitap, tarihle ilgilenenler okumalı. Ama kendi tarihimizi de mutlaka iyi bilmemiz gerek ve bunun için de Nutuk, Şu Çılgın Türkler; ya da yakın dönemden Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok tarzında kitapların okunmasından yanayım.
 
Çok güzel bi ve "gerçek" bir kitap!Kitabı görünce bu nasıl bitcek ya dedim ama kitaba öyle bi dalmışım ki 3.5 günde bitirdim.Kitabı okurken gözlerimin dolduğu çok anlar oldu ve Türk olduğum için gurur duydum.Bence bunu herkes okumalı!
 
LynyrdSkynyrd demiş ki:
Çok güzel bi ve "gerçek" bir kitap!Kitabı görünce bu nasıl bitcek ya dedim ama kitaba öyle bi dalmışım ki 3.5 günde bitirdim.Kitabı okurken gözlerimin dolduğu çok anlar oldu ve Türk olduğum için gurur duydum.Bence bunu herkes okumalı!
Ne güzel açıklamışsın kardeşim...Aynı şeyleri düşünüyorum...Aynı kelimeleri kullanacağıma böyle bir alıntı yaptım.. kimse kusura bakmasın... :D
 
Geçen gün sıradan tipli (normalde elinde kitap göremeyeceğiniz) bir adamın elinde bu kitabı gördüm ya, bir kez daha helal olsun dedim Turgut Özakman'a.
 
Ya peki bu isim ne ya? Yalvararak soruyorum size.Tamam iyi olabilir.Hatta bir arkadaşım çok övdü kitabı ama ismi bitiriyor her şeyi.Bir de herkesin elinde var, buda huzursuzluk yaratmıyor değil.Keşke adam gibi bir isim bulsaydı.Ve üzülerek söylüyorum hadi konuyu geçtim edebi yönden dünyanın en iyi kitabı bile olsa okumayacağım.
 
Geri
Üst