Cubase SX yardım lazım

Atalay,

Sorunu hem daha kolay görülmesi hem de diğer başlığın konusuna biraz tanjant olduğu için ayrı bir başlığa dönüştürdüm.

Bu harbiden komik, sen Pro Tools'cusun ben Sonar'cı, bir Cubase'de kayıt yapamıyoruz :LOL:

Abi kanalın orada Input Selector olması lazım, oradan kartın girişini seç, R ile kanalı kayıda hazırla, sonra da transport penceresinden kayıda bas, off you go... olması lazım.

Yoksa Konfigürasyon menüsüne bir bak, kartın driver'larını tanıyabiliyor mu program. Cubase ASIO driver ister, WDM filan işe yaramaz.

Bir dene bakalım..
 
(R)ead butonunun 2 solundaki "kırmızı nokta" kanalı kayıda hazır ediyor sonra main transporttan tekrar kırmızı nokta.ProTools un asio su olmalı.Ukalalık etmeden susmalı...
 
vst inputs (üstteki menülerden birinde, sonran 2.'de olmalı)
buradan ses kartınızın mikrofon girişini ya da ses almak istediğiniz kaynağı seçin.

orada ilgili kaynağın input numaralarını da görürsünüz.

sonra kaydetmek istediğiniz kanalın input'unu ses girişinize yönlendirin.
bunu ilgili kanalı seçtiğinizde hemen seçtiğiniz kısmın sol tarafında görebilirsiniz.

ardından...

play butonuna bastıktan sonra record tuşuna dokunarak kayda girebilirsiniz.
dilerseniz bunu automate de edebilirsiniz, yani "15. ölçüde kayda başla, 25. ölçüde çık" diyebilirsiniz.

bunu da transport penceresindeki ikonlardan yapacaksınız, bu ikonlar da pencerenin sol kısmında...

biraz karışık anlattım ama.
cubase kullanabilen biri için çok zor olmamalı.

iyi çalışmalar.
saygılar.
 
lanet olası bir program yahu bu cubase walla ben kanal kayıtlarım için cool edit pro 1.1 kullanıyorum
cok rahat öyle wave editing özellikleri varki inanılmazz!!! neyse cubasede bilene iyi ama çok fazla teferruatlı yok asio driver falan!! bende baya bir ugraştım cubase ile!! ama anlamsız oldugunu gördüm ve bildigim sisteme döndüm!!
 
Cubase ve Nuendo'da sinir bozucu bir "monitor" dugmesi vardir. Her kanalda kayit kabul dugmesinin yaninda yeralan kucuk hoparlor resimli ikondan bahsediyorum. Bu dugme seciliyse Cubase o kanal icin playback moduna gecer, dolayisiyla ses kartindan gelen sesleri algilamaz.

Bu dugmeyle iliskini koparmanin en temiz yolu, File- Preferences- VST- Auto Monitoring'den "Tape Machine Style"i secmektir. Bu durumda tum kanallar eski teypler gibi davranir, yani playback sirasinda kanalda kayitli olan neyse onu calar, onun disindaki her durumda audio girisindeki sinyali alir.

Simdi Microsoft usulu sorayim:

Bu bilgi sorununuzu cozmeye yeterli mi?

a) Evet yeterli
b) Sen buna bilgi mi diyorsun?
c) Hayir bir sonraki secenegi gormek istiyorum
d) Cubase sucks!!! :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Mahcem hoca haklısın sen bu diyarda farklısın! tabi bu sorunun yeri böyle bi forum olmalıydı!

Valla supersiniz cok saolun.
valla bu cubase SUCKS kunkun(Domokun)! hehehehe...
Mahcem hoca bu protools vaken niye durup dururken cubase olayina girdim dersen; başka bir PC de var bu meret ve bazen gerekiyor. Ama bi kayıt yapamadım. Hem prefrences den baya bi toparladım ama tık yok. Demek olay kanalın yanındakı o mikro düğmelerden birindeymiş bir de ona bakayım.
Underworld, bu cubase olan PC de protools yok o yüzden ses kartı Aardvark pro LX 6. Protoolsun olduğu yerde Cubase kuma gibi kalır! Hemde kötürüm tarafından. :)

Bir deneyeyim yarın bakayım ne olacak.
Tekrar herkese teşekkürler...
 
x

peki bende bişi soriyim arada kaynasın:)
sx illa 512 rem mi istiyo bende 256ddr var işlemcide p4 ama olmuyo yavaş ve bilgisayarı kitliyo mecbur 5.32 kullanıyorum.
rem almak zorundamıyım yani?
 
Ben 128 ramli celeron 333 ümde SX ile 16 stereo kanallı projemin çaldığını hatırlıyorum. Başka bi problem olabilir. Audio kayıtı sisteminin yüklü olduğu harddiskemi yapıyosun?
 
256 MB'in yeterli olmasi lazim. Ya elindeki beceriksizce kirilmis bir versiyon (kiriksa tabi) ya da ses kartinin driver'lariyla bir uyumsuzluk var. VST Outputs penceresinde ses kartinin ASIO driver'larini dogru sekilde gorebiliyor musun?
 
Bendede 256 ram var üstelik beim işlemcide p 3 866 ama bende canavar gibi çalışıyor... ama kullanıyormuyum hayır gereksiz


ha bu arada sblive value ile 2.8 ms latency de realtime monitör yapabildim evet yanlış duymadınız 2.8 ms hemde 1 delay 1 reverb ve 1 compressor efektli 1 tane bile kayıp olmadan..... bende inanamadım ...
 
2.8 ms latency

live kullanıyosanız bence xp+kx driver+cubase kullanın.Kx driver kullanması başta zor yani öğrenilmesi gereken bi alet ama öğrendikten sonra herşeyi yapabiliyosunuz.Yani program içten kablo mantığıyla çalışıyor istediğiniz efekti araya sıkıştırabiliyorsunuz filan...
yani p3 500 256 mb ramla 2.8 e inmek çıtırtı başlatır ama 10 a filan inersiniz.
Ben benim p4 1.6 756 mb ramda genelde 8 e iniyorum.Miks yaparken daha da arttırabilirsiniz.
 
cubase sx

inanın şu sorunu hala çözemedim 4.0 kullanmaktan bıktım artık...sx i adam gibi kuruyorum eski çalışmalarımı on da açıyorum ve dinleye biliyorum ama gel görki bir şey yapmaya kalksam hemen cihaz kilitleniyor sizce benim sorunum ne yada nasıl çözerim. Çözüm olayını biraz amatör anlatırsanız çok iyi olur. saygılar......
 
Geri
Üst