tek gitarın 2 ampli de kullanılması

Tek gitarlı gruplar için canlı performanslarda avantaj sağlayan bir kullanış şekli.forumda da şana kadar rastlayamadım.bu konuda söylenecek çok ayrıntılı şey de yok ama fikir olması açısından,.gitarın 2 amp.de nasıl bağlantı yapıldığından,amp.lerin farklı tonlanmasına(ihtiyaç halinde)kadar tecrübelerin burada paylaşılması güzel olur.tercih etmeyenler de nedenini açıklayabilir.
 
İki tane kombo ampliye bağlanır mı biliyorum, açıkcası çokta kullanışlı olmaz gibime geliyor :?

Ama stereo çıkış zaten çok sık kullanılan birşey, yani mesela 2 adet 4x12 yi tek bir kütle halinde değilde -üstüste- sahnenin 2 ayrı köşesine koyarsan stereo ses elde edersin.

-uykusuzluktan anlatma zorluğu yaşıyorum umarım işe yarar :D-
 
Ben grupta 2. gitaristimiz yokken. Prosesörün kulaklık çıkışından(kendisi stereodur) sağ ve sol olarak çift çıkış alırdım. O dönemde 1 tane amplimiz olduğu için de bir çıkışı ampliye 2. çıkışıda ses sistemine(ses sistemi demeye bin tanık lazım 1 kolon+200W power amp) girerdim. Biraz düzgün tonlamayla ciddi anlamda güzel tonlar elde ediliyordu fakat benim amacım sesin yalnızca tek bir yerden(ampliden) gelmesini engelleyip yeterli ses yakalamaktı(davulcuda beni rahat duysun diyeydi bütün bunlar) ton olarak bir amacım yoktu ama ton olarakta değişik tadlar yakalanılabiliyordu isteyerek yada istemeden.

Prosesör ile düşük drivelı bir ton ayarlamıştım. Amplidende biraz drive vermiştim drivelı iki ses üste gelince biraz kirleniyordu ton ama ses sisteminden düşük drivelı bir ses daha aldığım için ampliye yaklaşmadığım taktirde ortamdaki ses oldukça iyi oluyordu. O sıralar gitarım C ya akortlu olduğu içinde 2 kişi olduğumuz halde(davul+gitar) 5 kişilik gürültü yapabiliyorduk(bunu ses yüksekliği olarak söylemiyorum sesin zenginliği olarak söylüyorum cidden çok fark ediyor eğer imkanım olsada amp yada sistemden birinin sesini çok ufak bir gecikmeyle verebilseydim direk 2 gitar çalınıyormuş gibi olacaktı)

Neyse işte böyle bir anım var işine yararsa ne ala.
 
studyoda tek gitar çaldığımız zaman pros. un stereo çıkışını iki anfiye veriyodum L/R olarak.. :) gayet iyi oluyodu ama diğer arkadaşlar için değil :D
bir rp100 ve iki tane H&K attax 80w ile baya bi hayvanlık yapmıştım ordan hesapla artık.. çok kısa bir pinpong delay ve stereo chorus ile ilginç bişeyler bulabilirsin.. ;)
 
muse ın hysteria şarkısının konser kaydını yada görüntüsünü izlemenizi tavsiye ederim. adam bu konuda kendini aşmış durumda belki bi fikir edinmenize yardımcı olabilir. çünkü şarkının solosu abartısız 2 gitar çalıyor gibi çıkıyor..
 
