Prosesör-amfi Preamp Çakışması Yardım!

Üstadlar elimde bir adet boss me 25 prosesör var ancak amfim yok güzel lambalı amfiler buldum ev için uygun düşük wattlı, hem power hem preamp katlarında lambalar var 1 adet. Ancak şöyle bir sorun var şimdi ben bu amfilerden aldığım zaman prosesör kullandığımda lambaların o sıcak, karakterli tonlarından faydalanabilecek miyim? Malum bir de amfi preampı ile pros çakışacak bildiğiniz gibi küçük amfilerde fx send return da bulunmuyor bunu nasıl önleyeceğim? Yoksa bir transistörlü amfi alıp işin içinden çıkmalı mıyım. Şimdiden teşekkürler..
 
prosesörleri gitar amfisine girmeyelim
mümkünsü biribirlerinden oldukça uzak noktalara koyalım
hatta aynı odada bile durmasınlar


(edit: illa gireceğim deniyorsa, preamp simülatörlü bir prosesörü amfiye, amfinin return girişinden girmeli, prosesörün üstünden kabin simülasyonu kapatılmalıdır.

veya prosesörün chorus, flanger vs gibi efektlerinden faydalanacam deniyorsa, amfinin send çıkışından prosesöre girip, prosesörün out'undan amfinin return'üne girilmelidir. prosesörün üzerinden preamp ve kabin simülasyonları kapatılmalıdır.)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
işte hocam sorun zaten bu tip ev amfilerinde send-return girişlerinin olmaması. ben de isterim tabiki pedal kullanmayı pros ile uğraşmamayı ama kayıtta falan zor oluyor. teşekkürler.
 
prosesörlerin çoğunda kabin simulasyonunu iptal etme seçeneği var. amfiye girerken AMP, evde 2+1'e veya mixer'e falan girerken de LINE seçeneğine getirmen kâfi.. amfide fx loop yoksa, sadece INPUT'tan giriliyorsa yapabileceğin pek bişey yok.. prosesörde çıkışı AMP seçince kabin simulasyonu uygulamadan iletir sinyali..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
evet hocam biliyorum amp sümulasyonu kapatınca çakışma bir nebze engelleniyor ancak güzel amp tonları var alette onlara da kıyamıyorum dediğiniz gibi yapacaz o zaman başka çare yok
 
yani.. kimse zevk için prosesör kullanmıyor zaten. ya komple çözüm ya da -%90- maddi durumlardan prosesörlere yöneliniyor..
bi de şu milletin 'prosesörle ilgili konulara sırf analog+alltube artistliği yapma amaçlı cevap yazma' huyu bitse tam süper olacak ;)
 
terbiyesizlik yapmaya gerek yok, kimse burada artistik yapmıyor
bilgi isteniyordu verdik
nasıl çaldığımı görmek istiyorsanız da demolarım orada

hocam yanlış anlayan, üstüne alınan çok gördüm de senin gibisini görmedim. Nasıl bir bağlantı kurdun şimdi biz sana neden öyle bir şey diyelim bi kere sen kendi setupunu bile belirtmemişsin biz genel konuştuk ben tanımadığım bir insan hakkında asla öyle konuşmam. Yine de bir kusur işlediysem kendi adıma özür dilerim ama bu kadar da alınganlık olmaz onu da belirteyim. Yardımınız için ayrıca teşekkür ederim.
 
tek cevap veren benim burada, bu laf kime söyleniyor?
''bi de şu milletin 'prosesörle ilgili konulara sırf analog+alltube artistliği yapma amaçlı cevap yazma' huyu bitse tam süper olacak ;)''
üstüne bir de
'':D haklısınız kimse ben çok iyi çalıyorum diye artislik yapmıyor ki adam pedalıyla amfisiyle övünüyor.'' goygoyu geliyor.
alınganlık yapmışım. arkadaş herkesi aptal yerine koymaktan vazgeçin. özel mesajlarda kime nasıl yardım ettiğimi bilen bilir, amacım burada alltubes-analog artistiği yapmak değil, elimden geldiğince doğruyu göstermek.
 
usta arkadaş ne amaçla dedi aklından hangi düşünce geçiyordu bilemem başkasının düşüncesi için beni suçlayamazsınız. Gelip bana yardım etmek için cevap yazan bir insanı aşağılayacak kadar haysiyetsiz,şerefsiz bir insan değilim.ben onu derken aklımdan öyle birşey hiç geçmiyordu ona cevaben kendi düşüncemi söyledim.hala da alınganlık yapıyorsunuz pes bu kadar da olmaz açıkladım size zaten ben sizin ne çalışınızı ne amfinizi ne pedallarınızı bilirim. Bunların hiçbirini bilmeden nasıl yorum yapayım " pedalım var, amfim var artislik yapıyor" diye. Suçlu olmadığım halde özür diledim bir de sizden. Hala inandıramadıysam söyleyin bir admin arkadaşa baksın konuya kim kime ne demek istemiş eğer öyle bir şey dediysen versin cezamı. Ama yine söylüyorum bu kadar alıngan olmaya gerek yok ben bana yardım eden adamı asla aşağılamam. Kolay gelsin size.
 
