Amplifikatörlerimiz

Arkadaşlar herkes gitar,manyetik,pedal filan konuşuyor,fakat kimse bir set-up içerisinde gitarla birlikte en önemli elemanın ampli olduğundan bahsetmiyor...

Kısacası kullandığımız amplileri ,özelliklerini,amplilerle kullandığımız ekipmanları bir bütün olarak bu başlıkta tartışalım istiyorum mümkünse ...

Buyrun...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Laney şu son zamanlarda oldukça iyi modeller üretmekte,nitekim behringerde öyle...

Amfin anlattıklarından anladığım kadarıyla tam benlik :D


Ama yinede bir Mesa Dual rec. yada Marshall MF yada Peavey 5150 gibi bir amfi her zaman hayallerimi süsleyecektir :)
 
ben de behringer gx210 2X10 inç kullanıyorum..oldukça tatmin edici sonuclar veriyor..kendi üzerinde 24 bit processor war ve özellikle clean soundlarda ii performans sağlıyor bu efektler...solid tube die bi teknoloji var,tüplü amfilerin tonuna benzetmeye calısmıslar(ne kadar basarılı orası tartısılır ama benim hosuma gidiyor)..amfinin drivelarının cok cok iyi olduğunu söyleyemem zira kendi basına metal tonları falan alınmaz bu amfiden...ama özellikle hard rock için falan kendi drive tonları da oldukca tatmin edici....clean tonlar gerçekten cok güzel..Jensen hoparlörler de basarılı....
 
marshall vs232 nin kaç watt olduğunu bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba?

araştırdım fakat kaç watt olduğu hakkında bi fikir sahibi olamadım,yardımcı olursanız çok sevinirim..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
raistlin17 demiş ki:
ben de behringer gx210 2X10 inç kullanıyorum..oldukça tatmin edici sonuclar veriyor..kendi üzerinde 24 bit processor war ve özellikle clean soundlarda ii performans sağlıyor bu efektler...solid tube die bi teknoloji var,tüplü amfilerin tonuna benzetmeye calısmıslar(ne kadar basarılı orası tartısılır ama benim hosuma gidiyor)..amfinin drivelarının cok cok iyi olduğunu söyleyemem zira kendi basına metal tonları falan alınmaz bu amfiden...ama özellikle hard rock için falan kendi drive tonları da oldukca tatmin edici....clean tonlar gerçekten cok güzel..Jensen hoparlörler de basarılı....

Bu behringerler gerçekten aklıma yatmaya başladı iyiden iyiye...

şu modele bir bakarmısın :) http://www.mydukkan.com/product.php?productid=16427&cat=349&page=1

Oldukça iyi birşeye benziyor değilmi...
 
Crate Blue voodoo kullanıyorum.

60 watt head (all tube) 4x12 kabin. Felaket yüksek gainleri olan bir anfi. Boost a gerek kalmadan hi gain alabiliyorum. İki kanal var. Clean ve Distortion. Ayrı ayrı reverb leri var. Tonları daha çok metal müziğe uygun. SL1 ile mükemmel tonlar çıkıyor. Overdrive soundu yakalamak biraz zor. En ufak bir gain de bile crunchy bir sound veriyor. Clean tonları muazzam. Biraz dip gürültüsü sorunu var distortion kanalında ancak çok rahatsız edici değil. Kayıtlarda az çok problem çıkarabiliyor. Dave mustaine ve Marty Friedman ın kullandığı anfiydi bir zamanlar. Bilmiyorum halen kullanıyorlar mı acaba ?

Kayıtlarda hiç bir extra alet kullanmaya gerek kalmıyor. Bir gitar bir anfi yetiyor :)
 
AlfaHeliX demiş ki:
Ben evde kullaniyorum ev dublex ve benim catida yasamama ragmen yinede sesini fazla acamiyorum cunku kulak kalmiyo.. bikere terasa cikarip 8/10 oraninda actim( ben icerdeyim tabi :D) ve gercekten yikiliyodu ortalik camlar felan zangir zangir..

