Nuhun Gemisi

1988-1994 arası dönemde önce "ten on richter" sonra da "nuhun gemisi" adıyla sayısız konserler veren, albüm çıkma aşamasında dağılan bu grubumuzu yad etmeye ne dersiniz?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Nuhun Gemisi için amatör grup betimlemesi çok yanlış. Esat Sürek gibi bir gitarcı, Nuh Okatan gibi bir vokal ve Kerem Tüzün gibi bir bas gitarcı bu grupta yeraldılar. "This Must Be love", "Heaven know's", "Shek her up", "Tek Başına" ve "Geç Olmaz" gibi son derece güzel besteler ürettiler.
Tarz olarak Queen grubu gibiydiler; hatta Nuh sahnede Fredy Mercury tarzı sahne şovları yüzünden, grubun hayranlarınca tepkiler görmekteydi. Ama Hard'n Heavy de çalarlardı sahnede. TRT'nin düzenlediği bir yarışmada birincilik de almışlardı. Piyasada oldukları zaman içersinde en çok konser veren grupların başında geliyorlardı. Pentagram gibi kendi kitlesini oluşturmuş yegane gruplardandı. Albüm için stüdyoya girdiler; olmadı. 1995 yılında gitarcıları Esat Sürek yakalandığı amansız hastalığı sonucunda vefat edince grup da dağıldı. Solist Nuh Okatan aynı yıl, içinde grubun birkaç bestesinin de olduğu tamamı pop tarzından oluşan bir albüm çıkardı. Ancak gereken ilgiyi göremedi. (Yoksa albüm çok güzeldir, fimasının bu albüm için yeteri finansmanı sağlamamsından kaynaklanan bir takım nedenlerden dolayı albüm raflarda kaldı).

Bugün gruptan sadece Kerem Tüzün bildiğiniz üzere oldukça faal olarak müzik yaşamını sürdürmekte. Davulcu Yiğit Aral üniversitede öğretim görevlisi, Nuh Okatan ise öğretmenlik yapmaktadır.
 
Bilgi için teşekkürler..
Arkadaşımızı albümü olmadığı için Amatör Gruplar bölümüne alınmasını talep etmiş. Ancak grup dağılmış olduğuna göre burada tartışılabilir. Aksi takdirde Amatör Gruplar'da kaybolur gider...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
aldığım sağlam duyumlara göre nuhun gemisi bir konserliğine de olsa tekrar bir araya gelebilirler. yeni bir gitarcının yanı sıra eski kadroyu koruyacaklar.
 
Kayıtlar

Tekrar bir araya gekleceklerini duymak beni sevindirdi. Esat'la YTU müzik klübünden arkadaştık ve birlikte güzel günlerimiz geçti. Hatta ne öğrendiysem ondan öğrendim diyebilirim. Grupla ilgli 2 satırda ben yazayım dedim ama yazamadım kötü oldum tıkandım. Neyse. Uzun süredir Kerem ve Yiğit'le görüşemiyoruz. Eğer konserle ilgili haber alırsanız sizden ricam beni de haberdar etmeniz.
Bu arada Grubun eski kayıtlarını arşivinde bulunduran var mı acaba??

Tolga
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Öyle geniş kapsamlı bir arşiv bildiğim kadarıyla Yiğit Aral'da var. Çok güzel bir arşivi var; en başından sonuna kadar aşama aşama video kayıtları, konser çekimleri, tv programları, stüdyo çalışmaları, şakalaşmalar, soundchekler filan. Sağolsun, bunların özeti şeklinde 120 dk.lık bir video yollamıştı bana, aldığım en değerli hediyelerden biridir.

Esat sürekle defalarca telefonda konuşurduk, sadece bir kere biraraya gelebildik; GitanerBar'daki programları esnasında.(1992). Abartısısz en iyi birkaç gitarcıdan biriydi. Bunu sadece ben değil tüm gitarcı dostlarım söylüyor. Yapacağı daha çok şey vardı.

Solistleri Nuh ile 2-3 hafta önce konuşmuştuk, tatil için gelmişti memleketine. Yeniden biraraya gelme düşüncesinin gündemde olduğu haberini de ondan almıştım. Kesinleşen birşey yok ama, sadece bir tasarı.
 

Benzer konular

Geri
Üst