Şunu da söyleyeyim daha çok yardım beklerken haketmediğim halde böyle suçlanmak çok ağrıma gitti üzüldüm sayfanın böyle gereksiz tartışmalarla dolmasından.
 
zaten sana bir lafım yoktu ki, sen kendi kendine coştun. Üstelik beni aşırı alınganlıkla suçlayıp durmaya başladın durup dururken.

halbuki bir konu başlığı altında tek cevap vermiş kişi ben iken, katılan üçüncü kişi tutup da ''şu alltube-analog artistleri bitse vs' gibi laflar ediyorsa, o lafın ilk cevap veren kişiye gittiğini düşünmemek mümkün değil. 'E kime diyorsun o lafı' derler.

neyse bundan sonra dijital prosesörcülere herhangi bir yardımda bulunmayacağım artık, prensip ediniyorum bunu.
 
Usta sen de belirtmemişsin şimdi ben nasıl anlayayım doğru ben de coşmuşum biraz haklısınız da isim söylemediğiniz için. Neyse hocam yine bir kusur işlediysem özür dilerm amacım sizi suçlamak falan değildi sadece düşüncemi belirtmek istedim. O arkadaş ta ben de ayıp ettik ama bizim yüzümüzden de diğer insanlardan yardımınızı kesmek saçma olur bence tabi siz bilirsiniz yine de önceden de böyle durumlar olmasa demezdiniz. Tekrar özür diliyorum kendi adıma. Kolay gelsin
 
ya tamam özre gerek yok. estafullah...

şahsen dijital prosesöre karşıyım ve full analog ve alltube'çuyum. Sırf ucuz prosesörleri kullananlara da değil lafım;
bir arkadaşım TSL 100 marshal kafa amfiyle t.c. g-system prosesör kullanıyor, bence sonuç iyi değil, g-system analog sinyali mahfediyor, çok işliyor ve gitarın karakteri yok oluyor.

prosesör+amfi yerine ucuz yollu bir amfi çok daha güzel olur, ayrıca çalması da çok daha zevkli :)
kayıt yapmak dert diyorsan, send çıkışından ses kartına girip güzel kayıtlar alabilirsin. yöntemlerini anlatabilirim.
ya da benim yaptığım gibi -içeride bebek uyurken bile- sesi azıcık açıp amfinin önüne mikrofon koyup kaydedebilirsin.
her türlü yardımda bulunmaya da açığım.
 
Eyvallah hocam teşekkür ederim uğraştırdık sizi o kadar yine de yardım ediyorsunuz helal olsun :D Gerçekten kötü bir niyetim yoktu neyse uzatmayalım.Aslında kullanım kolaylığı açısı dışında ben de karşıyım prosesöre hele ki stüdyoya gidip de alltube amfi ve setupları denedikten sonra tabi bana da çok dijital geliyor ama apartman dairesi olduğu için biraz sıkıntı oluyor. Mesela alsam bir lambalı amfi güzel ton için sesi açmam gerekecek ki sıcak bir ton elde edeyim. Ama Peavey valveking royal 8 diye bir amfi var 1 watt girişi de var düşük seste de lamba kırma deniyordu sanırım o olaya girebiliyorsunuz.
Kayıtla uğraşmaya çalışıyorum harici ses kartı alacağım ilerleyen zamanlarda ama amfiden direkt kayıt hiç yapmadım. O konuda yardımınıza başvurabilirim. Ayrıca bir amfi öneriniz varsa da beklerim. Hocam bir de Laney Cub 10 buldum fiyatı 400 tl ikinci el. Nasıldır yorumlarınızı alabilir miyim
 
evde bence kısık sesle de her amfiyle hem zevkli çalarsın hem de istersen demo vs kaydedebilirsin. Profesyonel bir kayıt yapmadıkça sese yüklenip açmak şart değil. İster mikrofonla istersen direkt bağlayıp kayıt alabilirsin. Laney Cub 10 hiç denemişliğim yok ama isminden anladığım, roland cube vs ayarında bir amfi.
ben olsam 400 lirayı marshall avt-20 gibi bir amfiye verirdim cube kategorisindeki bir amfi yerine.
 
laney cub 10 full lambalı hocam 2 preamp katında 2 de power katında lamba var bence roland yanına yaklaşamaz onlar transistörlü zaten. Prof kayıt düşünmüyorum tabiki de en azından bir standartın üstünde olsun. Bir de bende laptop var bildiğiniz gibi bir de harici ses kartına ihtiyacım olacak bir de iyi bir mikrofon lazım bunlar da epey pahalıya gelecek bana. Acaba mikrofonlamadan amfiden direk bilgisayara bağlanıp kayıt alamaz mıyım amfiye de pedalları bağlayarak
 
Geri
Üst