Bunu ben de denedim. Ben de çatı dublexinde otururken bir gün alt komşunun dinlediği müziklere misilleme olsun diye sonuna kadar açıp painkiller çalmıştım 1 dakika boyunca. Ancak kulak mulak kalmadı. Anfiden suratıma doğru rüzgar esiyordu. Alt kattaki anında kapattı müziği :p
 
Bu behringerler gerçekten aklıma yatmaya başladı iyiden iyiye...

şu modele bir bakarmısın Smile http://www.mydukkan.com/product.php?productid=16427&cat=349&page=1

Oldukça iyi birşeye benziyor değilmi...

Behringer GMX 212 kullanıyorum, 2x12", 2x60W. Ben şu aralar inanılmaz derecede mutluyum. GT-8 ve amfiyi 4 kablo metodu ile bağlıyorum. Processor amfi ikilisini bu şekilde kullandığımda şahsi fikrim olarak GT-8'in tamamiyle kendini ortaya çıkardığını düşünüyorum, yani bu metod ile GT-8'den tam performansı aldığımı hissettim.

Kullandığım amfinin içerdiği 99 efekt arasında 3 adet speaker simulator var ve GT-8 amfiye 4 kablo ile bağlı iken amfinin speaker simulatorlerini de kullanıyorum gerçekten çok güzel sonuç veriyor.

Amfinin kendi preampinde bulundurduğu drivelar -şahsım ve kulak zevkim adına konuşuyorum- oldukça hoşuma gidiyor, çok çok sert değil ama yırtıcı ve hoş geliyor bana (Mavi Sakal - Ne Kadar adlı şarkının tonunu elde etmekte pek uğraştırmadı beni bu tonu dinleme şansınız olursa amfinin ton karakteri hakkında biraz fikir sahibi olabilirsiniz, tabii ki tamamen aynı değil ama oldukça yakın bir ton elde edilebiliyor, togayın da dediği gibi Hard Rock vari tarzlara daha rahat uyum sağlayabilir).

Drivelar ile speaker simulatörleri kullanmak, elde etmek istediğiniz tona büyük ölçüde etki ediyor kanımca, tabi speaker simulator kullanırken amfinin barındırdığı diğer efekleri kullanamıyorsunuz, birkaç analog pedal ile desteklemek gerekebilir.

Potansiyometreleri çok hassas değil gibi duruyor fakat çoğu zaman 1'den 10'a kadar ölçülendirilmiş olan potanslar üzerinde çok çok ufak bir değişiklik bile ton üzerinde büyük bir etki yaratabiliyor, yani demek istediğim ton ayarlamaya çalışırken potansları yavaşça çevirerek ayarlamak ve her seferinde elde edilen değişikliği kontrol etmek çoğu zaman faydalı oluyor.

Amfinin karakteri "bright" olmaktan öte birazcık daha koyu ve derin tarafa yakın (Les Pauller ile fazla koyu ve derin olabiliyor, RR3 ve Epiphone Les Paul Standard ile ard arda denedim, ufak birkaç treble veya presence ayarı ile bu karakterin etkisi hafifletilebiliyor-hem evde hem de stüdyoda denedim, daha büyük salon veya barda denemedim-).

Clean kanallarının volume'u diğer kanallara nazaran biraz düşük kalıyor, belki boost etmek gerekebilir, fakat kalitesi iyiye yakın gibi geldi bana. Barındırığı hoparlörler uzun süreli çalışmalarda kolay yorulmuyor ve kolay şişmiyor, bass'lı karakterleri var- yukarıda da belirttiğim gibi-.

Efektlerinden öyle çok ahım şahım birşeyler beklenecek gibi değil, analog pedallarınız veya processorlerinizle kullanmanız daha güzel sonuçlar verecektir, ama yine de vasatın üstünde kaliteleri var. Canınız sıkılıp yatağınıza uzanarak çalarken kulağınıza batmıyor ama kayıtta veya konserde kullanmak çok da fazla kaliteli sound arayanları tatmin etmeyecek gibi duruyor.

