Gary Oldman

En iyi "Kötü Karakter" lerden,tiyatro kökenli,alkolik baba sahibi(kendiside biraz)3 çocuk babası,pek de bilinmesede yine popülerliği olan ve nedense bana çok iyi bir insanmış gibi gelen(Esaretin Bedeli ndeki Tim Robbins ten sonra) kaprissiz,karakter oyuncusu.

1980lerde başladığı film kariyerinden çok az şey izleyebildim;

1991 JFKda Kenedy suikastinin günah keçisi; Lee Harvey Oswald.
1992 Draculada Nosferatudaki Kont Drakula yı aratmayacak Kontlukta ve Voyvodalıkta Drakul.
1993 True Romance da Tarantino nun senaryosuyla en iyi performanslarından biriyle esrarkeş Drexl.(Bunu özellikle tavsiye ederim :)
1994 Leon da bizim romantik kiralık katilin peşindeki Dedektif Norman Stansfield.
1997 Fifth Element de garip kötü karakter Zorg.
2001 Hannibal da intikam diye intikam olan yenmiş suratlı,domuz yetiştiricisi Mason Verger.
2003 Medal Of Honor:Allied Assault da(PC Oyun) Spearhead miş bende yeni öğrendim..

Filmografisi için; http://www.imdb.com/name/nm0000198/#actor
 
:)) ben ona aşıktım...:)) valla şahsen oldukça beğenirim kendisini...Kötü karekterlerin, üstesinden geldiği için beğenirim yani...
 
hehe en iyi 3.draculadır kendileri bence bela lugosi ve christopher lee'den sonra bide şansız biraz baya ii oyuncu olmasına rağmen çok abuk sabuk filmlerde oynayabiliyor.
 
Hayatta en sevdiğim aktördür kendisi. Bir ton role girer. Onlara inanmanıza sebep olur. Mesela Dracula'da, gelmiş geçmiş en güzel aşk filminde ful karizmayı sunar, ardından bir bakarsınız saçlarının ortası dökülmüş kıl bir bürokrat olur. Dumurlarda yelken açarsınız. Yukarıdaki filmlerine bir de "Immortal Beloved/Ölümsü Aşk" adlı filmi de eklemek boynumun borcudur. Mükemmel bir filmdir.
 
True Romance(İz Peşinde)adlı filmde Christopher Walken ile rol almıştır.Havai gömlekli,eli silahlı,rastalı bir karakteri canlandırmıştır.Çok da yakışmıştır,kanımca rasta herkese yakışmamaktadır.The Fifth Element'daki imajı ayrı bir süperdir.Immortal Beloved'da,bir salon dolusu uyuz burjuvanın, Ludwig van Beethoven'ın çaresizliği karşısında kahkahalara boğulması üzerine Anna Marie Erdody(Isabella Rossellini)'nin gözlerinde korkunç bir öfkeyle yerinden kalkıp,orkestraya doğru ilerlemesi,Beethoven'ı oradan alıp götürmesi vurucu bir sahnedir.Dracula'da seferden dönüp,Elisabeta'nın intihar haberini aldığında,yüzündeki ifade unutulmazdır.Mina'yı tüm bedeniyle sardığı bir sahne vardır,bitirir adamı.Mina'yı Elisabeta'ya benzettiğinden mi yoksa Mina'ya Mina olduğu için mi aşık olmuştur,merak ederim..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
True Romance daki psikopat rolü hakkaten psikopattı.Trainspotting deki psikopattan sonra en psikopat psikopat bu olsa gerek.
 
bu adamın oyunculuunu niye heba ederler, kült yapımların adamı, cam gibi gözleryle bi baktığında ekranı deliyo resmen, kendisi mi kamera arkasında kalmayı tercih ediyo yoksa, gerçi ingiltere'de yönetmenlik yaptığını duymuştum ama oyunculuğundan mahrum etmese keşke bizi, arada bi tarantino filan yapsa, iyi olur.
 
gary oldman çok iyi oyuncudur ve gerçekten tam değerlendiremediklerini düşünüyorum..keşke bütün filmlerdeki psikopat o olsaydı:)ondan iyi yapan yok valla!!ama ben iyi bi rolünü de biliyorum "kırmızı leke" diye bi film vardı orda demi moore la oynuyordu..demi moore u cadı ilan ediyolardı,gary oldman onu seviyodu vs..o da güzel bi filmdi bence..ama şu da var benim için bi filmde gary oldman ın oynaması o filmi izliyeceğimin kanıtıdır:)ama malesef öyle bi tercihim bile olamıyo..nerdesin? :)
 
gary oldman sadece kötü rollere deil her türlü tipe bürünebilen harika bi oyuncudur çok beğenirim kendisini yane en çok dracula da kötü bi rolünde sevserim ama olsun :)
 
Immortal Beloved(1994) ta beethoven i super temsil eden sevdigim bir aktor. Ayrıca piano yu bizzat kendisi çalmıştır filmde. Helal olsun
 
Gary Oldman en iyi aktör klasmanımda kesinlikle 1 numaradır....

Tiptoes adlı film de topallayan 1 metre boylarında bir cüceyi oynamış, yine oyunculuğu muhteşemdir....

Gary Oldman'ın oynayamayacağı bir karakter var mı? Tahmin dahi edemiyorum...
 
Geri
Üst