Pre-amp Pedalı Ve Güç Katı

Merhaba arkadaşlar, evde lambalı amfi kullanmak istiyorum. Amacım sadece amfinin ses potansını açıp doğal bi overdrive almak, gitardan ses potansını kısıp temiz tonlara geçmek. Kısacası, lambalı amfilerin işleyişine aşina olmak istiyorum. Belki ses kartına direkt bağlayarak yada mikrofonlayarak kayıt da alabilirim evde. Konsere götürmek, çok yüksek ses almak gibi bir niyetim yok. Anladığım kadarıyla kabinlerde lamba olmuyor, kafa amfilerinde ise pre-amp ve güç katı oluyor. Elimde AMT'nin lambalı pre-amp pedalı var.

Şimdi soracağım soru şu: Sadece güç katı olan bir kafa amfisi bulabilir miyim? Bulamayacaksam, başka tavsiyesi olan var mı?

Olabilecek en ucuz şekilde halletmek istiyorum bu işi. Bi de efekt pedallarımı da kullanabilirsem çok iyi olur :D ama olmasa da sorun değil, birincil amacım lambalı amfi kullanmak sonuçta. Elimdeki küçük amfiyi satabilirim, üstüne maksimum 300 lira ekleyebilirim. Bu şekilde teklif verebilecek olan varsa da tekliflere açığım.

Almak istediğim tonlar 80'ler hard rock, blues tonları. Midleri ve tizleri belirgin tonlar hoşuma gidiyor. Kapalı, basları yüksek tonları sevmiyorum. Vox'tan ziyade, Fender tonlarını seviyorum. Kustom marka amfiler de hoşuma gidiyor. Blackstar'ın tonları biraz bas ağırlıklı gelmişti, o yüzden pek sevmemiştim.

Elimdeki diğer ekipmanlar: Roland Microcube amfi, Pod Xt, Holy Stain, Black Label Chorus, Crying Tone wah, Ultrasone HFI-450 kulaklık, Roland duo-capture ses kartı.
 
işde benim konum. bende evde bir tüplü preanfi kullanıyorum. marshal mg50 nin fx sen-return den giriş yaptım. anfiden sadece reverb ve power kullanıoyorum. ancak anfi bana ait değil ve eninde sonunda gidicek. power anfi araştırdım ancak elimdeki preanfiyle uyumlu power anfiler çok pahalı. diğer bulduklarımın içerisindede preanfi tüpü olduğundan kendi preanfimin sesimni değiştiriyor (muş) forumdan bir kaç kişiye yazdım her kafadan ayrı bir ses çıkıyor :) bu konuda cihan düşmezle konuşabilirsin.
 
Lambalı power amfi bulmak, onu bir ekipman içine yerleştirip kullanmak Türkiye'de sanırım az başvurulan bir hadise. Aldığınız power amp kullandığınız preamp ile de uyumlu olacak, belli bir kaliteyi tutturacak, taşınması dert olmayacak, konser verlilecek mekanlar da buna uygun olacak vs. vs. sebeplerden dolayı diye tahmin ediyorum.

Bulunmaz Hint kumaşı mı, değil elbette. Yapan yok mu, elbette var. Ama gördüğüm kadarı ile uyumu tutturmak için bu işin ıcığını cıcığını araştırmak, bir şeyler bilmek şart. "Amfini Göster Ey Türkrockcılar" başlığında Sinan Güngörer arkadaşımızın dizdiği ve bir de tanıtım videosunu koyduğu lambalı pre ve power amptan oluşan güzel bir sistemi var. Sanırım bu başlığı farkederse daha tatmin edici yanıtlar verebilir kendisi.
 