Footswitchi kullanışlı; efekt kanalını açıp kapayabiliyor ve amfi üzerindeki iki kanal arası geçişleri gerçekleştirebiliyor;iki tuşlu, fakat büyük bir eksisi kanallar arasındaki geçişleri hızlı gerçekleştirememesi, yani kanal değiştirirken aradaki boşluk tadınızı kaçırabilir.
Amfinin aklımda kalan baskın özellikleri bunlar; sorularınız olursa, her zaman için yardımcı olabilirim.
 
Bende Laney World serisi dedikleri Ws80 R kullaniyorum.Uretimden kalkmis bir modeldir.Yine bu forumlardan Jam_jar nickli abimizden almistim.Sagolsun cok yardimci olmustu alirken...(zaten parayida iddada bulmusttum. :D )
İngiliz yapimi bu anfi beni oldukca tatmin ediyor.Birde yakin zamanda GT 8 alirsam cok daha iyi olacak.(gecen sefer bayern yakti. :cry: )

Anfide iki kanal var.İki kanalinda ayri Tiz,midd,bass,reverb,drive ayarlari var.ayrica bahsettiğim butun bu butun tuslar Push pull.
Clean kanalinin drive potunu cektiginizde Crunch bir ton alabiliyorsunuz.

Bu aletten ayrica Kadikoy Stage musicde vardi.Goreniniz olmustur belki.


Asagiya temsili bir resmini koyuyorum...
Resimdekinden daha temizdir...

44153.jpg
 
Marshall Jtm 622 all valve combo
2*12" celestion 60 watt 2 kanal
sesi kökleyince güzel rock distortionlar almak mümkün ama düşük seviyelerde kötü performans veriyor ev için pek uygun değil
sert metal tonları almak pek mümkün değil diyebilirim (en azından benim gitarlarla olmuyor :)

ama önünde bir dm4 kullandığım zaman iş değişiyor
bu amfiyi barda başka bir pedal kullanmadan çalmıştım
santana,red hot chilli peppers , bon jovi vs çalıyorduk
 
"Silenoz" amfini merak ettim doğrusu,eğer tarif ettiğin şekildeyse fazla sert bir amfi aramaya gere kyok herhalde :) ...

"Runny" şu bir kaç aydır o amfi aklımda,evde kullanabileceğim,fiyatınında uygun olduğu bir amfiydi,zaten üzerindeki efektler için değil kaliteli hoparlörleri ,kullanım kolaylığı ve Behringer kalitesi nedeniyle bunu almayı planlıyordum ,nitekim senin yorumlarınıda dikkatlice okuyunca iyice aklıma yattı :)
 
SiLeNoZ demiş ki:
Dave mustaine ve Marty Friedman ın kullandığı anfiydi bir zamanlar. Bilmiyorum halen kullanıyorlar mı acaba ?

Marty Friedman hala kullanıyor evet. Benim blue voodoo 50 denemişliğim var ve gerçekten iyi tonları var. Şahsi fikrime göre Fiyat/performans oranı en iyi olan amfi denebilir hatta. Bende bakınıyorum devamlı 2. ellere göz ucuyla ama almaya niyetlenince hiçbirşey bulunmuyor tabiki murphy saolsun..

Şu anda ciddi bir amfim yok. Normalde pod xt live'ı direk sisteme girerek kullanıyorum. Ama evde çalışma amaçlı kullandığım bir Fender champion 110'um var 30 wattlık. Bridge'de tb-5 olan bir sl-1 ile kullanıyorum. Transistörlü olmasına rağmen lambalı amfileri aratmıyacak kalitede ses veriyor. 30 watt ama yinede başıma yüklü miktarda kızgın komşu sarmayı becerdi ;) Oldukça iyi bir amfi.
 
Geri
Üst