Skull_KruSher demiş ki:
vileshome demiş ki:
bir rp100 ve iki tane H&K attax 80w ile baya bi hayvanlık yapmıştım ordan hesapla artık.. çok kısa bir pinpong delay ve stereo chorus ile ilginç bişeyler bulabilirsin.. ;)

Ben tutturamadım onu ya. Yalnızca tek çıkışa biraz gecikme verebilsem çok şık olacaktı da beceremedim.

rp100 ile yapabiliyosun delay in sadece bikere tekrarlanmasını sağlıyosun onuda pingpong olduğu için diğer kanala veriyor gecikme zamanınıda min. yaptığın zaman fx volumünüde köklüyosun ta taaa! :)
 
analog setle yapılamaz mı.cahilce olucak ama bu güne kadar analog setle denemek aklıma gelmediğinden söylüyorum.1.amplinin line out tan çıkıp 2. ye girsek.amplileri de farklı tona çeksek,biri bas,biri tiz gibi.gecikme olmaksızın da güzel tat vermez mi.ya da patlatırmıyız.kafam bi dünya muhakeme yeteneğimkalmadı.maç sarfoşluğu.ANELKAAA ANELKA NİKOLAS ANELKA...
 
MikeWasovski demiş ki:
analog setle yapılamaz mı.cahilce olucak ama bu güne kadar analog setle denemek aklıma gelmediğinden söylüyorum.1.amplinin line out tan çıkıp 2. ye girsek.amplileri de farklı tona çeksek,biri bas,biri tiz gibi.gecikme olmaksızın da güzel tat vermez mi.ya da patlatırmıyız.kafam bi dünya muhakeme yeteneğimkalmadı.maç sarfoşluğu.ANELKAAA ANELKA NİKOLAS ANELKA...

Ben bunu marshall bas amfisi ve laney gitar amfisiyle yapmıştım. Gitarı analoglardan geçirip marshall'a giriyordum sonra da ordan line out alıp laney'e giriyordum. Laney marshall'a göre daha tiz bir ton veriyordu, iki amfiyi üst üste koyunca çok güçlü bir ton elde edebiliyordum. Bu tarz kombinasyonları denemeye değer.
 
bir cok profesyonel gitaristin kullandigi bir durumdur, ayni anda birden cok amfi calistirmak. misal; tool gitaristi adam jones. aenima zamanlari iki, lateralus zamanlarinda da 3 amfiyi ayni anda calistiriyomus. [/url]
 
BOSS'un bazı pedallarında stereo çıkış mevcut.Reverb-delay(rv-3)le bikaç kere denedim sahnede.İyi ton çekince gerçekten çok keyifli oluyor.Delay tekrarları amfilerden sırasıyla geliyor ve muhteşem bi stereo elde ediyorsunuz.Ama amfiler arasındaki koordinasyonu çok iyi sağlamak lazım.Örneğin aradaki ton farkı çok abartılmamalı.biri hafif bas diğeri hafif tiz soundda ayarlanınca olağanüstü sesler geliyor.Başka biri size soloda eşlik ediyormuş gibi..
 
zakk wylde analog setup ının en sonunda yer alan çift çıkışlı chorus pedalından (eskiden boss ch-1, artık mxr chorus sanırım) iki jcm800 e verir sesi hep ;)
 
Bende stüdyoda ve sahnede var ise çift amsi yok ise stereo girerek kullanıyorum.

Boss GT-8 gibi bir aletiniz var ise stereo kullanmak çok ayrıcalıklı oluyor.Bolca bilinen ping pong delay, sağ ve sol kanala farklı zamanlamalı delayler vermek, stereo compressor, stereo chorus, stereo harmonizer, stereo pitch gibi bir çok efekti kullanabiliyorsunuz.
Fakat bunların dışında en önemlisi sağ ve sol kanala farklı preamp modellemeleri atayabilmek oluyor ve istediğiniz preampı 50ms.'ye kadar geciktirme yapabiliyor, sağ ve solda tamamen bağımsız ayarlar yapabiliyorsunuz.

Sonuç olarak dinleyeni çok daha fazla içine alan bir sound durumu çıkıyor.
 
İsviçre çakısı gibi bir pedal olan, çok işlevliliğiyle insana normalde denemeyeceği şeyler denetebilen Boss LS-2'nin kullanılabileceği pek çok alandan biri bu. Tek girişe gireceğiniz bir gitarın sinyalini istediğiniz ampliye (veya ikisine birden) istediğiniz yükseklikte gönderebilirsiniz.
 
Geri
Üst