evet. bende kendisiyle konuştum. gayet aydınlatıcı ve ilgili bir arkadaş. 78twinreverb silverface vardı elimde. onu satmak zorunda kaldım. sonrasında bir mesa recording rectefier pramp aldım. clean olsun drive olsun bana göre ciddi başarı bir alet. ve mesa konusunda benim korktuğum gibi sert tonlu bir anfi değil. ancak aldıkdan sonra bu işin bana çok pahalıya patlayacağını anladım. nedir mesela bir reverb olayımız var. bunla beraber direk miksere girebileceğim bir hale getirmek için kabin similatörü+bir processor ve birde power anfi yetmezmiş gibi birde kabin vede içinde sağlam bir hoparlör. birkere alıncak bir alet olduğu kanısındayım ancak zaten böyle bir ekipman kuruluncada başka birşey alınabilecek bir bütçe kalmıyor :) ben mesayı marshala bağladım. bu halde bile çıkan ton çeşitliliğini görüncede mala bağladım oda ayrı bir konu. elimdeki boost chorus drive gibi analog pedalları bağlayınca gene bana göre tabi süpper tonlar çıktı. ancak şu anki haliyle aktif sahne alabileceğim bir sistem deil ne yazıkki. sahne alınan yer çok ayrı bir konu zaten. sırf bu yüzden processor cazip geliyor ancak ne sesleri cazip geliyor neden kullanmayı becerebiliyorum. devlet bana yardım elini uzatsın. hackeiommi gel şu benim sg special ı sana vereyimde yukarıdaki liste için bütçe oluşturalım :)
 
Tavsiye:

Boşverin power amp'i.. Amfinizi ve 2-3 pedalınızı satıp üstüne 300 liranızı ekleyerek, effect loop bulunduran bir lambalı amplifikatör alın.

AMT'niz ile kullanır, ya da aldığınız amfinin preamp katından memnun kalırsanız, AMT'nizi de satarsınız.
 
Tavsiye:

Boşverin power amp'i.. Amfinizi ve 2-3 pedalınızı satıp üstüne 300 liranızı ekleyerek, effect loop bulunduran bir lambalı amplifikatör alın.

AMT'niz ile kullanır, ya da aldığınız amfinin preamp katından memnun kalırsanız, AMT'nizi de satarsınız.

Ya da benim gibi şasesi fazla yer tutmayan, düşük wattlı bir lambalı amfi alıp, icap eder ve isterseniz biraz kesip biçip iyice küçültebilirsiniz de. Üstüne de 1x12 veya 2x12 bir kabin, komşular rahat, siz rahat :)
 
Peki güç katı lambalı olmaz ise, hibrit yada transistörlü bir amfide gitarın ses potansını kısıp temiz tona geçme yada pena vuruşlarına göre sesin kirlenmesi gibi konularda verim alabilir miyim? İstiyorum ki bu tarz şeyler ile tonumu değiştirebileyim. Ses potansı sadece aç/kapa için kullanılmasın.
 
Hibrid amfi denemedim hiç adam akıllı. Sadece Kustom'un hibrid bir kombosunu denemiştim birkaç dakika, hoşuma da gitmişti. Ama yaklaşık benzer fiyatlarda all tube alıp arada bir de olsa güç katındaki kırılmayı da duymak varken hibrid almak benim işime gelmez. Zevk renk meselesi tabii ki. Aslında teoride mümkün ama bildiğim kadarıyla gitarın potansını kısarak sesi temizlemek, en verimli haliyle all tube amiflerde mümkün. Kaliteli logaritmik bir potans olması şartıyla tabii ki.
 
Teşekkür ederim fikirleriniz için. Yani adamakıllı all tube bir amfi alırım, pedalı medalı da sadece FX için kullanırım. Fazla da kafa karıştırmaya gerek yok :D
 
Engl E-530 preamp

+ power amp'e gerek yok: Kulaklık çıkışından direkt kabine girip (bünyesindeki minik power amp sayesinde) 1,5 watt'lık bir kafa amfi gibi kullanabiliyorsunuz. (ev için fazla bile)
+ ses kartına bağlayıp (record out'tan) kabin simülasyonlu sesi kaydedebiliyorsunuz (eh fena değil).
+ ses kartına bağlayıp (normal out'tan) kabin simülasyonunu program üzerinden veriyorsunuz (KeFIR plugini ile çıkan sound şahane)
+ fiyatı 1000 lira civarları. (ikinci el)
+ ses kalitesi: mükemmel, bence bugüne kadar yapılmış en iyi preamfidir.
+ poweramfi: ilerde bir power amfi alırsanız (engl ya da mesa) sonuç mükemmel olur.
+ 4 kanal, mükemmel high gain, çok kaliteli crunch ve nefis clean.
+ send return'e, önüne pedal takabilirsiniz. (ben olsam direkt maxon od-808'i saplardım girişe)
+ beğenmezseniz bana satabilirsiniz :)

link:
http://www.engl-amps.com/cms/index.php?id=38&tx_ddfproducts_pi1[uid]=38

link:
 
Geri
Üst